Menu

Profiel nr. 72393

Over te nemen : uitbating van 2 seniorenresidenties

01/10/2019 Geplaatst

Gevestigd in

Oost-Vlaanderen

Algemene informatie

Branche

Dienstverlening

Soort bedrijf

Gezondheidszorg

Rechtsvorm

bvba

Transactievorm

Nader te bepalen

Levensfase onderneming

Groeiend

Aantal medewerkers (in FTE)

10 - 25

Type koper

Strategische overname


Financiële informatie

Omzet indicatie

1.000.000 - 2.500.000

Indicatie overnamebedrag

250.000 - 500.000

Resultaat voor belasting

Vertrouwelijk


Activiteiten van het bedrijf

De uitbating van 2 residenties met in totaal 79 assistentiewoningen gebeurt vanuit dezelfde vennootschap. De grootste residentie betreft een woongelegenheid onder de vorm van 47 assistentiewoningen. De twee residentie betreft een woongelegenheid onder de vorm van 32 assistentiewoningen. In beide gebouwen zijn er eveneens gemeenschappelijke ruimten, zoals polyvalente zaal & restaurant + industriële keukens. De assistentiewoningen zijn niet rechtstreeks gekoppeld aan een rusthuis.  Er bestaat wel een samenwerkingsovereenkomst met omliggende woon-zorg-centra. De bezettingsgraad bedraagt 80 à 85%.   Er wordt op heden echter geen enkele marketing gedaan voor het aanbieden van leegstaande assistentiewoningen. De erkenningen zijn volledig in orde en voor onbepaalde duur. De omzet bedraagt ca 1.000.000 EUR. Er werken in totaal 2 zaakvoerders + 2 bedienden + 9 arbeiders gespreid over de 2 residenties.


Onderscheidend vermogen

Beide residenties zijn gelegen in het Waasland, op een zeer rustige locatie. De gebouwen zijn eigendom van een solvabele investeringsgroep. Totale grondoppervlakte gebouw 1 =  4.779 m². Totale grondoppervlakte gebouw 2 = 2.507 m². Hier bestaat de mogelijkheid om nog 14 extra flats te bouwen op het terrein.  De eigenaar van het gebouw wil – indien ook gewenst door de nieuwe uitbater – deze uitbreiding ook effectief realiseren – mits aanpassing van de huurprijs.


Overig

Reden van verkoop = pensionering van de huidige uitbaters De eigenaar van de gebouwen heeft niet de ambitie om de uitbating van de 2 residenties over te nemen en zoekt nu een partij die voldoende solvabiliteit en voldoende kennis heeft om deze uitbating voor haar rekening te nemen.   Er wordt de mogelijkheid geboden om de volledige exploitatie over te nemen,  ofwel via een aandelentransactie ofwel via een handelsfondstransactie. De verkoop van de uitbating wordt onlosmakelijk gekoppeld aan het gebouw via een langdurig huurcontract.     Alle aankoop-modaliteiten zijn te bespreken. Bij verdere interesse kan een gedetailleerd overname-memorandum ter beschikking gesteld worden.