Bedrijf verkopen: vind hier alle nodige informatie!

Je bedrijf verkopen via Bedrijventekoop.be?

 

Je bedrijf verkopen is een van de belangrijkste gebeurtenissen in je leven. Maar waar begin je en wat komt er allemaal bij kijken bij het verkopen van je bedrijf? Ga je zelf aan de slag en bespaar je hiermee kosten of schakel je gespecialiseerde hulp in die het hele proces voor je uit handen neemt? Hieronder vind je alle belangrijke informatie die nodig is om je bedrijf te verkopen.

Hoe kunnen wij je helpen bij het verkopen van je bedrijf?

Verkoopadvertentie

Plaats een verkoopadvertentie en kom snel en 100% anoniem in contact met geïnteresseerde partijen voor je bedrijf.

Meer informatie

Waardebepaling

Benieuwd naar de waarde van je bedrijf? Vul dan onze gratis waardebepaling in!

Meer informatie

Te koop gevraagd

Snel in contact komen met partijen die op zoek zijn naar een bedrijf? Bekijk dan ons Te koop gevraagd overzicht.

Meer informatie

Bedrijfsovernamespecialist

Op zoek naar specialistisch en professionele begeleiding van het gehele overnameproces? Neem contact op met een overnamespecialist bij jou uit de regio.

Meer informatie

Overnamestappenplan

Vind hier alle informatie die je nodig hebt voor een bedrijfsovername in een aantal handige stappen.

Meer informatie

Zelf je bedrijf verkopen

Er is veel dat je zelf kan ondernemen bij het verkopen van je bedrijf (eventueel met hulp van je accountant). Je kan bijvoorbeeld zelf op zoek gaan naar potentiële kandidaten. Dit scheelt in kosten en het zorgt ervoor dat je zelf de touwtjes in handen houdt. Jij als ondernemer kent je bedrijf en kan zelf het beste bepalen welke koper geschikt zou kunnen zijn en welke niet.

Verkoop zelf je bedrijf via Bedrijventekoop.be
Bedrijf verkopen

Een bedrijfsovernameadviseur inschakelen

Je kan er ook voor kiezen om het volledige overnameproces uit handen te geven. Een overnameadviseur kan begeleiding bieden van A tot Z wanneer je je bedrijf wil verkopen. Ook wanneer je zelf aan de slag bent gegaan met de verkoop is het op enig moment in het proces raadzaam om een bedrijfsovernamespecialist in te schakelen. Welk moment dat is, bepaal je zelf. Een overnameadviseur kan bijvoorbeeld een waardebepaling uitvoeren of je bijstaan bij de onderhandelingen met potentiële kopers.

Vind een geschikte adviseur voor jouw regio
Bedrijfsovernameadviseur Bedrijventekoop.nl

Naar wat voor koper ben je op zoek?

Er zijn verschillende typen kopers te onderscheiden. Deze typen zijn te verdelen in interne partijen en externe partijen. Onder interne partijen vallen kopers die uit het eigen netwerk komen zoals:
  • Familieopvolging: het bedrijf wordt overgedragen binnen de eigen familie;
  • Management Buy-out (MBO): bij een MBO wordt het bedrijf geheel of gedeeltelijk verkocht aan een eigen medewerker of manager. 
Wanneer intern geen opvolging beschikbaar is, zal gezocht moeten worden naar een externe partij. Voor verkoop van je bedrijf aan derden zijn er verschillende opties:
  • Management Buy-In (MBI): bij een MBI wordt het bedrijf (gedeeltelijk) verkocht aan een individuele partij van buiten het bedrijf. Dit kan zowel een startende als ervaren ondernemer zijn.
  • Strategische overname: bij een strategische overname wordt het bedrijf verkocht aan een ander bedrijf, bijvoorbeeld een concurrent of een bedrijf dat op zoek is naar verbreding van de markt. 
  • Investeerder: (een deel van) de onderneming wordt verkocht aan een investeerder om zo extra kapitaal te genereren. Een investeerder kan ook betrokken raken bij de bedrijfsvoering door inbreng van specifieke kennis.

De waarde van je bedrijf

Een van de belangrijkste vragen bij het verkopen van je bedrijf is natuurlijk: wat is de waarde van mijn bedrijf? De bedrijfswaarde geeft een goede uitgangspositie voor de vraagprijs die je kan hanteren en daarmee de uiteindelijke overnamesom die je ontvangt na verkoop.

Een bedrijfswaardering wordt meestal uitgevoerd wanneer verkoop van de onderneming aan de orde is. De uitkomst van de bedrijfswaardering is een belangrijke schakel in het toekomstige persoonlijke financiële plaatje. In veel gevallen is de opbrengst van de verkoop namelijk het pensioen van de ondernemer. Door tijdig een waardering van je bedrijf uit te laten voeren, weet je of eventuele verkoop het gewenste resultaat op levert. Wanneer dit niet het geval is, geeft een waarderingsrapport inzicht in de belangrijkste factoren die van invloed zijn op de waarde van je bedrijf. Op basis van het waarderingsrapport kun je dan alsnog aan de slag gaan met het optimaliseren van deze factoren, waardoor de bedrijfswaarde stijgt.

Bereken hier gratis de waarde van je bedrijf
Waardebepaling bedrijf Bedrijventekoop.nl

Waarom je bedrijf verkopen via Bedrijventekoop?

Door onze jarenlange ervaring zijn wij uitgegroeid tot het grootste bedrijfsovernameplatform van de Benelux. Wij begrijpen dat het verkopen van je bedrijf een gevoelige zaak is die in eerste instantie niet aan de grote klok gehangen wordt. Onze advertenties worden daarom 100% anoniem in ons overzicht getoond. Je contactgegevens worden nooit zomaar vrijgegeven aan geïnteresseerden. Of je nu op zoek bent naar een strategische koper, een MBI-kandidaat, een investeerder of een (opnieuw) startende ondernemer, middels het plaatsen van een advertentie brengen we je onder de aandacht bij onze 80.000 maandelijkse bezoekers en kom je snel en direct in contact met de juiste partij.
 

 

Wil je meer informatie over onze dienstverlening? Neem dan even contact op of maak een afspraak.