Profiel nr. 107454

Leverancier technische schaalmodellen - 20 jaar bestaan (NL)

31/01/2024 Geplaatst

Gevestigd in

Nederland

Ook interessant voor

Heel België

Algemene informatie

Branche

Industrie

Soort bedrijf

Grafische industrie

Rechtsvorm

Buitenlandse rechtsvorm

Transactievorm

Aandelentransactie

Levensfase onderneming

Volwassen

Aantal medewerkers (in FTE)

< 5

Type koper

Strategische overname


Financiële informatie

Omzet indicatie

€ 500.000 - € 1.000.000

Indicatie overnamebedrag

N.o.t.k.

Resultaat voor belasting

Vertrouwelijk


Bedrijfshistorie / achtergrond

Sinds 2003 levert het bedrijf in opdracht gebouwde schaalmodellen aan musea en bedrijven. Deze modellen worden gebruikt voor presentaties op beurzen, op kantoor, tentoonstellingen of als relatiegeschenk. Het bedrijf is de afgelopen jaren sterk gegroeid en draait gemiddeld € 660.000 omzet de afgelopen 3 jaar. Het bedrijf heeft geen schulden en behoudt alle processen en technieken in-house die nodig zijn voor de werkzaamheden. Het heeft sterke en stabiele leveranciers waar dagelijks contact mee is. Er is weinig concurrentie en het blijft en unieke nichebranche. De klanten weten het bedrijf goed te vinden. 


Activiteiten van het bedrijf

Naast de hoofdbusiness van het leveren van schaalmodellen doet het bedrijf veel reparaties, service en omkleuringen van schaalmodellen in hun eigen werkplaats. Tevens is er een kleine 3D-printservice.

Het bedrijf heeft een groot klantenbestand in voornamelijk Nederland en België maar ook daarbuiten. Het gebruikt een modern CRM-systeem met 7.300 bedrijven en 10.800 contacten.

Het bedrijf is in principe niet locatiegebonden en opereert nu vanuit een huur pand in Zuid-Holland. Huur loopt tot juni 2025 en is in principe over te nemen. Er werken naast de eigenaar nog 1 persoon in het bedrijf. De eigenaar doet veelal de technische kant van de business terwijl de werknemer de boekhouding bijhoudt. Samen wordt de sales, marketing en uitlevering gedaan alsmede reparaties en werkplaats werkzaamheden. 


Onderscheidend vermogen

De branche-ontwikkelingen zijn positief en stabiel. Schaalmodellen blijven een trekpleister op beurzen en worden zeer gewaardeerd als relatiegeschenk. Het bedrijf heeft de coronaperiode goed doorstaan met veel projecten voor nieuwbouw, dat door bleef gaan. Nu die periode achter de rug is zijn de beurzen weer sterk in trek. 


Overig

Beide personen zijn van plan uit het bedrijf te stappen om andere zakelijke avonturen te gaan ontplooien. De eigenaar blijft beschikbaar voor een warme overdracht. Het bedrijf zou een goede aanvulling zijn voor bedrijven die in 3D-printing en/of de 'eenvoudigere' relatie geschenken/ maquettes werken. Hier is veel vraag naar, een eigen productie is mogelijk en alles is daar voor aanwezig maar is wegens drukte niet echt van de grond gekomen. 


Leverancier technische schaalmodellen - 20 jaar bestaan (NL)
Regio
Nederland
Branche
Industrie
Type
Te koop aangeboden
Omzet
500.000 - 1.000.000
Overname
N.o.t.k.
Contact met dit profiel Bewaar als favoriet

Interesse of meer informatie?

Je kunt gratis en vrijblijvend in contact komen met de aanbieder van het profiel. Na het invullen van je e-mailadres kun je je interesse kenbaar maken of meer informatie aanvragen. De door ons gevraagde data zijn uitsluitend bedoeld voor het leggen van contact en zullen dan ook discreet behandeld worden door de ontvangende partij.

Zo kom je in contact:

 • Vul hieronder je e-mailadres in
 • Wanneer deze reeds bekend is, log in of klik op wachtwoord vergeten
 • Vul vervolgens het reactieformulier in en verzend het
 • Wij controleren je reactie en sturen hem door naar de aanbieder
 • De aanbieder neemt binnen 7 dagen contact met je op
 • Na 7 dagen niks gehoord? Laat het ons weten

 • Begeleidende tekst voor aanbieder

  • Stel eventuele vragen
  • Geef aan vanwaar er interesse is
  • Vertel iets over je achtergrond

  Beschikbaar eigen vermogen

  Let op: voor financiering van een bedrijfsovername is minimaal 25% eigen inbreng vereist.


  Deze gegevens zijn enkel bedoeld voor het tot stand brengen van contact. De gegevens worden door ons gecontroleerd voordat we ze doorsturen naar de aanbieder. Reacties die incompleet zijn of niet kloppende gegevens bevatten worden niet doorgestuurd.

  Postcode

  Vul uw postcode en huisnummer in en uw adres wordt automatisch geladen.


  E-mail

  Vul de juiste gegevens in, zodat de profielplaatser contact met je op kan nemen.

  Telefoon

  Als we contact met je opnemen doen we dat altijd vertrouwelijk.

  Mobiele Telefoon

  Als we contact met je opnemen doen we dat altijd vertrouwelijk.


  Na het plaatsen van deze reactie wordt automatisch een account voor je aangemaakt. Van hieruit kun je makkelijk deze en eventuele volgende reacties beheren. Creëer hieronder een wachtwoord. Het wachtwoord moet minimaal 6 karakters lang zijn.