Profiel nr. 107333

Leuke, gezonde, winstgevende KMO die een sterk merkimago en producten met veel goodwill heeft ontwikkeld.

03/01/2024 Geplaatst

Gevestigd in

Locatie anoniem

Ook interessant voor

Heel België

Algemene informatie

Branche

Groothandel

Soort bedrijf

Groothandel food

Rechtsvorm

bvba

Transactievorm

Aandelentransactie

Levensfase onderneming

Groeiend

Aantal medewerkers (in FTE)

< 5

Type koper

  • MBI kandidaat
  • Strategische overname


Financiële informatie

Omzet indicatie

Vertrouwelijk

Indicatie overnamebedrag

€ 250.000 - € 500.000

Resultaat voor belasting

Vertrouwelijk


Bedrijfshistorie / achtergrond

De afgelopen 11 jaar heeft ons bedrijf een traditioneel, lokaal, ambachtelijk productieproces omgezet in een uitzonderlijk, voorverpakt premiumproduct, dat wordt gedistribueerd in meer dan 300 lokale kruidenierswinkels. We zijn erin geslaagd om voorouderlijke recepten en processen te behouden, wat heeft bijgedragen aan de bekendheid en uitmuntendheid van onze producten en ons emblematische merkimago. Hoewel we onze inspanningen hebben gericht op distributie in lokale kruidenierswinkels, is ons assortiment gericht op supermarkten, hotels en restaurants, kant-en-klare verkooppunten en gemeenschappelijke keukens, allemaal nieuwe markten om te veroveren.

In 2014 hebben we onze productie uitbesteed aan een zeer betrouwbare partner en in de loop der jaren onze activiteit word geoptimaliseerd door ze terug te brengen tot zijn eenvoudigste vorm, waarvoor geen speciale vaardigheden meer nodig is. Productie, opslag, ordervoorbereiding, distributielogistiek en boekhouding vergen nog ma


Activiteiten van het bedrijf

Onze huidige productiecapaciteit is 1.200 pallets per jaar, zonder de minste extra investering, waardoor we over de hele wereld kunnen exporteren en aan de behoeften van de grootste distributieketens kunnen voldoen - onze productiewerkplaatsen zijn ook IFS-gecertificeerd.

Alle partners van het bedrijf (leveranciers en dienstverleners) kunnen terugkijken op meer dan 10 jaar tevreden samenwerking.

Sinds onze oprichting hebben we nog nooit een wanbetaling moeten betreuren, en wanbetalingen door klanten zijn uiterst zeldzaam, te wijten aan eenvoudige vergissingen.

Het bedrijf is niet betrokken bij rechtszaken, heeft geen buitenbalansverplichtingen en heeft geen andere schulden dan die aan leveranciers (we hebben standaard betalingstermijnen van 30 tot 60 dagen met 80% van onze leveranciers).

De verkoop is gestaag gegroeid tot vlak voor de crisis, toen het aantal bezoekers in levensmiddelenwinkels helaas daalde. Onze producten zijn dus niet getroffen door&


Overig

Het bedrijf is eigenaar van het merk, de recepten en de specifieke productieapparatuur die wordt gebruikt voor het maken van de producten, die het ook huurt aan de fabrikant (wat dus een extra bron van inkomsten vormt).

Het bedrijf beschikt over een ongebruikte kredietlijn, waardoor het meer uitzonderlijke productie kan ondernemen wanneer het dat nodig acht.

Het profiel van de ideale kandidaat is als volgt :

- een key account manager, idealiter in de voedingssector, grootdistributie of groothandel.

- een marketingmanager of merkambassadeur met vaardigheden in merkactivatie en digitale en contentmarketing.


Leuke, gezonde, winstgevende KMO die een sterk merkimago en producten met veel goodwill heeft ontwikkeld.
Regio
Locatie anoniem
Branche
Groothandel
Type
Te koop aangeboden
Omzet
Vertrouwelijk
Overname
250.000 - 500.000