Profiel nr. 101853

Motorsport en racewagens: Rij-initiaties en evenementen

28/09/2021 Geplaatst

Gevestigd in

Oost-Vlaanderen

Algemene informatie

Branche

Horeca en recreatie

Soort bedrijf

Overig

Rechtsvorm

VOF

Transactievorm

Activa / passiva transactie

Levensfase onderneming

Groeiend

Aantal medewerkers (in FTE)

< 5

Type koper

  • MBI kandidaat
  • Strategische overname
  • Investeerder


Financiële informatie

Omzet indicatie

€ 0 - € 100.000

Indicatie overnamebedrag

€ 100.000 - € 250.000

Resultaat voor belasting

€ 0 - € 100.000


Bedrijfshistorie / achtergrond

Deze activiteit is een hobby welke ik gedurende enkele jaren binnen mijn huidige vennootschap ontwikkeld heb om meer met motorsport bezig te zijn. Wegens tijdsgebrek wens ik deze activiteit over te laten. De verkoop omvat alle activa en intellectuele rechten van een deze bedrijfsactiviteit. Het betreft de verkoop van de wagens (Ginetta G50 GT4 en Ginetta G55 GT4), trailer, motion racesimulator, volledige pitbox opstelling, promotiemateriaal, meubilair, website, klantenbestand, grafisch materiaal, social media kanalen, juridisch kader in verband met aansprakelijkheid, .... Kortom alles om deze activiteit verder te zetten.


Activiteiten van het bedrijf

funQ is een activiteit waarbij we op bestaande trackdays klanten uitnodigen in onze volledig uitgeruste pitbox op een bepaald circuit. Daar laten we ze kennismaken met de motorsport door ze de kans te geven om als passagier of als piloot plaats te nemen in een echte racewagen. Deze wagens zijn niet te vergelijken met de wagens die andere organisatoren aanbieden. Dit zijn echte purpose built GT4 racewagens met een echte racegeschiedenis. Aan de hand van onze professionele 3DOF motion simulator initiëren we de deelnemers. We mikken op klanten met een aanzienlijk budget, en bieden daar tegenover ook heel wat aan. Catering, VIP hospitality, extreme racewagens. 


Onderscheidend vermogen

funQ tracht zich te positioneren boven de bestaande racewagen-verhuur bedrijven die oude afgedankte straatwagens op het circuit verhuren voor een lage prijs. Anderzijds positioneren we ons van de verhuur van heel exclusieve wagens die tienduizenden euro's kosten voor een dag te huren op het circuit. De Ginetta's zijn meestal de snelste wagens op de trackday, doch bieden we deze auto's aan voor leken om hiermee te rijden met coaching. Ons prijspunt ligt dan ook tussenbeiden. Onze gemiddelde zakelijke klanten die klanten een onvergetelijke dag laten beleven, en ondertussen er zelf plezier aan beleven.


Overig

We zoeken naar een persoon die zelf gepasioneerd is door de motorsport en zoekt naar een manier om veel op het circuit te zijn, en anderen wil laten delen in zijn passie. De grootste verdienste van dit bedrijf is dat je zelf vaak op circuit bent en rijdt, terwijl anderen ervoor betalen. Mits de juiste marketing zit hier zeker een mooi potentieel om aan motorsport te doen, en er nog iets aan te verdienen. Eventueel zijn andere vormen van samenenwerking ook mogelijk, en staan we open voor suggesties. 


Afbeeldingen
Motorsport en racewagens: Rij-initiaties en evenementen
Regio
Oost-Vlaanderen
Branche
Horeca en recreatie
Type
Te koop aangeboden
Omzet
0 - 100.000
Overname
100.000 - 250.000