Profiel nr. 107253

Bedrijf algemene elektriciteitswerken gelegen in het Waasland

05/12/2023 Geplaatst

Gevestigd in

Oost-Vlaanderen

Algemene informatie

Branche

Bouw

Soort bedrijf

Installatiebedrijf

Rechtsvorm

bvba

Transactievorm

Nader te bepalen

Levensfase onderneming

Volwassen

Aantal medewerkers (in FTE)

10 - 25

Type koper

 • MBI kandidaat
 • Strategische overname
 • Investeerder


Financiële informatie

Omzet indicatie

€ 1.000.000 - € 2.500.000

Indicatie overnamebedrag

€ 500.000 - € 1.000.000

Resultaat voor belasting

€ 100.000 - € 250.000


Bedrijfshistorie / achtergrond

OMSCHRIJVING EN ACTIVITEIT Dit bedrijf, dat reeds 30 jaar bestaat, is gespecialiseerd in het uitvoeren van algemene elektriciteitswerken, en biedt volgende werken aan: -          elektriciteitswerken in residentiële projecten (appartementen en woningbouw) -          installatie van elektriciteit, videofonie, parlofoons en ventilatie -          zowel in renovatie als nieuwbouw -          plaatsen van domotica -          voorbereiden (bekabeling) van beveiligingssystemen -          plaatsen van zonnepanelen in het kader van projecten Door het aanhoudende succes is dit bedrijf gegroeid naar een team van in totaal 15 mensen: de bestuurder/eigenaar + 13 voltijdse goed opgeleide & permanent geschoolde elektriciens + 1 bediende. Tegelijk wordt er nog met 5 onderaannemingsbedrijven gewerkt. Er wordt voor 95% gewerkt voor B2B-klanten (bedrijven, ontwikkelaars, bouwfirma’s, …) en slechts voor 5% voor particulieren. Omzetniveau = ca 2.000.000 EUR, met een EBITDA-marge van ca 10%. Het lopende orderboek voorziet reeds voor een totaal bedrag van werken uit te voeren in 2024 = 1.237.500 EUR. Het bedrijf heeft steeds geïnvesteerd in een moderne werkplaats met een up-to-date wagenpark.


Activiteiten van het bedrijf

LIGGING Het bedrijf is gevestigd in het Waasland, in een KMO-zone. De vennootschap is eigenaar van een moderne KMO-unit met een grondoppervlakte van ca 288 m², met een volledig ingericht bureel en met 4 parkeerplaatsen rond het gebouw. JURIDISCHE ORGANISATIE De activiteit wordt uitgebaat via een besloten vennootschap. De KMO-unit is eveneens eigendom van deze vennootschap en wordt dus mee verkocht.


Onderscheidend vermogen

UNIQUE SELLING PROPOSITIONS Klein, dynamisch en goed opgeleid team. Steeds klantgerichte oplossingen zoeken en aanbieden – en een heel persoonlijke aanpak.        Strakke opvolging van de werven. Goed uitgeruste werkplaats en modern rollend materieel. Gevestigde naam & goede reputatie. Er wordt heel kwaliteitsgericht gewerkt, de lat wordt heel hoog gelegd qua kwaliteit en afwerking van de uitgevoerde werken. Recente en mooie KMO-unit.


Overig

OVER TE NEMEN Er wordt de mogelijkheid geboden om de aandelen van de exploitatievennootschap over te nemen, inclusief het onroerend goed. De aankoop van het industriegebouw is echter géén must. Er kan dus ook gesproken worden over de aankoop van het handelsfonds ZONDER het gebouw. De huidige eigenaar is bereid om de overnemende partij te begeleiden om kennis & contacten mee over te dragen.  De periode en modaliteiten waarin dit kan gebeuren, zijn bespreekbaar. Alle overname-modaliteiten zijn te bespreken. Interesse? Neem dan contact op om alle gedetailleerde informatie te kunnen bekomen.


Dit profiel is door de gebruiker On-hold geplaatst. Er kan op dit moment niet op gereageerd worden.

Bedrijf algemene elektriciteitswerken gelegen in het Waasland
Regio
Oost-Vlaanderen
Branche
Bouw
Type
Te koop aangeboden
Omzet
1.000.000 - 2.500.000
Overname
500.000 - 1.000.000

Dit profiel is door de gebruiker On-hold geplaatst. Er kan op dit moment niet op gereageerd worden.

Interesse of meer informatie?

Je kunt gratis en vrijblijvend in contact komen met de aanbieder van het profiel. Na het invullen van je e-mailadres kun je je interesse kenbaar maken of meer informatie aanvragen. De door ons gevraagde data zijn uitsluitend bedoeld voor het leggen van contact en zullen dan ook discreet behandeld worden door de ontvangende partij.

Zo kom je in contact:

 • Vul hieronder je e-mailadres in
 • Wanneer deze reeds bekend is, log in of klik op wachtwoord vergeten
 • Vul vervolgens het reactieformulier in en verzend het
 • Wij controleren je reactie en sturen hem door naar de aanbieder
 • De aanbieder neemt binnen 7 dagen contact met je op
 • Na 7 dagen niks gehoord? Laat het ons weten

 • Begeleidende tekst voor aanbieder

  • Stel eventuele vragen
  • Geef aan vanwaar er interesse is
  • Vertel iets over je achtergrond

  Beschikbaar eigen vermogen

  Let op: voor financiering van een bedrijfsovername is minimaal 25% eigen inbreng vereist.


  Deze gegevens zijn enkel bedoeld voor het tot stand brengen van contact. De gegevens worden door ons gecontroleerd voordat we ze doorsturen naar de aanbieder. Reacties die incompleet zijn of niet kloppende gegevens bevatten worden niet doorgestuurd.

  Postcode

  Vul uw postcode en huisnummer in en uw adres wordt automatisch geladen.


  E-mail

  Vul de juiste gegevens in, zodat de profielplaatser contact met je op kan nemen.

  Telefoon

  Als we contact met je opnemen doen we dat altijd vertrouwelijk.

  Mobiele Telefoon

  Als we contact met je opnemen doen we dat altijd vertrouwelijk.


  Na het plaatsen van deze reactie wordt automatisch een account voor je aangemaakt. Van hieruit kun je makkelijk deze en eventuele volgende reacties beheren. Creëer hieronder een wachtwoord. Het wachtwoord moet minimaal 6 karakters lang zijn.