Profile number 104964

Innovatieve adembescherming met een lange historie

14/07/2022 Date added

Located in

The Netherlands

Also interesting for this region (s)

All of the country

General information

Sector

Engineering

Type of company

Other

Legal entity

Foreign legal entity

Type of transaction

Assets / liabilities

Life phase enterprise

Growing

Employees in FTE

< 5

Type of buyer

 • MBI candidate
 • Strategic acquisition
 • Investor


Financial information

Turnover last financial year

€ 100.000 - € 250.000

Asking price

To be agreed

Earnings before taxes

€ 0 - € 100.000


Company history/background

Het betreft een bedrijf wat zich al meer dan 100 jaar bezig houdt met ontwikkeling en productie van innovatieve persoonlijke adembeschermingsmiddelen voor professionele doeleinden in Nederland. In 2002 is dit bedrijf verkocht, maar enkele jaren geleden heeft de oud eigenaar besloten om opnieuw innovatieve adembeschermingsmiddelen te ontwikkelen voor dezelfde markt en deze zijn inmiddels een aantal jaren met succes op de markt.  

De huidige eigenaar is op een leeftijd gekomen waarbij het verstandig is om het bedrijf over te dragen aan een nieuwe eigenaar die met jeugdig elan de zaak kan voortzetten en vooral kan uitbreiden. Het bedrijf heeft geen personeel in dienst; alles is uitbesteed. Eveneens is er geen pand in eigendom, alles is gehuurd. Het ligt voor de hand om daarom een activa passiva transactie voor te stellen aan de potentiele koper. 


Company activities

Het bedrijf houdt zich bezig met het ontwikkelen, in Nederland produceren en distribueren van innovatieve motor-ondersteunende adembeschermingsmiddelen voor veelal zware omstandigheden. Het betreft dus beslist geen wegwerp artikelen. Het produceren, resp. assembleren wordt op een sociale wijze gerealiseerd door de samenwerking met een bedrijf dat werkgelegenheid biedt aan mensen met een wat grotere afstand tot de reguliere arbeidsmarkt. De producten vinden hun afzet in de industrie, chemie en farmacie, landbouw, maar ook in enkele particuliere sectoren. De verkoop vindt plaats via een dealernet in binnen- en buitenland, en via de eigen webshop. 


Unique selling points

Het onderscheidend vermogen van dit bedrijf, resp. van de producten zijn:

 • Geheel ontwikkeld, en geproduceerd en gedistribueerd in Nederland
 • Logistiek, productie, magazijnbeheer en verkoop binnendienst is op een sociale wijze uitbesteed aan een bedrijf in Nederland met werknemers die een wat grotere afstand hebben tot de arbeidsmarkt
 • De producten zijn onderscheidend van de concurrentie door een veel beter gebruiksgemak, hogere acceptatiegraad, en een lagere prijs
 • Op dit moment is de opbrengst laag vanwege het gebrek aan actieve verkoopactiviteiten. Er is overigens geen sprake van verlies, maar de verkoopcijfers dienen simpelweg veel hoger te worden, en hiervoor zijn voldoende kansen op de markt aanwezig door het bezoeken van prospect

Other

De kansen liggen met name op het gebied van actieve verkoop in binnen-en buitenland, d.w.z. het bezoeken van potentiële klanten, dealers, distributeurs etc. De producten laten zich het beste verkopen door daadwerkelijk uitproberen en testen door potentiele gebruikers resp. wederverkopers. Op dat gebied schiet het huidige bedrijf tekort.

De huidige eigenaar heeft veel kennis en ervaring opgedaan en is zeker bereid om na de transactie zijn expertise ter beschikking te stellen, met name op het gebied van productontwikkeling. 

De producten zijn gereed en bewezen goed, de koper kan met name op het commerciële vlak nog heel veel toevoegen.

De producten zijn interessant voor een bedrijf wat actief is op het gebied van technische gereedschappen, persoonlijke beschermingsmiddelen etc. 


Innovatieve adembescherming met een lange historie
Region
The Netherlands
Sector
Engineering
Type
For sale
Turnover
100.000 - 250.000
Overname
To be agreed
Get in contact Save to favourites

Interested or more information?

You can get in touch with the profile provider free of charge and without obligation. After entering your e-mail address you can express your interest or request more information. The data requested by us is intended solely for making contact and will therefore be treated discretely by the receiving party.

This is how you get in touch:

 • Enter your e-mail address below
 • If it is already known, log in or click on forgot password
 • Then fill in the response form and send it
 • We check your response and send it to the provider
 • The provider will contact you within 7 days
 • Didn't hear anything after 7 days? Let us know


Accompanying text for provider

 • Ask your questions
 • Indicate where your interest comes from
 • Tell something about your background

Available capital

Please note: financing a business acquisition requires a minimum of 25% own contribution.


This data is only intended for establishing contact. The data is checked by us before we send it to the provider. Responses that are incomplete or contain incorrect information will not be forwarded.

Postal code

Please enter your postal code and house number and the address will be filled in automatically.


E-mail

Make sure you enter the right data, otherwise the owner cannot contact you.

Phone number

If we contact you, we will always do so confidentially. Please be sure to enter the right number.

Mobile phone number

If we contact you, we will always do so confidentially. Please be sure to enter the right number.


After posting this reaction, an account will be created for you automatically. From here you can easily manage these and any subsequent responses. Create a password below. The password must be at least 6 characters long.