Profiel nr. 106877

Onafhankelijk herstellingsbedrijf voor vrachtwagens en personenwagens

21/03/2024 Geplaatst

Gevestigd in

Vlaanderen

Algemene informatie

Branche

Transport

Soort bedrijf

Overig

Rechtsvorm

bvba

Transactievorm

Aandelentransactie

Levensfase onderneming

Volwassen

Aantal medewerkers (in FTE)

10 - 25

Type koper

 • MBI kandidaat
 • Strategische overname
 • Investeerder


Financiële informatie

Omzet indicatie

€ 2.500.000 - € 5.000.000

Indicatie overnamebedrag

€ 1.000.000 - € 2.500.000

Resultaat voor belasting

€ 250.000 - € 500.000


Bedrijfshistorie / achtergrond

OMSCHRIJVING EN ACTIVITEIT Dit bedrijf doet onderhoud & herstellingen van personenwagens, bestelwagens, vrachtwagens en opleggers ... en dit voor alle merken. De specialisatie is vnl gericht naar vrachtwagens.  Een verdeling van 80% vrachtwagens en 20% bestel- en personenwagens is altijd een constante geweest. Een mobiele werkplaats wordt gebruikt om bij de klanten ter plaatse onderhoud & herstellingen uit te voeren en ook als 24/7-service-wagen in gans België. Dit bedrijf doet eveneens technische keuringen, ijkingen van tachografen, heeft een eigen remmentestbank en is een officieel servicepunt van KNORR-Bremse. Het team bestaat uit 12 goed opgeleide mensen, samen met 2 zaakvoerders, en kent een uitgebreide expertise door het volgen van regelmatige opleidingen. Omzetniveau = ca 2.800.000 EUR, met een EBITDA-marge van ca 12%. Het bedrijf heeft steeds geïnvesteerd in een moderne werkplaats om altijd met de evoluerende technologie mee te kunnen.


Activiteiten van het bedrijf

LIGGING Het bedrijf is gevestigd in Vlaanderen, in een KMO-zone. De vennootschap is eigenaar van een modern bedrijfsgebouw, met een totale grondoppervlakte van 2.496 m², en van een bedrijfsgrond in dezelfde KMO-zone, met een totale grondoppervlakte van 2.414 m². Tevens wordt nog een aanpalend gebouw gehuurd, voor het uitoefenen van de activiteit van herstellen van auto's en bestelwagens. JURIDISCHE ORGANISATIE De activiteit wordt uitgebaat via een besloten vennootschap. De onroerende goederen zijn tevens eigendom van deze vennootschap en worden dus mee verkocht.


Onderscheidend vermogen

UNIQUE SELLING PROPOSITIONS Klein, dynamisch en goed opgeleid team Steeds klantgerichte oplossingen zoeken en aanbieden Grote voorraad onderdelen Goed uitgeruste werkplaats en mobiele werkplaats In dit bedrijf kan een klant terecht voor al zijn voertuigen: personenwagens, bestelwagens, vrachtwagens en trailers of opleggers, en dit van alle merken Er wordt heel kwaliteitsgericht gewerkt, de lat wordt heel hoog gelegd qua kwaliteit en afwerking van de uitgevoerde werken Een heel persoonlijke aanpak Onderdelen worden rechtstreeks aangekocht bij de fabrikant


Overig

OVER TE NEMEN Er wordt de mogelijkheid geboden om de aandelen van de exploitatievennootschap over te nemen, inclusief de onroerende goederen. De huidige eigenaar is bereid om de overnemende partij te begeleiden om kennis & contacten mee over te dragen.  De periode en modaliteiten waarin dit kan gebeuren, zijn bespreekbaar. Alle overname-modaliteiten zijn te bespreken. Interesse? Neem dan contact op om alle gedetailleerde informatie te kunnen bekomen.


Onafhankelijk herstellingsbedrijf voor vrachtwagens en personenwagens
Regio
Vlaanderen
Branche
Transport
Type
Te koop aangeboden
Omzet
2.500.000 - 5.000.000
Overname
1.000.000 - 2.500.000
Contact met dit profiel Bewaar als favoriet

Interesse of meer informatie?

Je kunt gratis en vrijblijvend in contact komen met de aanbieder van het profiel. Na het invullen van je e-mailadres kun je je interesse kenbaar maken of meer informatie aanvragen. De door ons gevraagde data zijn uitsluitend bedoeld voor het leggen van contact en zullen dan ook discreet behandeld worden door de ontvangende partij.

Zo kom je in contact:

 • Vul hieronder je e-mailadres in
 • Wanneer deze reeds bekend is, log in of klik op wachtwoord vergeten
 • Vul vervolgens het reactieformulier in en verzend het
 • Wij controleren je reactie en sturen hem door naar de aanbieder
 • De aanbieder neemt binnen 7 dagen contact met je op
 • Na 7 dagen niks gehoord? Laat het ons weten

 • Begeleidende tekst voor aanbieder

  • Stel eventuele vragen
  • Geef aan vanwaar er interesse is
  • Vertel iets over je achtergrond

  Beschikbaar eigen vermogen

  Let op: voor financiering van een bedrijfsovername is minimaal 25% eigen inbreng vereist.


  Deze gegevens zijn enkel bedoeld voor het tot stand brengen van contact. De gegevens worden door ons gecontroleerd voordat we ze doorsturen naar de aanbieder. Reacties die incompleet zijn of niet kloppende gegevens bevatten worden niet doorgestuurd.

  Postcode

  Vul uw postcode en huisnummer in en uw adres wordt automatisch geladen.


  E-mail

  Vul de juiste gegevens in, zodat de profielplaatser contact met je op kan nemen.

  Telefoon

  Als we contact met je opnemen doen we dat altijd vertrouwelijk.

  Mobiele Telefoon

  Als we contact met je opnemen doen we dat altijd vertrouwelijk.


  Na het plaatsen van deze reactie wordt automatisch een account voor je aangemaakt. Van hieruit kun je makkelijk deze en eventuele volgende reacties beheren. Creëer hieronder een wachtwoord. Het wachtwoord moet minimaal 6 karakters lang zijn.