Profiel nr. 72577

Bedrijf gespecialiseerd in verwerking en plaatsing van marmer- & graniettoepassingen

05/05/2020 Geplaatst

Gevestigd in

Vlaanderen

Algemene informatie

Branche

Bouw

Soort bedrijf

Afwerkingsbedrijf

Rechtsvorm

bvba

Transactievorm

Aandelentransactie

Levensfase onderneming

Groeiend

Aantal medewerkers (in FTE)

5 - 10

Type koper

  • MBI kandidaat
  • Strategische overname
  • Investeerder


Financiële informatie

Omzet indicatie

€ 1.000.000 - € 2.500.000

Indicatie overnamebedrag

€ 500.000 - € 1.000.000

Resultaat voor belasting

€ 100.000 - € 250.000


Bedrijfshistorie / achtergrond

Reden verkoop Sinds kort is de zoon van de huidige zaakvoerder actief in het bedrijf en werd een vernieuwde strategie ontwikkeld, waarbij het bedrijf klaar is voor de uitdagingen van morgen. De noodzakelijke investeringen zijn gebeurd en de vernieuwde strategie vertoont reeds op dit ogenblik het potentieel voor de toekomst. Zo werd een nieuwe technologie gepatenteerd voor het bevestigen van natuurstenen panelen als gevelbekleding.  Deze techniek is uniek in Europa en kan het bedrijf een groot concurrentieel voordeel geven. Om succesvol de kansen te grijpen en de potentiële groei te realiseren is er echter nog behoefte aan bijkomende financiële slagkracht. Hiervoor wenst de huidige eigenaar een sterke businesspartner te zoeken die samen met de volgende generatie van dit familiebedrijf een succesverhaal wenst te schrijven.


Activiteiten van het bedrijf

Omschrijving en activiteit Dit familiebedrijf heeft in de sector van marmer- en granietbewerking gedurende meerdere decennia een uitstekende reputatie opgebouwd bij aannemers, keukenadviseurs en interieurbedrijven. Deze sterke marktpositie heeft dit bedrijf te danken aan haar veelzijdig, kwalitatief en competitief productaanbod, technische know how met tal van afwerkingsmogelijkheden en een eigen plaatsingsdienst. In de voorbije jaren werd sterk geïnvesteerd in de uitbouw van internationale relaties en aanwezigheid op de Aziatische markt.  Dankzij deze inspanningen heeft dit bedrijf een uitstekende inkooppositie verworven en werden eveneens een aantal zeer innovatieve producten aan het gamma toegevoegd dewelke het verschil zullen/kunnen maken op de Belgische markt. Voor de uitvoering van haar opdrachten heeft dit bedrijf, naast de 2 zaakvoerders, een 5-tal werknemers in dienst.  Daarnaast wordt beroep gedaan op meerdere onderaannemers waarmee een jarenlang samenwerkingsverband bestaat. Er wordt een omzet gerealiseerd van ca 1,3 mln EUR, met een bruto-marge van ca 850.000 EUR.


Onderscheidend vermogen

Ervaren, gemotiveerd en trouw personeel Eigen plaatsingsploegen Toegang tot en know how over de Aziatische markt Zeer innovatief product in het gamma Sterk groeipotentieel


Overig

Ligging Dit Vlaams bedrijf is gevestigd op een goed bereikbare industriezone en beschikt over een productieruimte met magazijn, burelen en een toonzaal. Het bedrijfsterrein heeft een oppervlakte van ca 3.750 m², waarvan 1.500 m² is bebouwd en 1.100 m² gebruikt wordt als open opslagruimte en is eigendom van de vennootschap.   Over te nemen Er wordt een aandelenparticipatie van 50% te koop aangeboden (50% participatie). Daarnaast wordt verwacht dat bijkomende financiële middelen ter beschikking kunnen gesteld worden van minimaal 200.000 EUR   Alle modaliteiten waarin dit kan gebeuren zijn verder bespreekbaar. Alle gedetailleerde informatie is verkrijgbaar na reactie op dit profiel.


Bedrijf gespecialiseerd in verwerking en plaatsing van marmer- & graniettoepassingen
Regio
Vlaanderen
Branche
Bouw
Type
Te koop aangeboden
Omzet
1.000.000 - 2.500.000
Overname
500.000 - 1.000.000

Dit profiel is door de gebruiker On-hold geplaatst. Er kan op dit moment niet op gereageerd worden.