Profiel nr. 101980

Bedrijf gespecialiseerd in beveiligingstoepassingen

14/09/2020 Geplaatst

Gevestigd in

Vlaanderen

Algemene informatie

Branche

Dienstverlening

Soort bedrijf

Beveiligingsbedrijf

Rechtsvorm

bvba

Transactievorm

Aandelentransactie

Levensfase onderneming

Groeiend

Aantal medewerkers (in FTE)

10 - 25

Type koper

  • MBI kandidaat
  • Strategische overname
  • Investeerder


Financiële informatie

Omzet indicatie

€ 1.000.000 - € 2.500.000

Indicatie overnamebedrag

€ 1.000.000 - € 2.500.000

Resultaat voor belasting

€ 250.000 - € 500.000


Activiteiten van het bedrijf

Dit bedrijf kent reeds een lange staat van dienst en focust op het leveren en plaatsen van elektronische beveiligingsinstallaties:  inbraakdetectie, branddetectie, toegangscontrole, camerabewaking en parlo- en videofonie. Naast projecten staat een uitgebreide hoeveelheid onderhoudscontracten garant voor een continue en steeds stijgende recurrente en gewaarborgde omzet.  Tevens is er een recurrente commissie vanwege meldkamers. Het bedrijf is een vaste waarde geworden in het beveiligingslandschap en kent een uitstekende reputatie. Het bedrijf maakt gebruik van een professioneel ERP-systeem, waardoor de voorraad continu wordt bijgehouden, en het personeel performant & up-to-date wordt gehouden. Momenteel zij er méér dan 10 personen werkzaam in het bedrijf. Er wordt een omzet gerealiseerd van ca 1,6 mln EUR, steeds stijgend, met een EBITDA van ca 320.000 EUR  (cijfers 2019). Het bedrijf is gevestigd in Vlaanderen en is gelegen op een zeer commerciële locatie. Het gebouw bestaat uit een kantoorruimte, een ruim magazijn en een private woning. Totale oppervlakte bedrijfsdeel = ca 500 m². Het gebouw is eigendom van de familie en wordt niet mee verkocht.


Onderscheidend vermogen

Ervaren, gemotiveerd en zeer trouw personeel met lange historiek in de beveiligingssector. Professionele IT-infrastructuur met ERP-systeem. Geoliede machine. Stabiel klantenbestand. Steeds groeiende markt. Opportuniteit= opmaak van onderhoudscontracten voor camerabewaking & automatisatie bij reeds bestaande klanten


Overig

REDEN VERKOOP: Om de gestage groei en de continuïteit van het bedrijf te waarborgen ten bate van klanten en personeel, wenst de huidige eigenaar het bedrijf te verkopen. Een verdere groei van het bedrijf vraagt tegelijk ook een andere aanpak, waarvoor een andere opleiding en ervaring nodig is. OVER TE NEMEN: Er wordt de mogelijkheid geboden om de aandelen van de exploitatievennootschap over te nemen. Het gebouw maakt géén deel uit van deze exploitatievennootschap. Er is wel de mogelijkheid tot het huren van het bedrijfsgedeelte van het gebouw. Alle overname-modaliteiten zijn te bespreken. Interesse?  Neem dan contact op voor alle verdere informatie.


Bedrijf gespecialiseerd in beveiligingstoepassingen
Regio
Vlaanderen
Branche
Dienstverlening
Type
Te koop aangeboden
Omzet
1.000.000 - 2.500.000
Overname
1.000.000 - 2.500.000

Dit profiel is door de gebruiker On-hold geplaatst. Er kan op dit moment niet op gereageerd worden.