Profile number 107016

Drankenhandel alcoholische en niet-alcoholische dranken en bijhorigheden

11/04/2024 Date added

Located in

Oost-Vlaanderen

Also interesting for this region (s)

Antwerpen

General information

Sector

Retail food

Type of company

Other

Legal entity

None

Type of transaction

Assets / liabilities

Life phase enterprise

Full-grown

Employees in FTE

< 5

Type of buyer

  • MBI candidate
  • Strategic acquisition
  • Investor


Financial information

Turnover last financial year

€ 1.000.000 - € 2.500.000

Asking price

€ 100.000 - € 250.000

Earnings before taxes

€ 0 - € 100.000


Company history/background

De nieuwe drankenhandel werd opgericht tijdens de Coronacrisis.  Vanuit een reeds bestaande drankenhandel zag de directie dat er nood was aan een vestiging in een zekere regio.  Men zocht en vond een locatie die er geschikt voor was. De ervaring en de kennis waren dus aanwezig en de uitbating werd verder geleid en gestuurd door de directie vanuit de hoofdzetel.  Door de voortdurende groei van zowel de drankenhandel op de hoofdlocatie als van de nieuwe vestiging heeft men de beslissing genomen om de nieuwe site over te laten aan een een geschikte overnemer. . ..  .  


Company activities

De drankenhandel verkoopt zowel alcoholische als niet-alcohollsche dranken.  Buiten diverse soorten van bieren (méér dan 100) vindt de koper er tal van likeuren, aperitieven en sterk alcoholische dranken zoals GIN, Whisky, Rum, ... .  Ook een uitgebreid gamma aan wijnen van verschillende    streken / werelddelen worden er aangeboden.  De klant kan er ook  tercht voor geschenken zoals genschenkmanden met diverse soorten bieren of speciale wijnen of diverse accesoires zoals soepjes, koffie, enz.    


Unique selling points

De zaak heeft een zeer grote parking (méér dan 2500m²) ter beschikking van de klanten wat de toegang tot de Inkom vlot en gemakkellijk maakt.  De winkel zelf (700m²) is een selfservice waar men met een winkelkarretje zeer vlot kan winkelen en verder ook beroep kan doen op de kennis van het ervaren personeel voor wat eventuele acties betreft en hun productkennis.  Bijkomend voordeel is de apart staande loods die perfect dienstig is voor het stockeren van de voorraden. (2 verdiepingen)  Ook door de grootte van de parking is deze gemakkellijk en vlot bereikbaar voor de vrachtwgens, dit zonder hinder voor de klanten.    . 


Other

Deze zaak kan zeker nog groeien als men zich toelegt op de horeca en andere handelszaken in deze regio. (B2B)  Tot op heden bestaat het cliënteel voornamelijk uit particulieren. (B2C)   De verkoop van deze site gaat hem over de verkoop van een deel van het handelsfonds van een bestaande vennootschap en zal bijgevolg worden gefactureerd aan de overnemer.  Dit heeft diverse voordelen, ondermeer wat afschrijvingen betreft en inbreng van de kosten.  Het personeel dient uiteraard te worden overgenomen.  De uitrusting en winkelinrichting zijn uiteraard in de prijs inbegrepen en de hoeveelheid/ bedrag van de cuurent voorraad kan worden besproken. Betalingsvoorwaarden voorraad zijn eveneens te bespreken.     De verkoper dient een dynamische ondernemer/ verkoper te zijn die zijn pesoneel motiveert en zelf alle dagen op de zaak aanwezig is. De verkoop B2B zou het best ook  uitgebouwd worden.  .   


Drankenhandel alcoholische en niet-alcoholische dranken en bijhorigheden
Region
Oost-Vlaanderen
Sector
Retail food
Type
For sale
Turnover
1.000.000 - 2.500.000
Overname
100.000 - 250.000
Get in contact Save to favourites

Interested or more information?

You can get in touch with the profile provider free of charge and without obligation. After entering your e-mail address you can express your interest or request more information. The data requested by us is intended solely for making contact and will therefore be treated discretely by the receiving party.

This is how you get in touch:

  • Enter your e-mail address below
  • If it is already known, log in or click on forgot password
  • Then fill in the response form and send it
  • We check your response and send it to the provider
  • The provider will contact you within 7 days
  • Didn't hear anything after 7 days? Let us know


Accompanying text for provider

  • Ask your questions
  • Indicate where your interest comes from
  • Tell something about your background

Available capital

Please note: financing a business acquisition requires a minimum of 25% own contribution.


This data is only intended for establishing contact. The data is checked by us before we send it to the provider. Responses that are incomplete or contain incorrect information will not be forwarded.

Postal code

Please enter your postal code and house number and the address will be filled in automatically.


E-mail

Make sure you enter the right data, otherwise the owner cannot contact you.

Phone number

If we contact you, we will always do so confidentially. Please be sure to enter the right number.

Mobile phone number

If we contact you, we will always do so confidentially. Please be sure to enter the right number.


After posting this reaction, an account will be created for you automatically. From here you can easily manage these and any subsequent responses. Create a password below. The password must be at least 6 characters long.