Profiel nr. 103228

Software ontwikkelaar met oplossingen voor de farma- en voedingssector

28/12/2021 Geplaatst

Gevestigd in

Oost-Vlaanderen

Algemene informatie

Branche

ICT-Dienstverlening

Soort bedrijf

Sofware ontwikkeling

Rechtsvorm

NV

Transactievorm

Aandelentransactie

Levensfase onderneming

Volwassen

Aantal medewerkers (in FTE)

5 - 10

Type koper

  • MBI kandidaat
  • Strategische overname


Financiële informatie

Omzet indicatie

€ 500.000 - € 1.000.000

Indicatie overnamebedrag

N.o.t.k.

Resultaat voor belasting

Vertrouwelijk


Bedrijfshistorie / achtergrond

De software ontwikkelaar met applicaties voor track & trace en facility management, is een nevenactiviteit van een grotere familiale bedrijfsgroep. In de toekomst wil de groep zich meer focussen op hun hoofdactiviteit en willen daarom de softwareactiviteit verkopen. De onderneming is al ruim 25 jaar actief in de IT-sector. Ze bieden op maat gemaakte applicaties voor de optimalisatie van processen, het digitaliseren van bestaande en geoptimaliseerde bedrijfsstromen en track & trace. De focus ligt op applicaties voor de voedings- en farmasector (groothandel). In het klantenportfolio is een gerenommeerde brouwerij terug te vinden die instaat voor ongeveer 30% van de totale recurrente omzet (2020). Binnen het segment farma vertegenwoordigt de grootste klant 15% van de totale recurrente omzet (2020). Het productgamma bestaat uit twee softwareoplossingen. Het eerste en grootste product is een softwareoplossing voor track & trace, hoofdzakelijk in de farma- en voedingssector. 


Activiteiten van het bedrijf

De track & trace applicatie biedt een oplossing voor operationele problemen door efficiënte werkstromen op te zetten via vlotte dataverzameling en automatische processen. Het is gebouwd op simpele interfaces en is makkelijk te integreren in bestaande software en systemen. Het tweede product is recent in de markt gezet en biedt een schaalbare cloud-gebaseerde oplossing voor alle behoeften op gebied van facility management. Er is reeds een eerste betalende klant -geen brouwerij- die gebruik maakt van deze applicatie om de infrastructuur van zijn pijpleidingen in zijn bottelarijen in kaart te brengen. Op de loonlijst staan 8 voltijdse medewerkers, waarvan 6 ervaren software ontwikkelaars. Het team wordt geleid door een senior ontwikkelaar die al meer dan 20 jaar in de onderneming actief is. Een groot deel van de software is ontwikkeld in een .NET omgeving.


Onderscheidend vermogen

De klantenportefeuille van de onderneming telt zo’n 30 actieve klanten. In 2020 was de recurrente omzet ongeveer 90% van de totale software omzet van €450K. Ondanks de huidige pandemie staan er veel nieuwe projecten en klanten in de startblokken, wat de weerbaarheid van het bedrijfsmodel bewijst. De brutomarge bedraagt 90%. De softwarebusiness van de familiale groep werd met het oog op de verkoop geherstructureerd en is momenteel EBITDA-positief. De voorgestelde transactie is een aandelentransactie zonder onroerende goederen.


Overig

Profiel kandidaat overnemer:

  • MBI kandidaat met commerciële ervaring in de IT sector
  • IT bedrijf met focus op verticals voor de industrie

Software ontwikkelaar met oplossingen voor de farma- en voedingssector
Regio
Oost-Vlaanderen
Branche
ICT-Dienstverlening
Type
Te koop aangeboden
Omzet
500.000 - 1.000.000
Overname
N.o.t.k.