Profiel nr. 68336

Technisch productiebedrijf zoekt (Commerciële) MBI-Kandidaat

17/06/2019 Geplaatst

Gevestigd in

België

Algemene informatie

Branche

Industrie

Soort bedrijf

Machine industrie

Rechtsvorm

bvba

Transactievorm

Nader te bepalen

Levensfase onderneming

Volwassen

Aantal medewerkers (in FTE)

5 - 10

Type koper

  • MBI kandidaat
  • Strategische overname


Financiële informatie

Omzet indicatie

€ 1.000.000 - € 2.500.000

Indicatie overnamebedrag

N.o.t.k.

Resultaat voor belasting

Vertrouwelijk


Bedrijfshistorie / achtergrond

De onderneming, gevestigd in het noorden van België, is actief in de reinigingssector van verharde ondergronden (buiten), gespecialiseerd in de fabricage van machines en diverse (gepatenteerde) opzetborstels zowel voor Nederland/België als export naar de rest van West Europa. Het bedrijf heeft alle disciplines en capaciteit in huis voor het ontwerpen en bouwen van deze producten. Daarnaast beschikt de onderneming over een sterk groeiende orderportefeuille/ omzet met de daarbij behorende resultaten.


Onderscheidend vermogen

De huidige DGA is op leeftijd en na jaren van inspanning is het bedrijf op een punt gekomen dat het bedrijf internationaal grote stappen kan gaan maken. Vanwege de sterke groei die ook door haar klanten steeds weer wordt bevestigd is er behoefte aan een bekwame MBI-kandidaat (sales, marketing en financieel). De uitrol van het dealernetwerk in Europa en daarmee gepaard gaande omzetgroei zal de focus van de MBI-kandidaat zijn, naast de groei van de omzet in de thuismarkt (Benelux). Verder zal de operationele verantwoordelijkheid ook bij de MBI-kandidaat liggen.


Overig

De MBI kandidaat zal om te beginnen in loondienst treden. Op basis van nog nader te definiëren groeidoelstellingen, zullen er bonussen/opties toebedeeld worden. Deze opties kunnen uitgeoefend worden in ruil voor de (opgebouwde) bonussen. De MBI-kandidaat zal hiermee een X % aandelen in de vennootschap verkrijgen via de optie constructie, waardoor er dus geen eigen inbreng noodzakelijk is.


Technisch productiebedrijf zoekt (Commerciële) MBI-Kandidaat
Regio
België
Branche
Industrie
Type
Te koop aangeboden
Omzet
1.000.000 - 2.500.000
Overname
N.o.t.k.