Waardebepaling bedrijf

Hoe bepaal je de waarde van je bedrijf?

 

Ben je benieuwd naar de waarde van je bedrijf? Wil je je bedrijf verkopen, maar is de verkoopwaarde van je bedrijf onbekend? Op Bedrijventekoop.be vind je alles wat je nodig hebt bij het beantwoorden van deze vragen. 

De waarde van het bedrijf bepaalt voor veel ondernemers de hoogte van het pensioen dan wel zorgt het voor zekerheid van handhaving van de huidige leefwijze. De waarde van je bedrijf bepaal je door een waardebepaling. De uitkomst van zo'n waardering kan je helpen in de beslissing of je overgaat tot bedrijfsoverdracht. Bij een bedrijfsovername is een waardebepaling van de onderneming één van de eerste stappen.

Er zijn enkele verschillende manieren om tot een waardebepaling van een onderneming te komen. Dat maakt ook meteen duidelijk dat er geen eenduidige uitkomst bestaat. Verschillende wwardebepalingsmethoden geven immers verschillende resultaten. In principe zijn er twee type methoden te onderscheiden:

  • Waardering op basis van boekwaarde, waarbij vooral wordt gekeken naar resultaten uit het verleden en heden;
  • Waardering op basis van marktwaarde, waarbij de toekomst geldt als maatstaf met cijfers van het heden als basis.

Slechts 5 minuten tot een gratis waardebepaling

Waardebepaling bedrijf Bedrijventekoop.nl

Bedrijventekoop ontwikkelde een tool waarij je binnen vijf minuten zelf de waarde van je onderneming kan bepalen. Zo krijg je snel en efficiënt een goede indicatie van de waarde van je bedrijf. Met deze waardebepalings tool bepaal je de waarde van je eenmanszaak, handelszaak, BV(BA) of NV.
 
Deze waardering wordt gedaan aan de hand van de verwachte kasstromen in de toekomst. Je kan kiezen voor een beknopte of een uitgebreide waardering. Hierna hoef je enkel nog de lege cellen in te vullen. Daarna krijg je de verkoopwaarde van je bedrijf.

Klik hier voor een gratis waardebepaling van je bedrijf

Professionele bedrijfswaardering door een specialist

De gratis waarderingstool van Bedrijventeoop.be geeft een goede indicatie van de waarde van je bedrijf. Wanneer je besluit om het verkooptraject in te gaan is het aangeraden om een professionele waardebepaling uit te laten voeren door een specialist. Omdat een waardering in de meeste gevallen echt maatwerk is, zorgt het inschakelen van een professional ervoor dat je sterk staat tegenover potentiële kopers.

Wil je een professionele waardebepaling laten uitvoeren? Hieronder kan je bekijken welke van onze aangesloten partners bij jou in de buurt gevestigd is:

Zoek een specialist in jouw regio
Bedrijfsovernameadviseur Bedrijventekoop.nl

Bedrijfswaarde als uitgangspunt voor bedrijfsverkoop

Wanneer je nadenkt over de verkoop van je onderneming is het invullen van onze waardebepalingstool een mooie eerste stap. De bedrijfswaarde geldt immers als uitgangspunt voor de verkoopprijs. De tool geeft je een goede indicatie van de waarde van je onderneming (mits correct ingevuld).

Wil je graag meer informatie over de mogelijkheden om de waarde van je bedrijf te bepalen? Contacteer ons dan gerust. Wij helpen je graag verder met al je vragen over onze tool of om je in contact te brengen met één van onze aangesloten partners voor een waardering op maat.

Kan ik je helpen?
Anouk staat je graag te woord