20/12/2018 Geplaatst

Gevestigd in

België

Algemene informatie

Branche

Bouw

Soort bedrijf

Overig

Rechtsvorm

N.v.t.

Transactievorm

Nader te bepalen

Levensfase onderneming

Volwassen

Aantal medewerkers (in FTE)

< 5

Type koper

  • MBI kandidaat
  • Strategische overname


Financiële informatie

Omzet indicatie

Vertrouwelijk

Indicatie overnamebedrag

€ 500.000 - € 1.000.000

Resultaat voor belasting

Vertrouwelijk


Overig

Onze opdrachtgever heeft een innovatief en zeer praktisch toepasbaar constructief bouwsysteem voor grondgebonden woningen ontwikkeld, gerealiseerd en Europees gepatenteerd.

Praktijkervaringen zijn bij de ontwikkeling van dit systeem cruciaal geweest.

Het sterk reduceren van het grote aantal kostbare arbeidsuren in de afbouwfase van woningen is de leidraad geweest bij het ontwikkelen van een efficiënt toe te passen dragend bouwsysteem in staal uitgevoerd.

Kern van dit bouwsysteem is een 3 dimensionaal knooppunt van stalen C profielen dat constructief stijf is. Deze knoop kan op elke gewenste positie

gemonteerd worden en is voorbereid voor het doorvoeren van kabels. Door de speciale verbinding van knoop met stijl of regel blijft de knoop in het vlak.

Het C profiel dat eindeloos verlengd kan worden, is drager en verbinder vankozijnen en dichte EPS wand elementen op elke gewenste positie.

Ultrasnelle en eenvoudige montage van gevel-sluitende elementen inclusief kozijnen, binnenschil (magboard/fermacell) en E bedrading in de fabriek.

Basis voor CO2 negatief en circulair bouwen: CO2 footprint van een woning is na 24 tot 48 maanden nul.

Vanwege de eenvoud opent het constructief bouwsysteem het perspectief op het schaalbaar verbeteren van de arbeidsproductiviteit, het sterk reduceren van de inzet van schaarse vakmensen en het verlagen van de arbeidskosten.

Opdrachtgever wenst het patent en bijbehorende rechten te verkopen. De te vragen verkoopprijs van het patent, eventueel in combinatie met royalties ligt op een niveau dat recht doet aan de bijzondere kwaliteit en eigenschappen van dit state of the art constructief bouwsysteem. Serieuze gegadigden zullen graag nader geïnformeerd worden na ondertekening van de betreffende geheimhoudingsverklaring.


Patent Constructief Bouwsysteem
Regio
België
Branche
Bouw
Type
Te koop aangeboden
Omzet
Vertrouwelijk
Overname
500.000 - 1.000.000