BVBA Verkopen

Je BVBA verkopen via Bedrijventekoop.be

 
Je besluit om je bvba te verkopen. Waar begin je met de procedure en wat komt er allemaal bij kijken? Beheer je de verkoop zelf om zo kosten te besparen of schakel je gespecialiseerde hulp in die het proces in jouw naam uitvoert? Hieronder vind je alle belangrijke informatie die nodig is bij het verkopen van je bvba.
 

Zelf je bvba verkopen

Er zijn veel zaken die je zelf kan beheren bij de verkoop van je bvba. Zo kan je bijvoorbeeld zelf de zoektocht starten naar potentiële kandidaten. Op deze manier bespaar je kosten en houd je zelf de touwtjes in handen. Ten slotte ken jij je bvba het beste en je kan zo snel bepalen wie er geschikte koper zijn.
 
 
 

Een bedrijfsovernameadviseur inschakelen

Wil je liever het overnameproces uit handen geven? Dat kan ook. Een gespecialiseerde overnameadviseur kan van A tot Z begeleiding bieden. Zelfs wanneer je initieel zelf aan de slag bent gegaan met de verkoop is het op verschillende momenten zeker raadzaam om een specialist in te schakelen. Je bepaalt zelf wanneer je dit liefst doet. Een adviseur kan bijvoorbeeld in jouw naam een waardebepaling uitvoeren of je bijstaan tijdens onderhandelingen met potentiële kopers.
 
 
 

Naar wat voor koper ben je op zoek?

Niet elke koper is hetzelfde. Je kan verschillende typen onderscheiden. Deze zijn voornamelijk in te delen in interne en externe partijen. Onder interne partijen vallen de kopers die uit het eigen netwerk van de bvba komen zoals:
  • Familieopvolging: het bvba wordt overgedragen binnen de eigen familie;
  • Management Buy-out (MBO): bij een MBO wordt het bvba geheel of gedeeltelijk verkocht aan een eigen medewerker of manager. 
Als er intern geen opvolging beschikbaar is, kan gezocht worden naar externe partijen. Voor het verkopen van je bvba aan derden zijn er ook verschillende opties:
  • Management Buy-In (MBI): hier wordt het bedrijf (gedeeltelijk) verkocht aan een individuele partij van buiten het bedrijf. Dit kan zowel een startende als ervaren ondernemer zijn.
  • Strategische overname: bij een strategische overname wordt de bvba verkocht aan een ander bedrijf, bijvoorbeeld een concurrent of een bedrijf dat op zoek is naar verbreding van de markt. 
  • Investeerder: (een deel van) de bvba wordt verkocht aan een investeerder om zo extra kapitaal te genereren. Een investeerder kan ook betrokken raken bij de bedrijfsvoering door inbreng van specifieke kennis.
 

De waarde van je bvba

Een van de belangrijkste vragen bij het verkopen van je bvba is: wat is de waarde van mijn bedrijf? De bedrijfswaarde geeft een goede uitgangspositie voor de vraagprijs die je kan hanteren.
De uitkomst van en waardering is een belangrijk element in het financiële plaatje. Door tijdig een waardering van je bvba uit te laten voeren, weet je of eventuele verkoop het gewenste resultaat op levert. Op basis van het rapport kan je dan nog aan de slag gaan met optimalisatie, waardoor de waarde van je bvba stijgt.
 
 
 

Waarom je bvba verkopen via Bedrijventekoop?

Wij begrijpen dat het verkopen van je bedrijf een gevoelige zaak is die in eerste instantie niet aan de grote klok gehangen wordt. Daaro mworden onze advertenties 100% anoniem getoond. Je contactgegevens worden nooit zomaar vrijgegeven. Of je nu op zoek bent naar een strategische koper, een MBI-kandidaat, een investeerder of een (opnieuw) startende ondernemer, middels het plaatsen van een advertentie brengen we je onder de aandacht bij onze 80.000 maandelijkse bezoekers en kom je snel en direct in contact met de juiste partij.
 

Wil je meer informatie over onze dienstverlening?

74707159-BTKBE

 Neem dan contact op of maak een afspraak.