20/07/2023 Geplaatst

Gevestigd in

Nederland

Ook interessant voor

Heel België

Algemene informatie

Branche

Groothandel

Soort bedrijf

Groothandel in consumentengoederen

Rechtsvorm

Buitenlandse rechtsvorm

Transactievorm

Activa / passiva transactie

Levensfase onderneming

Volwassen

Aantal medewerkers (in FTE)

< 5

Type koper

  • MBI kandidaat
  • Strategische overname


Financiële informatie

Omzet indicatie

Vertrouwelijk

Indicatie overnamebedrag

€ 100.000 - € 250.000

Resultaat voor belasting

Vertrouwelijk


Bedrijfshistorie / achtergrond

Te koop aangeboden: een kledingmerk in het midden/ hoog segment voor dames met grotere maten. De onderneming heeft reeds 31 jaar ervaring in de specifieke “plus size” markt voor modebewuste dames. Het merk geniet een hoge naamsbekendheid onder de doelgroep en is bekend om de zeer goede kwaliteit stoffen en afwerking met de perfecte pasvorm.


Activiteiten van het bedrijf

De collectie wordt via een agent en b2b webshop verkocht aan winkeliers in Nederland en België en voorheen Duitsland en Oostenrijk. Ook is er een b2c webshop waarin direct aan de consument verkocht wordt. Door de jaren heen is een actief bestand opgebouwd van ruim 2.000 klanten.

Tijdens de coronaperiode zijn de grootste klant en een aantal kleinere klanten failliet gegaan, waardoor de omzet ingezakt is. Omdat de eigenaar ook andere bedrijfsactiviteiten ontplooit heeft hij niet de tijd is om het merk weer naar het oude niveau te brengen. Met de juiste ondernemer die de schouders eronder kan en wil zetten is de potentie aanwezig om het weer op te bouwen naar zeer winstgevende cijfers.


Onderscheidend vermogen

Het merk is al 31 jaar gespecialiseerd in damesmode voor de grotere maten in het midden/hoog segment en heeft veel knowhow vergaard. Dit uit zich in perfecte pasvormen en de juiste stofkeuzes. Dit zijn belangrijke onderwerpen voor de doelgroep, waardoor een trouwe klantenkring opgebouwd is.

De onderneming heeft veel groeipotentie voor de juiste ondernemer en de huidige eigenaar is bereid om de kennis en knowhow over te brengen op de nieuwe eigenaar.


Overig

Het merk wordt ter overname aangeboden, omdat de eigenaar meerdere activiteiten ontplooid waardoor tijd ontbreekt voor de heropbouw. Deze onderneming is interessant voor zowel een startende ondernemer als voor een bedrijf dat zijn doelgroep en klantenbestand wil uitbreiden.


Dameskledingmerk in de grotere maten
Regio
Nederland
Branche
Groothandel
Type
Te koop aangeboden
Omzet
Vertrouwelijk
Overname
100.000 - 250.000