laatst bijgewerkt op: 24-05-2019
artikelen over waardebepaling
Waarde en prijs bij een overname

Nog voor een onderneming wordt gestart komt de vraag op of men kan spreken over een goede, zinrijke beslissing, althans in economische zin. Binnen de economie geldt dat iets zinrijk genoemd kan worden indien economische waarde wordt toegevoegd...

[ lees meer ]
Waardering ondergeschikt aan haalbaarheid financiering

De eeuwenoude discussie over de totstandkoming van prijzen op de markt van vraag en aanbod en het ongrijpbare verschil tussen waarde en prijs is nog steeds actueel. Wat velen zich niet realiseren, is dat de overnameprijs voornamelijk wordt bepaald door een heel ander facet: de financierbaarheid van de onderneming...

[ lees meer ]
Wat bepaalt nu de waarde van uw onderneming?

Menig ondernemer zal zich op een gegeven moment afvragen wat de jarenlange inzet nu heeft opgeleverd? Ook komt het voor dat door plotselinge omstandigheden als ziekte ineens over de toekomst wordt nagedacht, met name of een goed pensioen is gewaarborgd. Binnen een kort tijdsbestek wordt de onderneming dan door omstandigheden te koop aangeboden.

[ lees meer ]
Wat is de waarde van mijn bedrijf?

Wat is de waarde van mijn bedrijf?

Benieuwd naar de waarde van uw bedrijf en of u al kunt stoppen met werken?
Klik op onderstaande button en doe de gratis check!

Bereken zelf uw ondernemingswaarde
Met deze rekenmodule berekent u zelf de waarde van de aandelen van uw onderneming. U doet dit op basis van uw eigen variabelen, voorspellingen en verwachtingen. De onderverdeling van de opbrengsten en kosten is in overeenstemming met het Belgisch rekeningschema. Daardoor kost het invullen u weinig tijd en moeite.

Hoe werkt de rekenmodule?
U doorloopt de module stapsgewijs. Eerst vult u uw persoonlijke gegevens zo volledig mogelijk in. Bij stap 2 vult u de witte cellen in. Veel informatie kunt u terugvinden in uw jaarrekening/saldibalans. U hoeft alleen de witte cellen in te vullen; de blauwe cellen bevatten vaststaande formules. Stap 3 toont vervolgens de waarde van de aandelen van uw onderneming.

Beperkingen van de rekenmodule
Deze rekenmodule is gebaseerd op de activiteiten van de onderneming en houdt geen rekening met de huidige vermogensstructuur. Daarnaast is het model alleen bruikbaar voor bedrijven met de juridische structuur van een B.V. en of BVBA.

Rechten
De uitkomst van deze rekenmodule is een resultante van de ingevoerde gegevens en de onderliggende theoretische rekenkundige methodiek. Aan de uitkomsten van dit model kunt u geen rechten ontlenen. Internet B.V. accepteert geen enkele directe en/of indirecte aansprakelijkheid ten aanzien van het gebruik van dit rekenmodel of daaruit voortvloeiende schade.