23/05/2024 Geplaatst

Gevestigd in

Ook interessant voor

Heel België

Algemene informatie

Branche

Industrie

Soort bedrijf

Metaalproducentenindustrie

Rechtsvorm

Buitenlandse rechtsvorm

Transactievorm

Aandelentransactie

Levensfase onderneming

Groeiend

Aantal medewerkers (in FTE)

10 - 25

Type koper

 • MBI kandidaat
 • Strategische overname
 • Investeerder


Financiële informatie

Omzet indicatie

€ 1.000.000 - € 2.500.000

Indicatie overnamebedrag

€ 250.000 - € 2.500.000

Resultaat voor belasting

€ 250.000 - € 500.000


Bedrijfshistorie / achtergrond

Opdrachtgever biedt een aandelenbelang aan van een fabriek in metaalproducten, (voornamelijk stans en ponsen, snij. zet en laswerk)  gevestigd in Oost-Europa nabij de EU-grens. Deze onderneming heeft zich een prima reputatie verworven in West-Europa. Gegarandeerd groeipotentieel.

De Nederlandse ondernemer heeft dit metaal productiebedrijf opgericht in 2013. Men fabriceert en levert voornamelijk bevestigingsmaterialen behoeve van de bouw, en de bouwgroothandel, zoals steunen, profielen en bevestigingsbeugels en ook constructiewerk. Kleine en middelgrotere series worden geleverd aan gekende Multinationals en lokale technische groothandels in Europa, grotendeels in Nederland. Men levert prima kwaliteitsproducten, adequaat en snel, en tegen concurrerende prijzen. Nieuwe producten kunnen snel gemaakt en geleverd worden. Turn key solution / instapklaar voor een koper/klant. Volledig ISO (SGS) en EN gecertificeerd , CE keurmerk.


Activiteiten van het bedrijf

De productie van het bedrijf is gevestigd in 2 productiehallen van resp. 400m2 en 300 m2, de kantoren beslaan 90 m2. Het complex is gehuurd. De ondernemer heeft inmiddels 6.600 m2 bouwgrond gekocht op een industrieterrein waar een aantal internationaal bekende bedrijven is gevestigd. Op dit bouwterrein zal een nieuwe productiehal worden gebouwd.

Het bedrijf heeft een steady workforce van ca 20 werknemers, de gemiddelde leeftijd is 30-35 jaar. Het management en engineering spreken Engels en Duits, de ondernemer spreekt ook Nederlands. Internationaal georiënteerd. Uitstekende OTD en PPM scores.


Onderscheidend vermogen

Onze opdrachtgever zoekt een koper-medeaandeelhouder voor een aandelenbelang in deze onderneming; bijvoorbeeld een groothandel of een machinefabriek die behoefte heeft aan de consistente toelevering van metaalproducten (bij voorkeur maar niet noodzakelijk ten behoeve van de bouw) die door de onderneming van onze opdrachtgever gefabriceerd kunnen worden.

De omzet (90% op contract-basis,) beweegt zich tussen € 1,5 en € 2 Mio; Ebitda zal doorgroeien naar ca € 400K. Het machinepark heeft een waarde van ca € 320K. De aangekochte grond heeft een waarde van ca € 70K.

In overleg met opdrachtgever is de waarde van 100% van de aandelen gesteld op € 1,95 Mio in combinatie met een Earn Out regeling.

Een uitgebreid Informatiememorandum is beschikbaar.


Metaal productie bedrijf in Oost-Europa
Regio
Branche
Industrie
Type
Te koop aangeboden
Omzet
1.000.000 - 2.500.000
Overname
250.000 - 2.500.000
Contact met dit profiel Bewaar als favoriet

Interesse of meer informatie?

Je kunt gratis en vrijblijvend in contact komen met de aanbieder van het profiel. Na het invullen van je e-mailadres kun je je interesse kenbaar maken of meer informatie aanvragen. De door ons gevraagde data zijn uitsluitend bedoeld voor het leggen van contact en zullen dan ook discreet behandeld worden door de ontvangende partij.

Zo kom je in contact:

 • Vul hieronder je e-mailadres in
 • Wanneer deze reeds bekend is, log in of klik op wachtwoord vergeten
 • Vul vervolgens het reactieformulier in en verzend het
 • Wij controleren je reactie en sturen hem door naar de aanbieder
 • De aanbieder neemt binnen 7 dagen contact met je op
 • Na 7 dagen niks gehoord? Laat het ons weten

 • Begeleidende tekst voor aanbieder

  • Stel eventuele vragen
  • Geef aan vanwaar er interesse is
  • Vertel iets over je achtergrond

  Beschikbaar eigen vermogen

  Let op: voor financiering van een bedrijfsovername is minimaal 25% eigen inbreng vereist.


  Deze gegevens zijn enkel bedoeld voor het tot stand brengen van contact. De gegevens worden door ons gecontroleerd voordat we ze doorsturen naar de aanbieder. Reacties die incompleet zijn of niet kloppende gegevens bevatten worden niet doorgestuurd.

  Postcode

  Vul uw postcode en huisnummer in en uw adres wordt automatisch geladen.


  E-mail

  Vul de juiste gegevens in, zodat de profielplaatser contact met je op kan nemen.

  Telefoon

  Als we contact met je opnemen doen we dat altijd vertrouwelijk.

  Mobiele Telefoon

  Als we contact met je opnemen doen we dat altijd vertrouwelijk.


  Na het plaatsen van deze reactie wordt automatisch een account voor je aangemaakt. Van hieruit kun je makkelijk deze en eventuele volgende reacties beheren. Creëer hieronder een wachtwoord. Het wachtwoord moet minimaal 6 karakters lang zijn.