Profiel nr. 104518

Zeer rendabele buurtsupermarkt op toplocatie incl onroerend goed

10/04/2022 Geplaatst

Gevestigd in

Antwerpen

Algemene informatie

Branche

Detailhandel Food

Soort bedrijf

Levensmiddelendetailhandel

Rechtsvorm

bvba

Transactievorm

Aandelentransactie

Levensfase onderneming

Volwassen

Aantal medewerkers (in FTE)

10 - 25

Type koper

  • MBI kandidaat
  • Strategische overname
  • Investeerder


Financiële informatie

Omzet indicatie

€ 2.500.000 - € 5.000.000

Indicatie overnamebedrag

N.o.t.k.

Resultaat voor belasting

Vertrouwelijk


Bedrijfshistorie / achtergrond

Zeer rendabele buurtsupermarkt op toplocatie onder de vlag van één van de meest gekende nationale insignes. Zeer mooi ingerichte winkel met een opp. van ca 475 m² ( verkoopoppervlakte ) op een uiterst commerciële locatie. Volledig uitgerust atelier met moderne machines. Uitgebreid aanbod aan in huis vervaardigde dagverse producten, panklare gerechten - bereidingen - soepen - charcuterie - salades - kaas - vers brood - dessertten - groenten en fruit. Naast de zaakvoerders zijn 13,7 FTE ingeschreven. Verschillende overname formules zijn bespreekbaar. De voorkeur zal echter gaan naar een overname van zowel de aandelen van de werkende vennootschap als deze van de patrimonium vennootschap. De patrimonium vennootschap bestaat uit 2 verhuurde appartementen en 2 verhuurde handelspanden ( één van deze handelspanden is ook de vestigingsplaats van de buurtsupermarkt ). Wanneer er voldoende garanties kunnen worden geboden is de huidige eigenaar eventueel bereid om een vendor loan toe te staan.


Activiteiten van het bedrijf

Naast de eerder traditionele kenmerken van een traditionele supermarkt wordt in deze zaak heel erg ingezet op huisbereide producten zoals bereide maaltijden, soepen, panklare gerechten. Deze producten worden vervaardigd in zeer moderne productieruimtes. Hierdoor is eveneens de rentabiliteit ten opzichte van een traditionele supermarkt een heel stuk hoger. Een bijkomend voordeel hiervan is dat het aandeel waste tot een absolute minimum kan worden beperkt.


Onderscheidend vermogen

Moderne en ruime winkel - Goed georganiseerde bedrijfsstructuur - Zeer veel huisbereidingen van topkwaliteit . Zeer mooie spreiding en trouw cliënteel.


Overig

De ideale koper heeft reeds ruime ervaring in de retailbranche en meer specifiek de supermarkt branche. Voor kopers die reeds beschikken over een supermarkt / buurtsupermarkt is deze vestiging uitermate geschikt om te gebruiken als productie locatie om het aanbod aan in huis bereide artikelen ook te introduceren in de eigen vestiging. Dit kan ertoe bijdragen dat eveneens de rentabiliteit van de bestaande winkel zeer positief beïnvloed kan worden.


Afbeeldingen
Zeer rendabele buurtsupermarkt op toplocatie incl onroerend goed
Regio
Antwerpen
Branche
Detailhandel Food
Type
Te koop aangeboden
Omzet
2.500.000 - 5.000.000
Overname
N.o.t.k.