Profiel nr. 107016

Drankenhandel alcoholische en niet-alcoholische dranken en bijhorigheden

11/04/2024 Geplaatst

Gevestigd in

Oost-Vlaanderen

Ook interessant voor

Antwerpen

Algemene informatie

Branche

Detailhandel Food

Soort bedrijf

Overig

Rechtsvorm

N.v.t.

Transactievorm

Activa / passiva transactie

Levensfase onderneming

Volwassen

Aantal medewerkers (in FTE)

< 5

Type koper

 • MBI kandidaat
 • Strategische overname
 • Investeerder


Financiële informatie

Omzet indicatie

€ 1.000.000 - € 2.500.000

Indicatie overnamebedrag

€ 100.000 - € 250.000

Resultaat voor belasting

€ 0 - € 100.000


Bedrijfshistorie / achtergrond

De nieuwe drankenhandel werd opgericht tijdens de Coronacrisis.  Vanuit een reeds bestaande drankenhandel zag de directie dat er nood was aan een vestiging in een zekere regio.  Men zocht en vond een locatie dat er geschikt voor was. De ervaring en de kennis waren dus aanwezig en de uitbating werd verder geleid en gestuurd door de directie vanuit de hoofdzetel.  Door de voortdurende groei van zowel de drankenhandel op de hoofdlocatie als van de nieuwe vestiging heeft men de beslissing genomen om de nieuwe site over te laten aan een een geschikte overnemer. . ..  .  


Activiteiten van het bedrijf

De drankenhandel verkoopt zowel alcoholische als niet-alcohollsche dranken.  Buiten diverse soorten van bieren (méér dan 100) vindt de koper er tal van likeuren, aperitieven en sterk alcoholische dranken zoals GIN, Whisky, Rum, ... .  Ook een uitgebreid gamma aan wijnen van verschillende    streken / werelddelen worden er aangeboden.  De klant kan er ook  terecht voor geschenken zoals genschenkmanden met diverse soorten bieren of speciale wijnen of diverse accesoires zoals soepjes, koffie, enz.    


Onderscheidend vermogen

De zaak heeft een zeer grote parking (méér dan 2500m²) ter beschikking van de klanten wat de toegang tot de Inkom vlot en gemakkellijk maakt.  De winkel zelf (700m²) is een selfservice waar men met een winkelkarretje zeer vlot kan winkelen en verder ook beroep kan doen op de kennis van het ervaren personeel voor wat eventuele acties betreft en hun productkennis.  Bijkomend voordeel is de apart staande loods die perfect dienstig is voor het stockeren van de voorraden. (2 verdiepingen)  Ook door de grootte van de parking is deze gemakkellijk en vlot bereikbaar voor de vrachtwgens, dit zonder hinder voor de klanten.    . 


Overig

Deze zaak kan zeker nog groeien als men zich toelegt op de horeca en andere handelszaken in deze regio. (B2B)  Tot op heden bestaat het cliënteel voornamelijk uit particulieren. (B2C)   De verkoop van deze site gaat hem over de verkoop van een deel van het handelsfonds van een bestaande vennootschap en zal bijgevolg worden gefactureerd aan de overnemer.  Dit heeft diverse voordelen, ondermeer wat afschrijvingen betreft en inbreng van de kosten.  Het personeel dient uiteraard te worden overgenomen.  De uitrusting en winkelinrichting zijn uiteraard in de prijs inbegrepen en de hoeveelheid/ bedrag van de cuurent voorraad kan worden besproken. Betalingsvoorwaarden voorraad zijn eveneens te bespreken.     De verkoper dient een dynamische ondernemer/ verkoper te zijn die zijn pesoneel motiveert en zelf alle dagen op de zaak aanwezig is. De verkoop B2B zou het best ook  uitgebouwd worden.  .   


Drankenhandel alcoholische en niet-alcoholische dranken en bijhorigheden
Regio
Oost-Vlaanderen
Branche
Detailhandel Food
Type
Te koop aangeboden
Omzet
1.000.000 - 2.500.000
Overname
100.000 - 250.000
Contact met dit profiel Bewaar als favoriet

Interesse of meer informatie?

Je kunt gratis en vrijblijvend in contact komen met de aanbieder van het profiel. Na het invullen van je e-mailadres kun je je interesse kenbaar maken of meer informatie aanvragen. De door ons gevraagde data zijn uitsluitend bedoeld voor het leggen van contact en zullen dan ook discreet behandeld worden door de ontvangende partij.

Zo kom je in contact:

 • Vul hieronder je e-mailadres in
 • Wanneer deze reeds bekend is, log in of klik op wachtwoord vergeten
 • Vul vervolgens het reactieformulier in en verzend het
 • Wij controleren je reactie en sturen hem door naar de aanbieder
 • De aanbieder neemt binnen 7 dagen contact met je op
 • Na 7 dagen niks gehoord? Laat het ons weten

 • Begeleidende tekst voor aanbieder

  • Stel eventuele vragen
  • Geef aan vanwaar er interesse is
  • Vertel iets over je achtergrond

  Beschikbaar eigen vermogen

  Let op: voor financiering van een bedrijfsovername is minimaal 25% eigen inbreng vereist.


  Deze gegevens zijn enkel bedoeld voor het tot stand brengen van contact. De gegevens worden door ons gecontroleerd voordat we ze doorsturen naar de aanbieder. Reacties die incompleet zijn of niet kloppende gegevens bevatten worden niet doorgestuurd.

  Postcode

  Vul uw postcode en huisnummer in en uw adres wordt automatisch geladen.


  E-mail

  Vul de juiste gegevens in, zodat de profielplaatser contact met je op kan nemen.

  Telefoon

  Als we contact met je opnemen doen we dat altijd vertrouwelijk.

  Mobiele Telefoon

  Als we contact met je opnemen doen we dat altijd vertrouwelijk.


  Na het plaatsen van deze reactie wordt automatisch een account voor je aangemaakt. Van hieruit kun je makkelijk deze en eventuele volgende reacties beheren. Creëer hieronder een wachtwoord. Het wachtwoord moet minimaal 6 karakters lang zijn.