Profiel nr. 102410

Online platform voor directe huiswerkhulp inclusief app

08/01/2021 Geplaatst

Gevestigd in

Nederland

Ook interessant voor

Heel België

Algemene informatie

Branche

Dienstverlening

Soort bedrijf

Overig

Rechtsvorm

Buitenlandse rechtsvorm

Transactievorm

Aandelentransactie

Levensfase onderneming

Startend

Aantal medewerkers (in FTE)

< 5

Type koper

  • MBI kandidaat
  • Strategische overname
  • Investeerder


Financiële informatie

Omzet indicatie

€ 0 - € 100.000

Indicatie overnamebedrag

N.o.t.k.

Resultaat voor belasting

€ 0 - € 100.000


Bedrijfshistorie / achtergrond

Begin 2018 is het idee ontstaan om een app te ontwikkelen om leerlingen te bereiken en helpen die niet naar huiswerkbegeleiding willen, waarvan de ouders reguliere huiswerkbegeleiding niet kunnen of willen betalen, die wel gedisciplineerd zijn, maar alleen af en toe een vraag hebben en die vraag aan iemand willen kunnen stellen (als ouders werken of het ook niet weten).

Dit idee is samen met een IT-bedrijf uit Alkmaar (NL) ontwikkeld. Na een sprint-0 sessie waarbij de userstory werd uiteengezet, is bij hen de ontwikkeling begonnen. In eerste instantie lag de focus op de backend van de applicatie. Later werd er meer focus gelegd op de ontwikkeling van de app. De totale ontwikkeling heeft langer geduurd dan voorzien, door verschillende oorzaken. In maart 2020 was alles klaar. Helaas is toen de corona crisis ingetreden en is de financiering verdampt.


Activiteiten van het bedrijf

Het principe van de app is dat leerlingen over een specifiek vak gericht vragen kan stellen die dan beantwoord wordt door een student met de juiste kennis.

Aanmelding: scholier of ouder meldt zich aan via de website en vult daarbij al de volgende info in: NAW-gegevens, schoolgegevens, pakketgegevens; het systeem stuurt automatisch een email naar zowel scholier als ouder; het systeem stuurt meteen daarop automatisch een Tikkie naar ouder; als ouder betaalt, geeft de API van ABN-AMRO dit meteen door aan het systeem en wordt de leerling ‘vrij gegeven’. Leerling krijgt hier bericht van en kan (binnen openingstijden) beginnen met vragen stellen.

Gebruik: scholier kan middels de app (iOS / Android) een vraag stellen, scholier opent de app, selecteert een vak en stelt de vraag in de chatfunctie; het systeem brengt de scholier dan meteen in contact met een student (deze krijgt een whatsapp bericht via Messagebird); student accepteert vraag en beantwoordt deze, vanuit huis, op zijn eigen computer; als vraag beantwoord is wordt de chat gesloten, het systeem houdt bij hoe lang de student bezig is geweest (wordt uitbetaald naar gewerkte uren-minuten-seconden).


Onderscheidend vermogen
  • Mooi product, snelle hulp bij vraag, eenvoudig in gebruik, makkelijk opschaalbaar naar grotere aantallen leerlingen, online dus landelijke dekking.
  • Er is slechts één andere speler op de markt.
  • Er kan huiswerkhulp gegeven worden aan alle leerlingen, zeker nu er veel thuis gewerkt wordt. Eenvoudig uit te rollen in andere landen.

Overig

Status van de app: Op dit moment is de status zo, dat de app gereed voor gebruik is, maar er is nog geen omzet gegenereerd. Wel is de onderneming reeds sinds september 2018 actief op social media (Instagram, Facebook). Tevens is er een bijbehorende website ontwikkeld en gereed.

Benodigde organisatie: Het aanmeldingsproces is geheel geautomatiseerd, inclusief betaling/facturatie. De studenten die voor de onderneming werken moeten geworven worden. Zij geven dan op bij welke vakken zij kunnen helpen. Voor deze vakken wordt dan een assessment afgenomen, via een chat. De student beantwoordt de vraag en de onderneming gunt zichzelf een x periode om de assessments te beoordelen. Als student geschikt bevonden is, kan hij zijn beschikbaarheid doorgeven (bv minimaal 2x per week drie uur aaneengesloten) en zorgt dat hij op die momenten ingelogd is.

Er zit verliescompensatie in. Verkoper wil niet aanblijven.


Afbeeldingen
Online platform voor directe huiswerkhulp inclusief app
Regio
Nederland
Branche
Dienstverlening
Type
Te koop aangeboden
Omzet
0 - 100.000
Overname
N.o.t.k.