Menu

08/03/2021 Geplaatst

Gevestigd in

Antwerpen

Algemene informatie

Branche

Transport

Soort bedrijf

Beroepsgoederenvervoer over de weg

Rechtsvorm

VOF

Transactievorm

Aandelentransactie

Levensfase onderneming

Groeiend

Aantal medewerkers (in FTE)

25 - 50

Type koper

 • MBI kandidaat
 • Strategische overname
 • Investeerder


Financiële informatie

Omzet indicatie

€ 2.500.000 - € 5.000.000

Indicatie overnamebedrag

€ 2.500.000 - € 5.000.000

Resultaat voor belasting

€ 250.000 - € 500.000


Activiteiten van het bedrijf

Dit middelgroot familiebedrijf verzorgt nichetransporten in binnen- en buitenland, met een professionele ploeg van ca 35 personen. Het bedrijf beschikt over een eigen gespecialiseerde vloot van 30 vrachtwagens, geschikt voor specifieke vervoersopdrachten. Deze rendabele en servicegerichte onderneming zoekt naar flexibele oplossingen voor ieder logistiek probleem.  Het bedrijf staat in voor de distributie van uitrustingsgoederen van en naar de eindklant in opdracht van de producent. De geografische actieradius strekt zich uit over verschillende Europese landen, met een focus op de Benelux en Frankrijk. Dit bedrijf bestaat sinds méér dan 30 jaar en realiseert een omzet van ca 4,6 mln EUR. De EBITDA-marge bedraagt ca 19% - niet-genormaliseerd (cijfers 2019).


Onderscheidend vermogen

Het bedrijf is gevestigd regio Antwerpen en is gelegen op een zeer commerciële locatie. Het beschikt over een eigen infrastructuur met o.a. ruime opslagfaciliteiten waar hoogwaardig materiaal kan worden gestockeerd en klaargemaakt voor verscheping. Het bedrijfsonroerend is deel eigendom van de exploitatievennootschap zelf en deels ondergebracht in een aparte vastgoed-vennootschap. Grote klantentevredenheid. Unieke samenstelling van de vloot met zelf ontwikkelde trailerconstructies. Gespecialiseerd personeel voor uitvoeren nichetransporten. Hoge rendabiliteit door permanente kostenbeheersing. Ervaren kaderpersoneel garandeert de continuïteit van het bedrijf op langere termijn.


Overig

REDEN VERKOOP Omwille van pensionering van de eigenaar is de tijd rijp om het bedrijf over te laten. Bij gebrek aan familiale opvolging wordt uitgekeken naar een externe verkoop. 

OVER TE NEMEN Er wordt de mogelijkheid geboden om de aandelen van de exploitatievennootschap over te nemen. De huidige eigenaar is bereid om de overnemende partij te begeleiden om kennis & contacten mee over te dragen.  De periode en modaliteiten waarin dit kan gebeuren, zijn bespreekbaar. Tevens wordt de mogelijkheid geboden om ook de aandelen van de vastgoedvennootschap aan te kopen. Alle overname-modaliteiten zijn te bespreken. Interesse?  Neem dan contact op voor alle gedetailleerde informatie.


Transport- en logistiek bedrijf
Regio
Antwerpen
Branche
Transport
Type
Te koop aangeboden
Omzet
2.500.000 - 5.000.000
Overname
2.500.000 - 5.000.000
Contact met dit profiel Bewaar als favoriet

Interesse of meer informatie?

Je kunt gratis en vrijblijvend in contact komen met de aanbieder van het profiel. Na het invullen van je e-mailadres kun je je interesse kenbaar maken of meer informatie aanvragen. De door ons gevraagde data zijn uitsluitend bedoeld voor het leggen van contact en zullen dan ook discreet behandeld worden door de ontvangende partij.

Zo kom je in contact:

 • Vul hieronder je e-mailadres in
 • Wanneer deze reeds bekend is, log in of klik op wachtwoord vergeten
 • Vul vervolgens het reactieformulier in en verzend het
 • Wij controleren je reactie en sturen hem door naar de aanbieder
 • De aanbieder neemt binnen 7 dagen contact met je op
 • Na 7 dagen niks gehoord? Laat het ons weten

 • Begeleidende tekst voor aanbieder

  • Stel eventuele vragen
  • Geef aan vanwaar er interesse is
  • Vertel iets over je achtergrond

  Beschikbaar eigen vermogen

  Let op: voor financiering van een bedrijfsovername is minimaal 25% eigen inbreng vereist.


  Deze gegevens zijn enkel bedoeld voor het tot stand brengen van contact. De gegevens worden door ons gecontroleerd voordat we ze doorsturen naar de aanbieder. Reacties die incompleet zijn of niet kloppende gegevens bevatten worden niet doorgestuurd.

  Postcode

  Vul uw postcode en huisnummer in en uw adres wordt automatisch geladen.


  E-mail

  Vul de juiste gegevens in, zodat de profielplaatser contact met je op kan nemen.

  Telefoon

  Als we contact met je opnemen doen we dat altijd vertrouwelijk.

  Mobiele Telefoon

  Als we contact met je opnemen doen we dat altijd vertrouwelijk.


  Na het plaatsen van deze reactie wordt automatisch een account voor je aangemaakt. Van hieruit kun je makkelijk deze en eventuele volgende reacties beheren. Creëer hieronder een wachtwoord. Het wachtwoord moet minimaal 6 karakters lang zijn.