Profiel nr. 104205

Mineraalwater productiebedrijf met onroerend goed in zuidwest Polen

10/02/2022 Geplaatst

Gevestigd in

Europa

Ook interessant voor

Heel België

Algemene informatie

Branche

Industrie

Soort bedrijf

Voedingsindustrie

Rechtsvorm

Buitenlandse rechtsvorm

Transactievorm

Aandelentransactie

Levensfase onderneming

Groeiend

Aantal medewerkers (in FTE)

5 - 10

Type koper

  • MBI kandidaat
  • Strategische overname
  • Investeerder


Financiële informatie

Omzet indicatie

€ 100.000 - € 250.000

Indicatie overnamebedrag

N.o.t.k.

Resultaat voor belasting

Vertrouwelijk


Bedrijfshistorie / achtergrond

Te koop is een mineraalwater productie faciliteit in het zuidwesten van Polen, 80 km van Wroclaw in the Lower Silesian Voivodeship. De natuurlijke mineraalwaterbronnen zijn eigendom van het bedrijf en het bedrijf beschikt over een productievergunning van 70 miljoen liter premium mineraalwater per jaar, met een huidige nieuwe licentie voor 30 jaar, te verlengen na 2049. Momenteel worden flessen van 18,9 L gebotteld voor de waterkoelermarkt. De productielijn is van Universal Aqua Technologies USA, model Babyworks 300. Ook bulkproductie in containers van 1000L en groter is mogelijk. De verkoop omvat alle onroerend goed, machines en opslagapparatuur, kantoormeubilair en apparatuur. De totale oppervlakte van het bedrijf is 14 ha, waarvan 40.000 m2 bouwkavels met verschillende uitbreidings- en investeringsmogelijkheden, zoals opslag, infrastructuur, huisvesting, productieruimten.


Activiteiten van het bedrijf

Het bedrijf bottelt momenteel flessen voor de 5 gallon waterkoelermarkt. Slechts een klein percentage van de bottelvergunning van 70 miljoen liter wordt momenteel gebruikt, minder dan 5%. Het bedrijf is op zoek naar een investeerder om meer producten te kunnen produceren, kleinere glazen flesverpakkingen, premium merk, hoge gemiddelde verkoopprijs, vergelijkbaar met Voss mineraalwater (Noorwegen) en Fiji-mineraalwater. Daarvoor is een investering nodig in een nieuwe of gebruikte productielijn voor glazen flessen, en extra opslagruimte. De exportmarkten voor deze producten zijn het Midden-Oosten en Azië.


Onderscheidend vermogen

Het betreft een mineraalwaterbedrijf in Polen, dat al meer dan 25 jaar bestaat. De productie lokatie is gelegen in een uniek ecologisch groen berggebied, met de hoogst mogelijke kwaliteit mineraalwater. Door de ligging, focus op kwaliteit, exclusieve verpakking, heeft premium product de voorkeur boven massaproductie in PET flessen. Het bedrijf heeft een vergunning om tot 2049 2,1 miljard liter mineraalwater te bottelen. Er zijn al gesprekken gestart met een distributiebedrijf voor het Midden-Oosten. Het waterbedrijf is momenteel in handen van 1 particulier uit Nederland.


Overig

Op zoek naar een sterke financiële investeerder/koper die de voedingsmiddelen- en drankenindustrie en de huidige en toekomstige groei en vraag naar hoogwaardig mineraalwater begrijpt en kent. Het gebrek aan drinkwater van hoge kwaliteit in veel landen en de aanhoudende groei van de vraag naar verpakt water maakt deze investering aantrekkelijk.


Afbeeldingen
Mineraalwater productiebedrijf met onroerend goed in zuidwest Polen
Regio
Europa
Branche
Industrie
Type
Te koop aangeboden
Omzet
100.000 - 250.000
Overname
N.o.t.k.