Menu

Profiel nr. 72427

High-end optiekzaak in Gent op een uitstekende locatie met veel voorbijgangers, makkelijk bereikbaar met het openbaar vervoer en parking gelegenheid voor de deur

08/10/2019 Geplaatst

Gevestigd in

Oost-Vlaanderen

Algemene informatie

Branche

Detailhandel Non-Food

Soort bedrijf

Opticien

Rechtsvorm

bvba

Transactievorm

Aandelentransactie

Levensfase onderneming

Volwassen

Aantal medewerkers (in FTE)

< 5

Type koper

  • MBI kandidaat
  • Strategische overname


Financiële informatie

Omzet indicatie

500.000 - 1.000.000

Indicatie overnamebedrag

N.o.t.k.

Resultaat voor belasting

100.000 - 250.000


Activiteiten van het bedrijf

Naast de verkoop van monturen van topfabrikanten (waarvan sommige in exclusiviteit in Gent) onderscheidt de zaak zich ook d.m.v. haar specialisatie in optometrie. Klanten gaan deze optiekzaak pas buiten nadat ze zowel esthetisch als inzake optimaal zicht volledig tevreden zijn. Ook de nazorg en opvolging is een belangrijke dienstverlening van deze optiekzaak. Er wordt met technisch hoogstaande meettoestellen gewerkt en mede dankzij de verbouwingen in 2017 heeft de winkel een moderne en kwalitatieve uitstraling. Het gebouw (een historisch pand) is eigendom van de vennootschap en kan naar keuze van de overnemer mee gekocht worden alhoewel dit niet het voorkeurscenario is van de overlater. Naast de zaakvoerder zijn nog 2 medewerkers actief.


Onderscheidend vermogen

Sinds meerdere jaren realiseert de zaakvoerder een gestage groei, ontwikkelde de zaak een sterke identiteit en werd het een gerespecteerde topper in haar segment. De intense samenwerking met leveranciers versterkt deze dynamiek. Deze optiekzaak is bv een van de topverdelers van Zeissglazen in België. De zaak wordt overgelaten wegens privéreden, en de zaakvoerder is bereid te zorgen voor een vlotte overdracht gedurende een aantal maanden.