Profiel nr. 106819

Kandidaat gezocht om in DR Congo de verdere ontwikkeling van haar renewable en sustainable projecten te beheren en te leiden

29/08/2023 Geplaatst

Gevestigd in

Buiten België

Algemene informatie

Branche

Agri-food

Soort bedrijf

Overig

Rechtsvorm

VOF

Transactievorm

Aandelentransactie

Levensfase onderneming

Groeiend

Aantal medewerkers (in FTE)

0

Type koper

MBI kandidaat


Financiële informatie

Omzet indicatie

> 5.000.000

Indicatie overnamebedrag

€ 100.000 - € 250.000

Resultaat voor belasting

Vertrouwelijk


Activiteiten van het bedrijf

 

Activiteiten

 

Het takenpakket kan het best omschreven worden als de taken van een COO - Chief Operational Officer. De COO zal rechtstreeks rapporteren aan de CEO / Chairman en aan de Raad van Bestuur.

Deze taken en verantwoordelijkheden hoeven niet noodzakelijk door één enkele persoon te worden uitgevoerd, het mag ook een onderneming zijn die hiervoor verschillende mensen ter beschikking stelt.

 

 

 


Onderscheidend vermogen

Profiel Onderneming

De ligging, die de logistiek betrekkelijk eenvoudig maakt.

o   Drie projecten liggen aan de Congo stroom op een boogscheut van een zeehaven (Boma of Matadi) die rechtstreeks in verbinding staan met de Atlantische Oceaan. Er zijn nog rechtstreekse verbindingen met Antwerpen. De verbinding met Kinshasa is verzekerd via een pas gerestaureerde en nieuw aangelegde N1 en via de spoorlijn Matadi - Kinshasa die momenteel hersteld wordt.

o   De andere (landbouw) projecten liggen aan bevaarbare rivieren die in verbinding staan met Kinshasa, deze projecten hebben eigen aanlegsteigers voor binnenschepen.

 -  Carbon Credits.

-  Vrijstelling van belastingen voor landbouw.

 -  Tekorten op de interne markt van Kinshasa en omgeving, waardoor de prijzen relatief hoog zijn.

 -  Alle producten kunnen op de interne markt afgezet worden, de prijzen zijn gelinkt aan de USD.

 

 


Overig

 

Financieel. Na een opstartperiode van 2 jaar wordt er een EBITDA verwacht en gepland van meer dan 100 miljoen $ per jaar. Het management heeft recht op een vergoeding op niveau.

 

Locatie.  Alle projecten liggen in rustige en veilige omgevingen, het grootste project is in de de buurt van de zeehaven van Boma op 75 km van de Atlantische Oceaan.

 

Opmerkingen

Het investeringsfonds verwacht een sterk (financieel) engagement van de uitvoerder(s). Daarom komen uitsluitend MBI-kandidaten in aanmerking die ook bereid zijn om zich tegen een zeer lage waardering van in te kopen in de overkoepelende holding.

De MBI-kandidaat dient over de nodige ervaring te beschikken om (buitenlandse) teams te leiden, ondernemingszin, meertalig zijn (Engels / Frans), alsook beschikken over een zekere affiniteit voor techniek en logistiek en de nodige problem solving skills.


Kandidaat gezocht om in DR Congo de verdere ontwikkeling van haar renewable en sustainable projecten te beheren en te leiden
Regio
Buiten België
Branche
Agri-food
Type
Te koop aangeboden
Omzet
> 5.000.000
Overname
100.000 - 250.000

Dit profiel is door de gebruiker On-hold geplaatst. Er kan op dit moment niet op gereageerd worden.