Profiel nr. 108080

Oost-Vlaanderen: succesvolle fietsenwinkel

24/06/2024 Geplaatst

Gevestigd in

Oost-Vlaanderen

Algemene informatie

Branche

Detailhandel Non-Food

Soort bedrijf

Fietshandel

Rechtsvorm

bvba

Transactievorm

Aandelentransactie

Levensfase onderneming

Groeiend

Aantal medewerkers (in FTE)

< 5

Type koper

 • MBI kandidaat
 • Strategische overname
 • Investeerder


Financiële informatie

Omzet indicatie

€ 500.000 - € 1.000.000

Indicatie overnamebedrag

€ 500.000 - € 1.000.000

Resultaat voor belasting

€ 100.000 - € 250.000


Bedrijfshistorie / achtergrond

OMSCHRIJVING EN ACTIVITEIT Deze fietsenzaak heeft zich gespecialiseerd in 3 domeinen: 1.  verkoop van fietsen in het sportieve segment van de markt:  koersfietsen, mountainbikes, gravelbikes, zowel voor kinderen als voor volwassenen, en deze fietsen ook in elektrische uitvoering 2.  verkoop van fietsaccessoires 3.  montage van fietsen en onderhoud & herstellingen In elk van deze 3 domeinen heeft de zaak op 10 jaar tijd een stevige reputatie weten op te bouwen en zo een zeer goede naam verworven in de fietswereld. Stadsfietsen, speedpedelecs en e-bikes worden vandaag nog niet aangeboden.  Het team bestaat uit 2 enthousiaste en goed opgeleide mensen, de zaakvoerder samen met 1 ervaren monteur. Omzetniveau = ca 600.000 EUR, met een EBITDA-marge van ca 23%.


Activiteiten van het bedrijf

LIGGING Deze fietsenwinkel is gevestigd in Oost-Vlaanderen. De vennootschap is eigenaar van een goed gelegen commercieel gebouw, met een totale grondoppervlakte van 335 m². Dit handelspand bestaat uit een winkel met toonzaal (ca 90 m²) - een werkplaats (ca 95 m² & volledig vernieuwd in 2021) en een magazijn van ca 50 m². Op de eerste verdieping is een appartement ingericht. JURIDISCHE ORGANISATIE De activiteit wordt uitgebaat via een besloten vennootschap. Het onroerend goed is tevens eigendom (voor 99%) van deze vennootschap en wordt dus mee verkocht.


Onderscheidend vermogen

UNIQUE SELLING PROPOSITIONS Klein, dynamische en zeer ervaren team Goede service naar het cliënteel dat in 10 jaar tijd werd opgebouwd Gespecialiseerd in koers & MTB Volledig vernieuwde werkplaats Nog veel potentieel door uitbreiding van het gamma met stadsfietsen, e-bikes,...


Overig

OVER TE NEMEN Er wordt de mogelijkheid geboden om de aandelen van de exploitatievennootschap over te nemen, inclusief het onroerend goed. Een overname van het handelsfonds zonder het gebouw is eveneens bespreekbaar. De huidige eigenaar is bereid om de overnemende partij te begeleiden om kennis & contacten mee over te dragen.  De periode en modaliteiten waarin dit kan gebeuren, zijn bespreekbaar. De verkopende partij staat zelfs open voor een co-partnership met een bijkomende vennoot, waarbij dan wel duidelijke afspraken moeten gemaakt worden naar taakinvulling. Alle overname-modaliteiten zijn te bespreken. Interesse? Neem dan contact op en wij kunnen een gedetailleerd overname-memorandum ter beschikking stellen.


Oost-Vlaanderen: succesvolle fietsenwinkel
Regio
Oost-Vlaanderen
Branche
Detailhandel Non-Food
Type
Te koop aangeboden
Omzet
500.000 - 1.000.000
Overname
500.000 - 1.000.000
Contact met dit profiel Bewaar als favoriet

Interesse of meer informatie?

Je kunt gratis en vrijblijvend in contact komen met de aanbieder van het profiel. Na het invullen van je e-mailadres kun je je interesse kenbaar maken of meer informatie aanvragen. De door ons gevraagde data zijn uitsluitend bedoeld voor het leggen van contact en zullen dan ook discreet behandeld worden door de ontvangende partij.

Zo kom je in contact:

 • Vul hieronder je e-mailadres in
 • Wanneer deze reeds bekend is, log in of klik op wachtwoord vergeten
 • Vul vervolgens het reactieformulier in en verzend het
 • Wij controleren je reactie en sturen hem door naar de aanbieder
 • De aanbieder neemt binnen 7 dagen contact met je op
 • Na 7 dagen niks gehoord? Laat het ons weten

 • Begeleidende tekst voor aanbieder

  • Stel eventuele vragen
  • Geef aan vanwaar er interesse is
  • Vertel iets over je achtergrond

  Beschikbaar eigen vermogen

  Let op: voor financiering van een bedrijfsovername is minimaal 25% eigen inbreng vereist.


  Deze gegevens zijn enkel bedoeld voor het tot stand brengen van contact. De gegevens worden door ons gecontroleerd voordat we ze doorsturen naar de aanbieder. Reacties die incompleet zijn of niet kloppende gegevens bevatten worden niet doorgestuurd.

  Postcode

  Vul uw postcode en huisnummer in en uw adres wordt automatisch geladen.


  E-mail

  Vul de juiste gegevens in, zodat de profielplaatser contact met je op kan nemen.

  Telefoon

  Als we contact met je opnemen doen we dat altijd vertrouwelijk.

  Mobiele Telefoon

  Als we contact met je opnemen doen we dat altijd vertrouwelijk.


  Na het plaatsen van deze reactie wordt automatisch een account voor je aangemaakt. Van hieruit kun je makkelijk deze en eventuele volgende reacties beheren. Creëer hieronder een wachtwoord. Het wachtwoord moet minimaal 6 karakters lang zijn.