05/09/2022 Geplaatst

Gevestigd in

Nederland

Ook interessant voor

Heel België

Algemene informatie

Branche

Horeca en recreatie

Soort bedrijf

Fitnesscentrum, sauna, solarium

Rechtsvorm

Buitenlandse rechtsvorm

Transactievorm

Aandelentransactie

Levensfase onderneming

Volwassen

Aantal medewerkers (in FTE)

< 5

Type koper

 • Strategische overname
 • Investeerder


Financiële informatie

Omzet indicatie

€ 100.000 - € 250.000

Indicatie overnamebedrag

€ 0 - € 100.000

Resultaat voor belasting

€ 0 - € 100.000


Bedrijfshistorie / achtergrond

Beginnend ondernemer wenst de komende 5 jaar elk jaar een bestaande fitness club van een bekende keten over te nemen. Deze keten is de tweede grootste fitness keten in aantallen vestigingen in Nederland (na Basic-Fit). Ondernemer is ruim ervaren als bedrijfsleider van een fitness club. Hij is thans in gesprek voor afronding van de financiering van zijn eerste club in het zuidelijkste puntje van Limburg (NL). 


Activiteiten van het bedrijf

De over te nemen onderneming bestaat al ruim 5 jaar zodat sprake is van een al ruim aantal leden en bestaande kasstroom. Doel is het aantal leden m.b.v. de marketingtools van deze keten te vergroten zodat een gebruikelijke zeer gezonden ebitda van 30% wordt bereikt.  Omdat de ondernemer vanuit loondienst instapt en fitness clubs niet meer uitsluitend op kasstroom financierbaar zijn, zoekt de ondernemer een financiële zakenpartner om zijn plannen te realiseren. De zakenpartner wordt 30% van de aandelen aangeboden voor 30.000 Euro en wordt daarnaast gevraagd een achtergestelde lening van 30.000 Euro te verstrekken. De aandelen kunnen ofwel gewone aandelen zijn ofwel 10% cumulatief preferente aandelen. De gewone aandelen groeien de komende jaren in waarde, de cumprefs blijven stabiel in waarde maar ontvangen jaarlijks een dividend van 10% op het nominale bedrag, derhalve 3.000 Euro. 


Onderscheidend vermogen

Na aflossing van de bancaire of crowdfundleningen (3 tot 5 jaar lopend) worden de gewone aandelen ingekocht door de onderneming tegen een vooraf vastgestelde EBITDA factor en de cumprefs tegen de nominale waarde al dan niet met het nog te betalen dividend. De verwachte waarde van de gewone aandelen is zeer hoog per moment van inkoop na 6 jaar omdat de EBITDA alsdan op een stabiel en hoog niveau is. Ondernemer heeft alle kennis van de exploitatie van een fitnessclub en geeft de voorkeur een financiele passieve partner. 


Overig

Deze keten is een van de meest succesvolle zo niet de meest succesvolle fitness franchiseorganisatie ter wereld met wereldwijd 5000 vestigingen met een lage faalratio. 


30% aandelen tegen hoog rendement (NL)
Regio
Nederland
Branche
Horeca en recreatie
Type
Te koop aangeboden
Omzet
100.000 - 250.000
Overname
0 - 100.000
Contact met dit profiel Bewaar als favoriet

Interesse of meer informatie?

Je kunt gratis en vrijblijvend in contact komen met de aanbieder van het profiel. Na het invullen van je e-mailadres kun je je interesse kenbaar maken of meer informatie aanvragen. De door ons gevraagde data zijn uitsluitend bedoeld voor het leggen van contact en zullen dan ook discreet behandeld worden door de ontvangende partij.

Zo kom je in contact:

 • Vul hieronder je e-mailadres in
 • Wanneer deze reeds bekend is, log in of klik op wachtwoord vergeten
 • Vul vervolgens het reactieformulier in en verzend het
 • Wij controleren je reactie en sturen hem door naar de aanbieder
 • De aanbieder neemt binnen 7 dagen contact met je op
 • Na 7 dagen niks gehoord? Laat het ons weten

 • Begeleidende tekst voor aanbieder

  • Stel eventuele vragen
  • Geef aan vanwaar er interesse is
  • Vertel iets over je achtergrond

  Beschikbaar eigen vermogen

  Let op: voor financiering van een bedrijfsovername is minimaal 25% eigen inbreng vereist.


  Deze gegevens zijn enkel bedoeld voor het tot stand brengen van contact. De gegevens worden door ons gecontroleerd voordat we ze doorsturen naar de aanbieder. Reacties die incompleet zijn of niet kloppende gegevens bevatten worden niet doorgestuurd.

  Postcode

  Vul uw postcode en huisnummer in en uw adres wordt automatisch geladen.


  E-mail

  Vul de juiste gegevens in, zodat de profielplaatser contact met je op kan nemen.

  Telefoon

  Als we contact met je opnemen doen we dat altijd vertrouwelijk.

  Mobiele Telefoon

  Als we contact met je opnemen doen we dat altijd vertrouwelijk.


  Na het plaatsen van deze reactie wordt automatisch een account voor je aangemaakt. Van hieruit kun je makkelijk deze en eventuele volgende reacties beheren. Creëer hieronder een wachtwoord. Het wachtwoord moet minimaal 6 karakters lang zijn.