BV verkopen

Je BV verkopen via Bedrijventekoop.be

 
Je BV verkopen is een belangrijke stap in je leven. Maar hoe begin je eraan en wat komt er bij kijken? Steek je zelf de handen uit de mouwen om zo kosten te besparen of doe je beroep op gespecialiseerde hulp die het proces voor je uit honden neemt? Hieronder bekijken we de verschillen en geven we meer informatie voor het verkopen van je BV.
 

Optie 1: zelf je BV verkopen

Er zijn veel zaken die je zelf kan doen bij het verkopen van je BV. Zo kan je zelf op zoek gaan naar mogelijke kandidaten. Dit zorgt er ook voor dat je zelf de touwtjes in handen houdt.
 
 
 

Optie 2: een bedrijfsovernameadviseur inschakelen

Als je zelf je bedrijf niet wil verkopen, kan je ook ervoor kiezen om het volledige proces uit handen te geven. Een overnameadviseur biedt begeleiding van A tot Z. Ook als je zelf de eerste stappen hebt gezet in de verkoop, kan je daarna op eeder welk moment een specialist inschakelen. Deze kan dan bijvoorbeeld een waardebepaling uitvoeren of je bijstaan tijdens onderhandelingen.
 
 
 

Naar wat voor koper ben je op zoek?

Je kan verschillende typen van kopers onderscheiden. Deze zijn op te delen in interne en externe partijen. Interne Interne partijen zijn kopers uit het eigen netwerk:
  • Familieopvolging: het bvba wordt overgedragen binnen de eigen familie;
  • Management Buy-out (MBO): bij een MBO wordt het BV geheel of gedeeltelijk verkocht aan een eigen medewerker of manager. 
Als er intern geen opvolging mogelijk is, zal je moeten zoeken naar een externe partij:
  • Management Buy-In (MBI): bij een MBI wordt het bedrijf (gedeeltelijk) verkocht aan een individuele partij van buiten het bedrijf. Dit kan zowel een startende als ervaren ondernemer zijn.
  • Strategische overname: bij een strategische overname wordt de BV verkocht aan een ander bedrijf, bijvoorbeeld een concurrent of een bedrijf dat op zoek is naar verbreding van de markt. 
  • Investeerder: (een deel van) de bvba wordt verkocht aan een investeerder om zo extra kapitaal te genereren. Een investeerder kan ook betrokken raken bij de bedrijfsvoering door inbreng van specifieke kennis.
 

Wat is de waarde van je BV?

Een essentiƫle vraag bij het verkopen van je BV is: wat is de waarde? Deze bedrijfswaarde geeft een goed beeld voor de vraagprijs die je kan hanteren.
Hiervoor kan je een bedrijfswaarderng laten uitvoeren. De uitkomst hiervan is een belangrijk deel in het plaatje van de verkoop. Door tijdig een waardering te laten uitvoeren, weet je meteen of een eventuele verkoop het gewenste resultaat zal opleveren. Is dit niet het geval, dan kan je alsnog aan de slag gaan met het optimaliseren van bepaalde factoren die op hun beurt de bedrijfswaarde zullen laten stijgen.
 
 
 

Waarom je BV verkopen via Bedrijventekoop?

Door onze ervaring begrijpen wij dat het verkopen van je BV een persoonlijke zaak is die niet aan de grote klok wordt gehangen. Onze advertenties worden daarom 100% anoniem vertoond. Je contactgegevens worden ook nooit zomaar vrijgegeven. Of je nu op zoek bent naar een strategische koper, een MBI-kandidaat, een investeerder of een (opnieuw) startende ondernemer, middels het plaatsen van een advertentie brengen we je onder de aandacht bij onze 80.000 maandelijkse bezoekers en kom je snel en direct in contact met de juiste partij.
 
Wil je meer informatie over onze dienstverlening? Neem dan even contact op of maak een afspraak.

Wil je meer informatie over onze dienstverlening? Neem dan even contact op of maak een afspraak.

Handschudden 19022016