Menu

Waardebepaling bedrijf

Waardebepaling bedrijf

 

Benieuwd naar de waarde van uw bedrijf? Wilt u uw bedrijf verkopen maar is de verkoopwaarde van uw bedrijf onbekend? Op Bedrijventekoop.be vindt u alles wat u nodig heeft bij het beantwoorden van deze vragen. 

De waarde van het bedrijf bepaalt voor veel ondernemers de hoogte van het pensioen dan wel zorgt het voor zekerheid van handhaving van de huidige leefwijze. De bedrijfswaardering kan op meerdere manieren bepaald worden. Via Watisdewaardevanmijnbedrijf.be kunt u als eigenaar de waarde van uw handelszaak, BVBA of NV bepalen.

De waardebepaling van uw bedrijf wordt gedaan aan de hand van de kasstromen in de toekomst. Middels het invullen van enkele basisgegevens, kunt u kiezen uit een beknopte of een uitgebreide bedrijfswaardering. Daaropvolgend hoeft u alleen de lege cellen in te vullen. Aansluitend wordt de verkoopwaarde van u bedrijf gegeven. 

Deze uitkomst kan u helpen in de beslissing of u overgaat tot bedrijfsoverdracht. Bij een bedrijfsovername is het bepalen van de waarde van de onderneming  één van de eerste stappen.