06/03/2018 Geplaatst

Gevestigd in

België

Algemene informatie

Branche

Dienstverlening

Soort bedrijf

Economische en organisatieadviesbureau

Rechtsvorm

NV

Transactievorm

Nader te bepalen

Levensfase onderneming

Volwassen

Aantal medewerkers (in FTE)

< 5

Type koper

  • MBI kandidaat
  • Strategische overname


Financiële informatie

Omzet indicatie

Vertrouwelijk

Indicatie overnamebedrag

N.o.t.k.

Resultaat voor belasting

Vertrouwelijk


Overig

Laat de onderneming weer voor de ondernemer werken.

Ondernemingen weer gezonder en winstgevender maken en ondernemers weer zicht geven op het realiseren van hun eigen visie? Als franchisepartner van onze organisatie kunt u hier, met behulp van bewezen methodieken, een belangrijke bijdrage aan leveren.

Wij zijn een adviesbureau die ondernemingen weer laat werken voor de ondernemer. Het klinkt als een open deur, maar toch is de dagelijkse praktijk bij een schrikbarende meerderheid van KMO-bedrijven anders.

Zo zijn de meeste ondernemers ooit begonnen met persoonlijke startmotieven als meer vrijheid en financiële onafhankelijkheid. Maar het bedrijf groeide stap voor stap tot het punt dat zakelijke bedrijfsdoelstellingen steeds meer de overhand kregen en inmiddels is de verhouding ondernemer vs. onderneming uit balans.

De ondernemer moet teveel tijd investeren, keert zichzelf te weinig salaris uit, ervaart vaak spanning met personeel en heeft er vaak minder plezier in. Wij weten dat, samen met de ondernemer én het team om te buigen naar een gezonde onderneming.

Balans tussen korte termijn impact en structurele verbeteringen

Als adviseur bewaakt u de balans tussen korte termijn impact en structurele verbeteringen. Op termijn werkt u naar de positie van strategische business partner van de ondernemer; de

parttime commissaris. U spiegelt de uitdagingen, bespreekt belangrijke vraagstukken én helpt de ondernemer richting oplossingen om de business weer te laten groeien.

Om korte termijn impact te kunnen realiseren hebben wij o.a. het winstlekkage®-model ontwikkeld dat zich focust op 8 sleutelgebieden waar ongemerkt geld uit de onderneming kan wegvloeien:

• Prijsbeleid

• Kosten

• Productiviteit

• Bezetting

• Marketing & Sales

• Debiteurenbeheer

• Voorraadbeheer

• Groei

Ondernemingen verliezen geld en tijd op deze gebieden, zonder dat de ondernemer zich daarvan bewust is. Met onze tools & training heeft u inzicht hoe het resultaat van de onderneming op korte termijn verbeterd kan worden zodat er ademruimte komt voor de

structurele verbeteringen en het verankeren van de relatie.

Wij zoeken nieuwe ondernemende franchisepartners

Om onze klanten en potentiële klanten optimaal te kunnen blijven bedienen, zijn wij op zoek naar nieuwe franchisepartners. Werkt u momenteel in het corporate bedrijfsleven of de zakelijke advieswereld? Of heeft u een vergelijkbare achtergrond als succesvol ondernemer? En voldoet u aan onderstaande vereisten, dan bent u wellicht de nieuwe adviseur die wij zoeken!

• Minimaal 15 jaar ervaring op senior management niveau, leidinggevende ervaring en P&L verantwoordelijkheid.

• Generalist of ervaring in minimaal 2 functionele werkgebieden.

• Commerciële ervaring in b2b of sterke affiniteit met acquisitie, sales & marketing.

De voordelen voor onze consultants op een rijtje:

• Het opbouwen van uw footprint en netwerk is voor een startende adviseur erg belangrijk. Onze inbound marketing strategie geeft u de mogelijkheid jezelf als KMO expert te positioneren en op het radarscherm van ondernemers te komen. Daarnaast kunt u er voor kiezen het opbouwen van uw voetprint te versnellen door (tegen een meerprijs) gebruik te maken van onze afsprakenservice; wij verzorgen dan kennismakingsafspraken bij KMO ondernemers. Collega-adviseurs hebben laten zien dat er uit deze kennismakingsgesprekken direct al eerste klanten gegenereerd kunnen worden.

• Wij trainen u hoe u in een eerste kennismakingsgesprek snel tot de kern van de uitdagingen kunt komen en hoe u de basis voor een vertrouwensrelatie kunt leggen.

• Met ons internationaal bewezen Winstlekkage-model kunt u de ondernemer snel en kosteloos laten zien waar in de onderneming uitdagingen worden veroorzaakt, waar er ongemerkt geld wegvloeit en hoeveel. U laat vooraf zien wat de samenwerking kan opleveren en legt u een propositie voor op basis van return on investment.

• Ons Bedrijfsverbeteringsplan stelt u in staat alle aspecten van de business aan te pakken, zodat u verbeteringen kunt verankeren in de business van de ondernemer. We verkiezen hierbij de juiste balans tussen de structurele verbeteringen en quick wins.

• We bieden u bij aanvang meerdere trainingsworkshops die niet alleen gefocust zijn op het inzetten van onze tools, maar ook hoe u prospects, die u in een kennismakingsgesprek ontmoet, kunt converteren naar betalende klanten. Daarnaast bieden we onze franchisepartners regelmatig trainingsworkshops en themadagen aan.

• U wordt onderdeel van een divers en ervaren team van collega franchisepartners die elkaar bijstaan.

• Vanuit onze ‘franchise-structuur’ heeft u alle ruimte om op termijn uw ‘eigen consultancyfirma’ op te bouwen, met zelfstandige adviseurs die voor u werken. Hiermee bieden wij u de mogelijkheid een passief inkomen te realiseren.

Natuurlijk speelt uzelf een zeer belangrijke rol in uw succes – uit ervaring weten wij dat onderstaande eigenschappen belangrijke succesfactoren zijn;

• Self-starter, proactief en ondernemend

• Motivatie, wilskracht en doorzettingsvermogen

• Positief, empatisch, inspirerend en mensgericht

• Luistervermogen en goede contactuele & communicatieve eigenschappen

• Financieel gezond

Als franchisepartner gaat u aan de slag met een internationaal beproefd en bewezen model. U maakt gebruik van een onderscheidend merk en betreedt een markt waar volop kansen

liggen. U krijgt uitgebreide trainingen en ondersteunende programma’s én ondersteuning bij het opbouwen van uw footprint.

Investering

De initiële investering bestaat uit de franchise fee van € 37.500,- exclusief BTW plus benodigd werkkapitaal voor de eerste 12 maanden tijdens het opbouwen van jouw adviespraktijk. De afsprakenservice optie is verkrijgbaar tegen een meerprijs. De onderneming biedt gekwalificeerde kandidaten de mogelijkheid een deel van de franchise fee te financieren. De investering voor associate franchisepartners start vanaf € 15.000,- exclusief BTW.

Interesse?

We zijn benieuwd naar uw drijfveren, net zoals we graag de voordelen van onze formule uitleggen. Vraag ons informatiepakket aan.


Partner in KMO adviesorganisatie
Regio
België
Branche
Dienstverlening
Type
Te koop aangeboden
Omzet
Vertrouwelijk
Overname
N.o.t.k.