Menu

Profiel nr. 72393

Over te nemen : uitbating van 2 seniorenresidenties

01/10/2019 Geplaatst

Gevestigd in

Oost-Vlaanderen

Algemene informatie

Branche

Dienstverlening

Soort bedrijf

Gezondheidszorg

Rechtsvorm

bvba

Transactievorm

Nader te bepalen

Levensfase onderneming

Groeiend

Aantal medewerkers (in FTE)

10 - 25

Type koper

Strategische overname


Financiële informatie

Omzet indicatie

€ 1.000.000 - € 2.500.000

Indicatie overnamebedrag

€ 250.000 - € 500.000

Resultaat voor belasting

Vertrouwelijk


Activiteiten van het bedrijf

De uitbating van 2 residenties met in totaal 79 assistentiewoningen gebeurt vanuit dezelfde vennootschap. De grootste residentie betreft een woongelegenheid onder de vorm van 47 assistentiewoningen. De twee residentie betreft een woongelegenheid onder de vorm van 32 assistentiewoningen. In beide gebouwen zijn er eveneens gemeenschappelijke ruimten, zoals polyvalente zaal & restaurant + industriële keukens. De assistentiewoningen zijn niet rechtstreeks gekoppeld aan een rusthuis.  Er bestaat wel een samenwerkingsovereenkomst met omliggende woon-zorg-centra. De bezettingsgraad bedraagt 80 à 85%.   Er wordt op heden echter geen enkele marketing gedaan voor het aanbieden van leegstaande assistentiewoningen. De erkenningen zijn volledig in orde en voor onbepaalde duur. De omzet bedraagt ca 1.000.000 EUR. Er werken in totaal 2 zaakvoerders + 2 bedienden + 9 arbeiders gespreid over de 2 residenties.


Onderscheidend vermogen

Beide residenties zijn gelegen in het Waasland, op een zeer rustige locatie. De gebouwen zijn eigendom van een solvabele investeringsgroep. Totale grondoppervlakte gebouw 1 =  4.779 m². Totale grondoppervlakte gebouw 2 = 2.507 m². Hier bestaat de mogelijkheid om nog 14 extra flats te bouwen op het terrein.  De eigenaar van het gebouw wil – indien ook gewenst door de nieuwe uitbater – deze uitbreiding ook effectief realiseren – mits aanpassing van de huurprijs.


Overig

Reden van verkoop = pensionering van de huidige uitbaters De eigenaar van de gebouwen heeft niet de ambitie om de uitbating van de 2 residenties over te nemen en zoekt nu een partij die voldoende solvabiliteit en voldoende kennis heeft om deze uitbating voor haar rekening te nemen.   Er wordt de mogelijkheid geboden om de volledige exploitatie over te nemen,  ofwel via een aandelentransactie ofwel via een handelsfondstransactie. De verkoop van de uitbating wordt onlosmakelijk gekoppeld aan het gebouw via een langdurig huurcontract.     Alle aankoop-modaliteiten zijn te bespreken. Bij verdere interesse kan een gedetailleerd overname-memorandum ter beschikking gesteld worden.


Over te nemen : uitbating van 2 seniorenresidenties
Regio
Oost-Vlaanderen
Branche
Dienstverlening
Type
Te koop aangeboden
Omzet
1.000.000 - 2.500.000
Overname
250.000 - 500.000
Contact met dit profiel Bewaar als favoriet

Interesse of meer informatie?

Je kunt gratis en vrijblijvend in contact komen met de aanbieder van het profiel. Na het invullen van je e-mailadres kun je je interesse kenbaar maken of meer informatie aanvragen. De door ons gevraagde data zijn uitsluitend bedoeld voor het leggen van contact en zullen dan ook discreet behandeld worden door de ontvangende partij.

Zo kom je in contact:

 • Vul hieronder je e-mailadres in
 • Wanneer deze reeds bekend is, log in of klik op wachtwoord vergeten
 • Vul vervolgens het reactieformulier in en verzend het
 • Wij controleren je reactie en sturen hem door naar de aanbieder
 • De aanbieder neemt binnen 7 dagen contact met je op
 • Na 7 dagen niks gehoord? Laat het ons weten

 • Begeleidende tekst voor aanbieder

  • Stel eventuele vragen
  • Geef aan vanwaar er interesse is
  • Vertel iets over je achtergrond

  Beschikbaar eigen vermogen

  Let op: voor financiering van een bedrijfsovername is minimaal 25% eigen inbreng vereist.


  Deze gegevens zijn enkel bedoeld voor het tot stand brengen van contact. De gegevens worden door ons gecontroleerd voordat we ze doorsturen naar de aanbieder. Reacties die incompleet zijn of niet kloppende gegevens bevatten worden niet doorgestuurd.

  Postcode

  Vul uw postcode en huisnummer in en uw adres wordt automatisch geladen.


  E-mail

  Vul de juiste gegevens in, zodat de profielplaatser contact met je op kan nemen.

  Telefoon

  Als we contact met je opnemen doen we dat altijd vertrouwelijk.

  Mobiele Telefoon

  Als we contact met je opnemen doen we dat altijd vertrouwelijk.


  Na het plaatsen van deze reactie wordt automatisch een account voor je aangemaakt. Van hieruit kun je makkelijk deze en eventuele volgende reacties beheren. Creëer hieronder een wachtwoord. Het wachtwoord moet minimaal 6 karakters lang zijn.