Profiel nr. 105454

Bedrijfsontwikkelaar van senioren zorg instellingen zoekt financiële partner; uitstekende ROI

21/05/2023 Geplaatst

Gevestigd in

Nederland

Ook interessant voor

Heel België

Algemene informatie

Branche

Gezondheidszorg

Soort bedrijf

Zorginstelling

Rechtsvorm

Buitenlandse rechtsvorm

Transactievorm

Aandelentransactie

Levensfase onderneming

Groeiend

Aantal medewerkers (in FTE)

< 5

Type koper

  • MBI kandidaat
  • Strategische overname
  • Investeerder


Financiële informatie

Omzet indicatie

€ 0 - € 100.000

Indicatie overnamebedrag

€ 100.000 - € 250.000

Resultaat voor belasting

€ 0 - € 100.000


Bedrijfshistorie / achtergrond

Wij hebben een overeenkomst gesloten als regio-franchisehouder voor de exploitatie van zorginstellingen in Limburg voor senioren met een zorgprofiel. De overeenkomst is gefinancierd met een geldlening van crowdfunder Kapitaal op Maat en nog twee private geldverstrekkers.

Een zusterbedrijf van ons ontwikkelt op dit moment 3 zorgcentra en is in gesprek voor aankoop van een 4e object. Voor de financiering wordt hierbij gewerkt met een kapitaalpartner. Het zusterbedrijf lukt het niet eerder dan medio 2025 twee van de 3 zorgcentra geopend te krijgen. De ambtelijke molen rondom de wetgeving van bestemmingswijziging heeft tot een vertraging van ca. 2 ½ jaar geleid.

Door de vertraging in oplevering is de kasstroom voor rentebetaling in gedrang gekomen en is aflossing vertraagd. Met betrokken partijen zijn gesprekken gevoerd om te komen tot een oplossing. Het wordt in elk geval noodzakelijk geacht om de rentebetaling tot eerste oplevering (medio 2025) door te betalen. Ook met franchisegever zijn besprekingen gevoerd om te komen tot een oplossing.


Activiteiten van het bedrijf

Wij zien ons genoodzaakt om tenminste 1/3 van ons aandelenbelang te verkopen aan een strategische of financiële partner. Dit aandelenbelang wordt verkocht voor 125.000 Euro, zo nodig te storten in twee of drie delen.

De opbrengsten zijn zeer lucratief zodat met de nieuwe partner een veelheid van gepersonaliseerde afspraken kunnen worden gemaakt van meewerkend partner tot passieve aandeelhouder, van managementfee tot rente- en dividendvergoeding. Het rendement zal evenredig positief zijn met tenminste een ROI van 10% jaarlijks. Ook kan gesproken worden over een exit per moment van opening van 2 of 3 senioren zorgcomplexen eind 2025. De exit zal dan bij voorkeur plaatsvinden middels inkoop van aandelen door de vennootschap.

Het oude businessplan is direct beschikbaar. Aan de nieuwe versie wordt momenteel gewerkt en zal eind komende maand gereed zijn.

Heeft u affiniteit met zorg, neem dan contact met mij op.


Afbeeldingen
Bedrijfsontwikkelaar van senioren zorg instellingen zoekt financiële partner; uitstekende ROI
Regio
Nederland
Branche
Gezondheidszorg
Type
Te koop aangeboden
Omzet
0 - 100.000
Overname
100.000 - 250.000