Profiel nr. 68326

Ontwikkelaar Leverancier ICT Systemen voor Sport en Fitness centra

02/10/2019 Geplaatst

Gevestigd in

Nederland

Ook interessant voor

Heel België

Algemene informatie

Branche

ICT-Dienstverlening

Soort bedrijf

IT Hardware

Rechtsvorm

bvba

Transactievorm

Aandelentransactie

Levensfase onderneming

Volwassen

Aantal medewerkers (in FTE)

5 - 10

Type koper

  • MBI kandidaat
  • Strategische overname


Financiële informatie

Omzet indicatie

€ 500.000 - € 1.000.000

Indicatie overnamebedrag

€ 1.000.000 - € 2.500.000

Resultaat voor belasting

€ 100.000 - € 250.000


Bedrijfshistorie / achtergrond

De NL onderneming (BV) is inmiddels ruim 20 jaar actief in het ontwikkelen, produceren en leveren van managementsystemen voor sportaccommodaties, wellness- en recreatieve centra. De systemen zijn met name bedoeld voor algeheel beheer: ledenadministratie, reservering, betaling, toegangscontrole, lockers en planning van beheer en personeel.  De organisatie omvat 8 medewerkers waaronder 5 software ontwikkelaars/IT specialisten. De onderneming heeft een sterk imago. Kenmerkend zijn: goede producten (bewezen technologie, klant specifiek, multi-linguaal en modulair), klantgericht, betrouwbaar en kennis van zaken. De jaaromzet is circa €750.000 met een brutomarge van 85%. De EBITDA is (afgerond) 35%.


Activiteiten van het bedrijf

De onderneming is primair actief met het ontwikkelen leveren van technologie voor exploitanten van (grotere) sport en leisure accommodaties. Dit betreft deels harde techniek (hardware) en deels ondersteunende IT (eigen ontwikkelde software). Deze zijn beschikbaar als SaaS. De systemen zijn functioneel, betrouwbaar en klantvriendelijk. Deze systemen zijn voor exploitanten en hun klanten toegankelijk –in meerdere talen- via webbased platforms en iOS  en Android apps. Het huidige B2B klantenbestand omvat ruim 60 afnemers. Dit zijn deels nieuwe afnemers van systemen, deels bestaande klantrelaties die de dienstverlening continueren op abonnement basis, ondersteund met helpdesk. De huidige omzet is vrijwel uitsluitend in NL.


Onderscheidend vermogen

De onderneming is onbetwist marktleider in het hogere segment, te weten de grotere sportaccommodaties van hogescholen en universiteiten. Dit op basis van bewezen technologie, goede service/helpdesk. Kenmerkend is de complete en betaalbare dienstverlening. De onderneming onderscheid zich verder door een snelle en effectieve positionering van klantvriendelijke managementsystemen bij opdrachtgevers. De technologie is up-to-date en maakt gebruik van de meest geavanceerde (biomedische) scanners, user-interface en IT technologieen.


Overig

Een aantal groeimogelijkheden zijn echter onvoldoende benut. Er zijn (a) goede kansen voor export naar omringende EU landen, (b) marktpenetratie binnen het lagere segment van lagere sportscholen, wellness-centra, golf- en vakantieparken, enzovoorts en (c). In 2018 werd (d) een eerste pilot afgerond: installatie op een cruise schip, als verdere introductie in dit grote marktsegment met uitstekende marges.

De onderneming is gevestigd in ZW Nederland. Maar deze is eenvoudig op een andere locatie voort te zetten. De benodigde oppervlakte bedrijfsruimte is zeer beperkt. Deze wordt gebruikt voor systeemonderhoud, magazijn en kantoor. 

De DGA wil de onderneming overdragen om persoonlijke redenen (ondermeer: leeftijd). Na de overdracht is de DGA –in overleg- beschikbaar voor bedrijfsoverdracht en ondersteuning. Voor de bedrijfsoverdracht wordt vooralsnog uitsluitend gedacht aan een strategische koper met internationale oriëntatie.


Ontwikkelaar Leverancier ICT Systemen voor Sport en Fitness centra
Regio
Nederland
Branche
ICT-Dienstverlening
Type
Te koop aangeboden
Omzet
500.000 - 1.000.000
Overname
1.000.000 - 2.500.000