Profile number 101853

Motorsport en racewagens: Rijinitiaties en evenementen

28/09/2021 Date added

Located in

Oost-Vlaanderen

General information

Sector

Leisure

Type of company

Other

Legal entity

Firm

Type of transaction

Assets / liabilities

Life phase enterprise

Growing

Employees in FTE

< 5

Type of buyer

  • MBI candidate
  • Strategic acquisition
  • Investor


Financial information

Turnover last financial year

€ 0 - € 100.000

Asking price

€ 100.000 - € 250.000

Earnings before taxes

€ 0 - € 100.000


Company history/background

Deze activiteit is een hobby welke ik gedurende enkele jaren binnen mijn huidige vennootschap ontwikkeld heb om meer met motorsport bezig te zijn. Wegens tijdsgebrek wens ik deze activiteit over te laten. 

De verkoop omvat alle activa en intelectuele rechten van een deze bedrijfsactiviteit. Het betreft de verkoop van de wagens ( Ginetta G50 GT4 en Ginetta G55 GT4) , trailer, motion racesimulator, volledige pitbox opstelling, promotiemateriaal, meubilair, website, klantenbestand, grafisch materiaal, social media kanalen, juridisch kader IVM aansprakelijkheid, .... Kortom alles om deze activiteit verder te zetten.


Company activities

Funq is een activiteit waarbij we op bestaande trackdays klanten uitnodigen in onze volledig uitgeruste pitbox op het betrefende circuit. Daar laten we ze kennismaken met de motorsport door ze de kians te geven om als passagier of als piloot plaats te nemen in een echte racewagen. Deze wagens zijn niet te vergelijken met de wagens die andere organisatoren aanbieden. Dit zijn echte purpose built GT4 racewagens met een echte racegeschidenis. Aan de hand van onze proffesionele 3DOF motion simulator initieren we de deelnemers.

We mikken op klanten met een aanzienlijk budget, en bieden daar tegenover ook heel wat aan. Catering, VIP hospitality, extreme racewagens. 


Unique selling points

Funq tracht zich te positioneren boven de bestaande racewagen-verhuur bedrijven die oude afgedankte stratawagens op het circuit verhuren voor een lage prijs.

Anderzijds positioneren we ons van de verhuur van heel exclusieve wagens die tienduizenden euro kosten voor een dag te huren op circuit.

De Ginetta's zijn meestal de snelste wagens op de trackday, doch bieden we deze auto's aan voor leken om hiermee te rijden met coaching. Ons prijspunt ligt dan ook tussenbeiden. Onze gemiddelde zakelijke klanten die klanten een onvergetelijke dag laten beleven, en ondertussen er zelf plezier aan beleven.


Other

We zoeken naar een persoon die zelf gepasioneerd is door de motorsport en zoekt naar een manier om veel op circuit te zijn, en anderen wil laten delen in zijn passie. De grootste verdienste van dit bedrijf is dat je zelf vaak op circuit bent en rijdt, terwijl anderen ervoor betalen.

Mits de juiste marketing zit hier zeker een mooi potentieel om aan motorsport te doen, en er nog iets aan te verdienen.

Eventueel zijn andere vormen van samenenwerking ook mogelijk, en staan we open voor suggesties. 


Motorsport en racewagens: Rijinitiaties en evenementen
Region
Oost-Vlaanderen
Sector
Leisure
Type
For sale
Turnover
0 - 100.000
Overname
100.000 - 250.000