Hulp bij bedrijfsaankoop

Ben je op zoek naar een bedrijf om te kopen? Of je nu op zoek bent naar een bedrijf om te starten, een strategische overname of een MBI, Bedrijventekoop.be heeft het geschikte bedrijf voor je. Hier vind je het grootste aanbod van te koop aangeboden bedrijven van Europa. 

Wil je meer informatie? Bel ons: 0470 041 785 of laat hier even een berichtje achter.
 
Voor adviseurs die vaker profielen plaatsen hebben wij een uitgebreide, voordelige optie. Bekijk de pagina adviseur.
 
Bekijk hier ons actuele aanbod
Bedrijf kopen Bedrijventekoop.nl

Onze diensten voor het aankopen van een bedrijf

Nieuwsbrief

Schrijf je gratis in voor onze nieuwsbrief en ontvang wekelijks de nieuwste bedrijven in je mailbox.

Schrijf je hier in

Zoekservice

Als eerste op de hoogte van een bedrijf dat aan jouw wensen voldoet? Meld je dan aan voor onze zoekservice.

Meld je hier aan

Zoekprofiel plaatsen

Ga zelf actief op zoek door een zoekprofiel te plaatsen en kom direct in contact met een bedrijf dat aan jouw wensen voldoet.

Bekijk hier de mogelijkheden

Welk type koper ben je?

Er zijn een aantal verschillende typen kopers te onderscheiden bij het kopen van een bedrijf. Welk type jij bent heeft allereerst te maken met of je een interne partij of externe partij bent. 
 
Interne partijen zijn al bekend binnen het bedrijf. In principe zijn er twee verschillende interne partijen te definiĆ«ren:
  • Familieopvolging: het bedrijf wordt overgedragen binnen de eigen familie.
  • Management Buy-out (MBO): bij een MBO koop je (een gedeelte van) het bedrijf waar je als medewerker of manager actief bent.
Interne opvolging is niet altijd mogelijk. Ondernemers moeten dan op zoek naar een kandidaat van buiten het bedrijf. Externe partijen zijn onder te verdelen in:
  • Management Buy-In (MBI): bij een MBI koop je als startende partij (een gedeelte van) een bedrijf. Dit kan alleen of met meerdere personen. Het maakt ook niet uit of je al ervaring hebt als ondernemer of dat alles nog nieuw voor je is.
  • Strategische overname: bij een strategische overname neem je als bedrijf een ander bedrijf over om dit in te passen in je organisatie. Hier kunnen een aantal redenen voor zijn, bijvoorbeeld het overnemen van een concurrent om je marktaandeel te vergroten of van een leverancier om de keten je verkleinen.
  • Investeerder: als investeerder koop je je in de onderneming in, meestal door het overnemen van aandelen van het bedrijf. Hiermee haalt de onderneming extra kapitaal op. Het kan zijn dat je als investeerder betrokken wordt bij de bedrijfsvoering, maar dit is zeker niet altijd het geval.

Hulp van een specialist bij het kopen van een bedrijf

Het kopen van een bedrijf kan een complex proces zijn. Een ervaren bedrijfsovernameadviseur helpt je hier graag bij. Hij of zij kan het gehele proces van A tot Z voor je uit handen nemen. Maar ook als je besluit om veel zelf te ondernemen bij het kopen van een bedrijf kan een overnamespecialist hulp bieden, door bijvoorbeeld een waardebepaling uit te voeren of je bij te staan tijdens de onderhandelingen met de verkopende partij.

Vind hier een geschikte overnameadviseur
Bedrijfsovernameadviseur Bedrijventekoop.nl