Profiel nr. 102310

Uniek detectie- en communicatieveiligheidssysteem om ongevallen te voorkomen

02/06/2021 Geplaatst

Gevestigd in

Vlaanderen

Ook interessant voor

  • Wallonië
  • Nederland
  • Duitsland

Algemene informatie

Branche

Industrie

Soort bedrijf

Overig

Rechtsvorm

VOF

Transactievorm

Aandelentransactie

Levensfase onderneming

Startend

Aantal medewerkers (in FTE)

< 5

Type koper

  • MBI kandidaat
  • Strategische overname
  • Investeerder


Financiële informatie

Omzet indicatie

€ 500.000 - € 1.000.000

Indicatie overnamebedrag

N.o.t.k.

Resultaat voor belasting

Vertrouwelijk


Bedrijfshistorie / achtergrond

"Een ongeluk zit in een klein hoekje" dit geldt zeker voor de industriele werkplek waar goederen en materialen verplaatst worden door werkmachines en voertuigen. Collega's zijn bezig met eigen taken en begeven zich zonder te beseffen in gevaarlijke situaties rondom deze apparatuur. Aanrijdingen tussen machines en personeel zijn belangrijke oorzaken van fatale ongelukken of letselschade. Dit gebeurt niet alleen bij grote machines en kranen, maar ook bij kleinere machines als heftrucks of graafmachines.


Activiteiten van het bedrijf

Het bedrijf heeft een systeem ontwikkeld waarbij zowel de bestuurder als de persoon in een gevarenzone, een duidelijke individuele waarschuwing krijgen. 'Valse' en algemene, loze waarschuwingen vallen daardoor weg. Het bedrijf heeft een zeer betrouwbaar, uiterst nauwkeurig detectie- en communicatie veiligheidssysteem ontwikkeld om ongevallen te voorkomen. De technologie die de onderneming ontwikkeld heeft, tekent een gevarenzone af door middel van een strikt afgebakend elektromagnetisch veld. Elke werknemer draagt een kleine baken met een transponder. Dit kan onder de vorm van een polsband, een clip op de kleding, een halsketting of helm op het lichaam gedragen worden. Merkt het systeem een baken op in een actieve gevarenzone, dan reageert de baken met een trilsignaal, en het systeem alarmeert tegelijkertijd de bestuurder of voert een noodstop uit.  


Onderscheidend vermogen

De oplossing is een 'stand alone' oplossing.  Het systeem werkt onafhankelijk van andere systemen en signalen als GPS, WiFi, cloud computing, IoT, en dergelijke. Dit om te vermijden dat bij een storing of het wegvallen van deze systemen, de werking zelf van het systeem in het gedrang komt net op een kritisch moment. Het systeem werkt in alle weersomstandigheden, denk aan sneeuw, ijzel, mist .. en werkomstandigheden, stof, modder, stoom,... en gebruikt heel weinig energie. Er is geen gevaar voor de gezondheid bij gebruik van deze elektromagnetische velden.    


Overig

Ideaal voor een MBI kandidaat die op termijn de leiding wenst over te nemen.


Afbeeldingen
Uniek detectie- en communicatieveiligheidssysteem om ongevallen te voorkomen
Regio
Vlaanderen
Branche
Industrie
Type
Te koop aangeboden
Omzet
500.000 - 1.000.000
Overname
N.o.t.k.