Profiel nr. 108116

Reisorganisatie B2B Inbound Travel Benelux

02/07/2024 Geplaatst

Gevestigd in

Nederland

Ook interessant voor

Heel België

Algemene informatie

Branche

Dienstverlening

Soort bedrijf

Reisbureau

Rechtsvorm

Buitenlandse rechtsvorm

Transactievorm

Nader te bepalen

Levensfase onderneming

Groeiend

Aantal medewerkers (in FTE)

< 5

Type koper

 • MBI kandidaat
 • Strategische overname
 • Investeerder


Financiële informatie

Omzet indicatie

€ 1.000.000 - € 2.500.000

Indicatie overnamebedrag

N.o.t.k.

Resultaat voor belasting

€ 250.000 - € 500.000


Bedrijfshistorie / achtergrond

Met 30 jaar ervaring is het bedrijf een gevestigde speler met een solide reputatie en langdurige relaties met zowel de buitenlandse opdrachtgevers als de lokale dienstverleners in Nederland en België waarmee wordt samengewerkt voor vervoer, accommodatie, gastronomie, gidsdiensten etc. Het bedrijf weet hierdoor unieke evenementen op te nemen in haar programma’s, waardoor de deelnemers authentieke bestemmingen kunnen bezoeken die maar weinig reizigers te zien krijgen.


Activiteiten van het bedrijf

Het bedrijf ontwerpt en organiseert programma’s in Nederland en België voor gerenommeerde buitenlandse opdrachtgevers. Voor reisorganisaties, bedrijven en non-profit organisaties in de Amerikaanse en Europese markt zijn dit Special Interest Tours: reiservaringen voor buitenlandse groepen in het hogere marktsegment met een gemeenschappelijke passie, bijvoorbeeld voor architectuur, cultuur, kunst of geschiedenis. Voor een groeiend aantal van de luxere riviercruiseschepen worden excursies en gidsdiensten verzorgd.


Onderscheidend vermogen

De huidige eigenaren hebben het bedrijf in de afgelopen decennia met z’n tweeën gerund en in die periode is het zonder actieve acquisitie gestaag gegroeid tot een gerenommeerde en stabiele onderneming. Maar om aan de voortdurend en sterk stijgende vraag van de laatste jaren te kunnen blijven voldoen is de organisatie op het punt gekomen dat de huidige operationele opzet moet worden aangepast, bijvoorbeeld door personeel aan te gaan nemen. De huidige eigenaren hebben juist de leeftijd bereikt om over hun opvolging te gaan nadenken en vinden het moment daarom goed om het bedrijf over te dragen aan een partij die de organisatie verder kan gaan opschalen. Zij zullen zich daarbij blijven inzetten voor het bedrijf zolang als dat nodig is en hun taken in het gewenste tempo overdragen aan het team van de koper.


Overig

Deze overnamekans is interessant voor: 

 • Reisorganisaties die al actief zijn in de markt voor inkomend toerisme in Nederland en de aangrenzende regio’s in België en Duitsland. 
 • DMC’s met een vergelijkbaar aanbod kunnen in een voor hen vertrouwde markt een snelle groei realiseren. 
 • DMC’s die zich nu vooral richten op het MICE-segment krijgen de mogelijkheid om uit te breiden naar complementaire markten. 
 • MBI-kandidaten met ervaring in de hospitality- of reisbranche, die beschikken over organisatietalent, voldoende ambitie en enthousiasme vinden in het bedrijf de perfecte springplank.
 • Reisorganisaties actief in de markt voor uitgaand toerisme krijgen de mogelijkheid tot diversificatie in deze aantrekkelijke B2B markt.

Reisorganisatie B2B Inbound Travel Benelux
Regio
Nederland
Branche
Dienstverlening
Type
Te koop aangeboden
Omzet
1.000.000 - 2.500.000
Overname
N.o.t.k.
Contact met dit profiel Bewaar als favoriet

Interesse of meer informatie?

Je kunt gratis en vrijblijvend in contact komen met de aanbieder van het profiel. Na het invullen van je e-mailadres kun je je interesse kenbaar maken of meer informatie aanvragen. De door ons gevraagde data zijn uitsluitend bedoeld voor het leggen van contact en zullen dan ook discreet behandeld worden door de ontvangende partij.

Zo kom je in contact:

 • Vul hieronder je e-mailadres in
 • Wanneer deze reeds bekend is, log in of klik op wachtwoord vergeten
 • Vul vervolgens het reactieformulier in en verzend het
 • Wij controleren je reactie en sturen hem door naar de aanbieder
 • De aanbieder neemt binnen 7 dagen contact met je op
 • Na 7 dagen niks gehoord? Laat het ons weten

 • Begeleidende tekst voor aanbieder

  • Stel eventuele vragen
  • Geef aan vanwaar er interesse is
  • Vertel iets over je achtergrond

  Beschikbaar eigen vermogen

  Let op: voor financiering van een bedrijfsovername is minimaal 25% eigen inbreng vereist.


  Deze gegevens zijn enkel bedoeld voor het tot stand brengen van contact. De gegevens worden door ons gecontroleerd voordat we ze doorsturen naar de aanbieder. Reacties die incompleet zijn of niet kloppende gegevens bevatten worden niet doorgestuurd.

  Postcode

  Vul uw postcode en huisnummer in en uw adres wordt automatisch geladen.


  E-mail

  Vul de juiste gegevens in, zodat de profielplaatser contact met je op kan nemen.

  Telefoon

  Als we contact met je opnemen doen we dat altijd vertrouwelijk.

  Mobiele Telefoon

  Als we contact met je opnemen doen we dat altijd vertrouwelijk.


  Na het plaatsen van deze reactie wordt automatisch een account voor je aangemaakt. Van hieruit kun je makkelijk deze en eventuele volgende reacties beheren. Creëer hieronder een wachtwoord. Het wachtwoord moet minimaal 6 karakters lang zijn.