Profiel nr. 103390

Projectgrond te Zanzibar (Indische Oceaan)

16/08/2021 Geplaatst

Gevestigd in

Buiten Europa

Algemene informatie

Branche

Horeca en recreatie

Soort bedrijf

Recreatie en entertainment

Rechtsvorm

VOF

Transactievorm

Aandelentransactie

Levensfase onderneming

Startend

Aantal medewerkers (in FTE)

0

Type koper

  • MBI kandidaat
  • Strategische overname
  • Investeerder


Financiële informatie

Omzet indicatie

Vertrouwelijk

Indicatie overnamebedrag

€ 500.000 - € 1.000.000

Resultaat voor belasting

Vertrouwelijk


Activiteiten van het bedrijf
Deze projectgrond is gelegen tussen Marumbi en Chwaka in de rustige baai van Chwaka Bay op het paradijselijke eiland Zanzibar.  Samen met de Seychellen en Mauritius behoort dit eiland tot één van de meest prestigieuze bestemmingen in de Indische Oceaan. Deze grond maakt als enig actief deel uit van een vastgoedvennootschap naar Zanzibarees recht waarvan de aandelen worden verkocht. De oppervlakte van het perceel bedraagt maar liefst 60.883 m², heeft een diepte van ca 525 meter en een strandbreedte van ca 211 meter. Op het perceel rust een vervallen bouwvergunning voor een hotel, een nieuw bouwproject dient met de lokale autoriteiten besproken te worden. Volgens de Zanzibarese regelgeving (Land Act) is alle grond in Zanzibar eigendom van de regering.  Burgers en rechtspersonen hebben het recht om de grond te bewonen of te huren volgens een af te spreken looptijd, al dan niet in functie van een bepaalde investering, en in overleg met Land Lease.

Onderscheidend vermogen
De projectmogelijkheden zijn legio.  Het gehele perceel kan bebouwd worden met een eigen te ontwikkelen, al dan niet te commercialiseren toeristisch project.  Zeer belangrijk is te weten dat het perceel aansluitbaar is op de primaire nutsvoorzieningen zoals water en elektriciteit.  AANKOOPBEGELEIDING Voor alle juridische, fiscale en administratieve begeleiding bij deze aankoop in Zanzibar, wordt nauw samengewerkt met de internationale accountants- en revisorengroep Baker Tilly Tanzania.   Er wordt de mogelijkheid geboden aan de kandidaat-koper  (niet de verplichting!) om op hun diensten beroep te doen bij deze aankoop.

Overig
TRANSACTIE Deze projectgrond is het enige actief binnen een vastgoedvennootschap naar Zanzibarees recht. Vandaag worden 100% van de aandelen van deze vennootschap te koop aangeboden. Alle verdere gedetailleerde informatie kan bekomen worden na reactie op dit profiel.

Projectgrond te Zanzibar (Indische Oceaan)
Regio
Buiten Europa
Branche
Horeca en recreatie
Type
Te koop aangeboden
Omzet
Vertrouwelijk
Overname
500.000 - 1.000.000