Profiel nr. 104964

Innovatieve adembescherming met een lange historie

14/07/2022 Geplaatst

Gevestigd in

Nederland

Ook interessant voor

Heel België

Algemene informatie

Branche

Industrie

Soort bedrijf

Overig

Rechtsvorm

Buitenlandse rechtsvorm

Transactievorm

Activa / passiva transactie

Levensfase onderneming

Groeiend

Aantal medewerkers (in FTE)

< 5

Type koper

  • MBI kandidaat
  • Strategische overname
  • Investeerder


Financiële informatie

Omzet indicatie

€ 100.000 - € 250.000

Indicatie overnamebedrag

N.o.t.k.

Resultaat voor belasting

€ 0 - € 100.000


Bedrijfshistorie / achtergrond

Het betreft een bedrijf wat zich al meer dan 100 jaar bezig houdt met ontwikkeling en productie van innovatieve persoonlijke adembeschermingsmiddelen voor professionele doeleinden in Nederland. In 2002 is dit bedrijf verkocht, maar enkele jaren geleden heeft de oud eigenaar besloten om opnieuw innovatieve adembeschermingsmiddelen te ontwikkelen voor dezelfde markt en deze zijn inmiddels een aantal jaren met succes op de markt.  

De huidige eigenaar is op een leeftijd gekomen waarbij het verstandig is om het bedrijf over te dragen aan een nieuwe eigenaar die met jeugdig elan de zaak kan voortzetten en vooral kan uitbreiden. Het bedrijf heeft geen personeel in dienst; alles is uitbesteed. Eveneens is er geen pand in eigendom, alles is gehuurd. Het ligt voor de hand om daarom een activa passiva transactie voor te stellen aan de potentiele koper. 


Activiteiten van het bedrijf

Het bedrijf houdt zich bezig met het ontwikkelen, in Nederland produceren en distribueren van innovatieve motor-ondersteunende adembeschermingsmiddelen voor veelal zware omstandigheden. Het betreft dus beslist geen wegwerp artikelen. Het produceren, resp. assembleren wordt op een sociale wijze gerealiseerd door de samenwerking met een bedrijf dat werkgelegenheid biedt aan mensen met een wat grotere afstand tot de reguliere arbeidsmarkt. De producten vinden hun afzet in de industrie, chemie en farmacie, landbouw, maar ook in enkele particuliere sectoren. De verkoop vindt plaats via een dealernet in binnen- en buitenland, en via de eigen webshop. 


Onderscheidend vermogen

Het onderscheidend vermogen van dit bedrijf, resp. van de producten zijn:

  • Geheel ontwikkeld, en geproduceerd en gedistribueerd in Nederland
  • Logistiek, productie, magazijnbeheer en verkoop binnendienst is op een sociale wijze uitbesteed aan een bedrijf in Nederland met werknemers die een wat grotere afstand hebben tot de arbeidsmarkt
  • De producten zijn onderscheidend van de concurrentie door een veel beter gebruiksgemak, hogere acceptatiegraad, en een lagere prijs
  • Op dit moment is de opbrengst laag vanwege het gebrek aan actieve verkoopactiviteiten. Er is overigens geen sprake van verlies, maar de verkoopcijfers dienen simpelweg veel hoger te worden, en hiervoor zijn voldoende kansen op de markt aanwezig door het bezoeken van prospect

Overig

De kansen liggen met name op het gebied van actieve verkoop in binnen-en buitenland, d.w.z. het bezoeken van potentiële klanten, dealers, distributeurs etc. De producten laten zich het beste verkopen door daadwerkelijk uitproberen en testen door potentiele gebruikers resp. wederverkopers. Op dat gebied schiet het huidige bedrijf tekort.

De huidige eigenaar heeft veel kennis en ervaring opgedaan en is zeker bereid om na de transactie zijn expertise ter beschikking te stellen, met name op het gebied van productontwikkeling. 

De producten zijn gereed en bewezen goed, de koper kan met name op het commerciële vlak nog heel veel toevoegen.

De producten zijn interessant voor een bedrijf wat actief is op het gebied van technische gereedschappen, persoonlijke beschermingsmiddelen etc. 


Afbeeldingen
Innovatieve adembescherming met een lange historie
Regio
Nederland
Branche
Industrie
Type
Te koop aangeboden
Omzet
100.000 - 250.000
Overname
N.o.t.k.