Profiel nr. 106013

Winstgevende bedrijfsvoertuigenconcessie van een gekend merk over te nemen!

22/08/2023 Geplaatst

Gevestigd in

Algemene informatie

Branche

Detailhandel Non-Food

Soort bedrijf

Overig

Rechtsvorm

bvba

Transactievorm

Nader te bepalen

Levensfase onderneming

Volwassen

Aantal medewerkers (in FTE)

10 - 25

Type koper

  • MBI kandidaat
  • Strategische overname


Financiële informatie

Omzet indicatie

> 5.000.000

Indicatie overnamebedrag

> 5.000.000

Resultaat voor belasting

€ 1.000.000 - € 2.500.000


Bedrijfshistorie / achtergrond

De vrachtwagenconcessie is sinds 2010 actief. Het is een voortdurend groeiend bedrijf met nog tal van mogelijkheden.  Het terrein/ vastgoed biedt zeker de mogelijkheid om nog verder uit te breiden wat de infrastructuur betreft. Het is inmiddels uitgegroeid tot een volwaardige concesie met een goede reputatie en een zeer gezonde financiële structuur. 


Activiteiten van het bedrijf

Buiten het verkopen van de bedrijfsvoeruigen van een gekend merk staat het bedrijf voor een perfecte service en onderhoud van de Trucks/ berijfsvoertuigen. Er is een permanente (24/24 u) depannagedienst en een dienst na-verkoop/ wisselstukken en accesoires. (magazijn)   Er kunnen zeker nog bijkomende activiteiten eigen aan de sector worden toegevoegd aan de huidige exploiatie. 


Onderscheidend vermogen

De onderneming heeft een zeer trouw cliënteel en de regio dat contractueel is toegewezen aan de concessie door de invoerder is uitgestrekt. Er zijn dus bijgevolg nog groeimogelijkheden.  De inrichting van het bedrijf is zeer up-to-date en modern.  Het ervaren team van medewerkers is uiterst klantgericht en streeft naar een perfecte service.  De oppervlakte van het terrein bedraagt ca 1 ha en is volledig verhard en omheind, vandaar de uitbreidingsmogelijkheden indien er echt nood aan is. 


Overig

De koper dient een ondernemer te zijn met ervaring in de automobielsector en moet leiding kunnen geven aan diverse teams. Kortom:een manager met ervaring. 


Winstgevende bedrijfsvoertuigenconcessie van een gekend merk over te nemen!
Regio
Branche
Detailhandel Non-Food
Type
Te koop aangeboden
Omzet
> 5.000.000
Overname
> 5.000.000