Profiel nr. 105681

Technische handelsonderneming met eigen merken

02/08/2023 Geplaatst

Gevestigd in

Nederland

Ook interessant voor

Heel België

Algemene informatie

Branche

Groothandel

Soort bedrijf

Handelsonderneming

Rechtsvorm

Buitenlandse rechtsvorm

Transactievorm

Aandelentransactie

Levensfase onderneming

Groeiend

Aantal medewerkers (in FTE)

10 - 25

Type koper

 • MBI kandidaat
 • Strategische overname


Financiële informatie

Omzet indicatie

€ 2.500.000 - € 5.000.000

Indicatie overnamebedrag

€ 1.000.000 - € 2.500.000

Resultaat voor belasting

€ 250.000 - € 500.000


Bedrijfshistorie / achtergrond

In 1977 is deze technische handelsonderneming ontstaan, als onderdeel van een groep, met als voornaamste doel het vervaardigen en verhandelen van machines die gemaakt werden in het verre buitenland.  De huidige eigenaar was vanaf het begin betrokken en heeft het bedrijf in 2004 overgenomen. Primair gericht op West-Brabant en Zuid-Holland en België . Dicht bij de klant zitten en alles op voorraad en zelf in eigen beheer de service verrichten was en is het credo. Het bedrijf is door zijn 40 jarige aanwezigheid een begrip geworden op de Nederlands markt. Daarnaast heeft het bedrijf door overname van een andere partij de mogelijkheid gecreëerd te leveren aan het technisch onderwijs. Dit bedrijf, wat in 1986 was opgericht, is een begrip in het onderwijs. HIerdoor werken toekomstige aankomende techneuten met de producten alwaar ze later mee moeten werken.  Het bedrijf werkt met een kleine 20 man en heeft de functies zodanig ingevuld dat het bedrijf los van de eigenaar kan opereren. De eigenaar wil het bedrijf verkopen vanwege bereiken pensioengerechtigde leeftijd en het bedrijf aan de vooravond staat van een doorgroei. De juiste mensen zijn hiervoor aanwezig.


Activiteiten van het bedrijf

Deze technische handels onderneming levert machines onder eigen label. Naast deze machines worden oplossingen voor klanten gemaakt of bedacht. Naast eigen merken zijn ze ook importeur van een 20-tal andere merken. Behalve machines kunnen ook alle bijbehorende onderdelen of verbruiksartikelen leveren. Bij elkaar is er een assortiment van meer dan 20.000 artikelen, van kraspen tot CNC bewerkingscentra, alles in eigen beheer en onder eigen regie. Bij de levering van machines hoort ook instructie en opleiding. Maar ook onderhoud en service. Deze takken zijn ondertussen professioneel opgezet en actief, o.a door het afsluiten van een service abonnement. Het bedrijf levert aan opleidingsinstituten en verzorgt opleidingen aan docenten. Zij leveren vooral aan de opleidingsinstituten in de breedste zin van het woord, waaronder  technisch meubilair, pneumatiek en hydrauliek, trainers, 3-D printers, lasersnijders  etc. Ook de opleidingsinstituten zaten met een beperkt budget gezien de beperkte instroom van leerlingen. Juist nu wordt er weer geïnvesteerd door de opleidingsinstellingen en de overheid omdat er gebrek is aan technisch personeel.    


Onderscheidend vermogen
 1. Levering aan opleidingsinstituten en industrie
 2. Eigen producten en labels
 3. Ook een 50 aanvullende merken (dealerschappen en importeursschap)
 4. Breed assortiment van 20.000 artikelen
 5. Persoonlijke benadering, luisteren naar de klant en oplossingsgericht
 6. Verkoop, plaatsing, instructie, opleiding en service
 7. Levering uit voorraad
 8. Groot en loyaal klantenbestand
 9. Groeipotentie in Nederland en daarbuiten
 10. Bedrijf wordt gerund als familiebedrijf

Overig

Het bedrijf is uitermate geschikt voor een strategisch koper die reeds actief is in de technische groothandel naar industie en/of Technische scholen in Nederland of daarbuiten. Dit mede in verband met de vele synergie voordelen:

 • Geografische voordelen en dus marktkansen
 • Samengaan leidt tot nog groter assortiment
 • Synergie voordelen door voorraad positie
 • Efficiency voordelen, a.g.v. van meer omzet bij huidige klanten
 • Efficiency a.g.v. kortere doorlooptijden
 • Schaalvoordelen
 • Administrtieve voordelen
 • Een belangrijke speler ontstaat op de Nederlandse markt
 • Kansen in buitenland vergroten

Het bedrijf heeft de afgelopen jaren geïnvesteerd in het juiste personeel dus moet de ambitie van de strategische partij zijn om de groei verder in te zetten. Dus de potentie in de dop tot wasdom te laten komen. Een MBI kandidaat met enig kapitaal behoort ook tot de mogelijkheden. De kandidaat moet wel technische geschoold zijn om ook de indhoudelijkheid van de materie te begrijpen.


Technische handelsonderneming met eigen merken
Regio
Nederland
Branche
Groothandel
Type
Te koop aangeboden
Omzet
2.500.000 - 5.000.000
Overname
1.000.000 - 2.500.000