Profiel nr. 107580

Bedrijf in Voedingsector met 5-10 werknemers I B2B

29/02/2024 Geplaatst

Gevestigd in

Meerdere regio’s mogelijk

Algemene informatie

Branche

Agri-food

Soort bedrijf

Meerdere opties

Rechtsvorm

bvba

Transactievorm

Aandelentransactie

Levensfase onderneming

Volwassen

Aantal medewerkers (in FTE)

5 - 10

Type koper

MBI kandidaat


Financiële informatie

Omzet indicatie

€ 1.000.000 - € 5.000.000

Indicatie overnamebedrag

€ 1.000.000 - € 2.500.000

Resultaat voor belasting

€ 100.000 - € 500.000


Bedrijfshistorie / achtergrond

Het gezochte bedrijf is bij voorkeur een B2B bedrijf actief in een "Niche" met grote toegevoegde waarde en een stabiel (recurrent) klantenbestand gelegen in de regio Mechelen, Waasland, onder Brussel, Antwerpen of Gent. Idealiter een volwassen bedrijf met groeipotentieel en opportuniteiten (zoals procesverbetering, digitalisering, ...), gespecialiseerd in uiteenlopende activiteiten, waaronder droge voeding, vlees & vis, delicatessen, ontbijtgranen, alsook de productie van maaltijden en diepvriesproducten.  Qua grootte mikken we op een gemiddelde EBITDA tussen €250k en €600k of een geschatte transactiewaarde tussen €1,5M en €2M met 5 tot 10 FTE's of meer.   Bij voorkeur een bedrijf met een leuke dynamische sfeer en goede infrastructuur, waar een positieve samenwerking met het huidige management/managers mogelijk is (eventueel met aandelen).


Activiteiten van het bedrijf

Een toegewijde MBI-kandidaat en echtgenoot en vader van drie kinderen, geboren te Mariekerke.  Na zijn studies bedrijfsbeheer trad hij toe tot het familiebedrijf, waar onder zijn leiding de transformatie gebeurde van een lokale speler tot een internationaal erkend voedingsmerk, met een omzetgroei van meer dan 100% over een periode van 21 jaar.    Als 44jarige ondernemer waardeert hij het delicate evenwicht tussen professionele uitdagingen en persoonlijk leven. Desondanks stroomt het ondernemersbloed door zijn aderen en zit hij vol goesting en energie om nieuwe ondernemers-uitdagingen aan te gaan, waar hij zijn uitgebreide ervaring in de voedingsindustrie ten volle kan benutten. In 2021 nam hij de strategische beslissing om het familliebedrijf over te dragen aan een grote internationale Groep. Hij bleef aan boord tot december 2022 om de overgang te begeleiden, en is nu dus helemaal klaar voor een volgende stap.


Onderscheidend vermogen

Operationele expertise: De kandidaat heeft sterke operationele vaardigheden, vooral in de voedingsindustrie, incl. kennis van productieprocessen, supply chain management en logistiek.

Managementervaring: Hij heeft ervaring in het leiden van teams en personeelsbeheer, incl. werving, training, motivatie en het opstellen van strategische groeiplannen.

Groeigerichte mindset: De kandidaat heeft bewezen ervaring in het transformeren van kleinere bedrijven naar gevestigde marktspelers, met een focus op hands-on aanpak, strategisch denken en operationele efficiëntie.

Kennis voedingsindustrie: Diepgaande kennis van trends, regelgeving en uitdagingen binnen de voedingsindustrie, waardoor hij doelgerichte oplossingen kan ontwikkelen die inspelen op marktbehoeften.

Teamspeler en leiderschap: Hij is een effectieve teamspeler met sterke communicatievaardigheden, het vermogen om anderen te motiveren en te inspireren, en een resultaatgerichte aanpak.


Bedrijf in Voedingsector met 5-10 werknemers I B2B
Regio
Meerdere regio’s mogelijk
Branche
Agri-food
Type
Te koop gevraagd
Omzet
1.000.000 - 5.000.000
Overname
1.000.000 - 2.500.000
Contact met dit profiel Bewaar als favoriet

Interesse of meer informatie?

Je kunt gratis en vrijblijvend in contact komen met de aanbieder van het profiel. Na het invullen van je e-mailadres kun je je interesse kenbaar maken of meer informatie aanvragen. De door ons gevraagde data zijn uitsluitend bedoeld voor het leggen van contact en zullen dan ook discreet behandeld worden door de ontvangende partij.

Zo kom je in contact:

 • Vul hieronder je e-mailadres in
 • Wanneer deze reeds bekend is, log in of klik op wachtwoord vergeten
 • Vul vervolgens het reactieformulier in en verzend het
 • Wij controleren je reactie en sturen hem door naar de aanbieder
 • De aanbieder neemt binnen 7 dagen contact met je op
 • Na 7 dagen niks gehoord? Laat het ons weten

 • Begeleidende tekst voor aanbieder

  • Stel eventuele vragen
  • Geef aan vanwaar er interesse is
  • Vertel iets over je achtergrond


  Deze gegevens zijn enkel bedoeld voor het tot stand brengen van contact. De gegevens worden door ons gecontroleerd voordat we ze doorsturen naar de aanbieder. Reacties die incompleet zijn of niet kloppende gegevens bevatten worden niet doorgestuurd.

  Postcode

  Vul uw postcode en huisnummer in en uw adres wordt automatisch geladen.


  E-mail

  Vul de juiste gegevens in, zodat de profielplaatser contact met je op kan nemen.

  Telefoon

  Als we contact met je opnemen doen we dat altijd vertrouwelijk.

  Mobiele Telefoon

  Als we contact met je opnemen doen we dat altijd vertrouwelijk.


  Na het plaatsen van deze reactie wordt automatisch een account voor je aangemaakt. Van hieruit kun je makkelijk deze en eventuele volgende reacties beheren. Creëer hieronder een wachtwoord. Het wachtwoord moet minimaal 6 karakters lang zijn.