Profiel nr. 105829

Zwijndrecht : handelsfonds van moderne brood- en banketbakkerij

13/01/2023 Geplaatst

Gevestigd in

Antwerpen

Algemene informatie

Branche

Detailhandel Food

Soort bedrijf

Brood-, koek- en banketspeciaalzaak

Rechtsvorm

bvba

Transactievorm

Activa / passiva transactie

Levensfase onderneming

Volwassen

Aantal medewerkers (in FTE)

< 5

Type koper

  • MBI kandidaat
  • Strategische overname
  • Investeerder


Financiële informatie

Omzet indicatie

250.000 - 500.000

Indicatie overnamebedrag

500.000 - 1.000.000

Resultaat voor belasting

100.000 - 250.000


Bedrijfshistorie / achtergrond

OMSCHRIJVING EN ACTIVITEIT Deze warme bakkerij is uitermate professioneel ingericht met een ruim arsenaal aan moderne bakkerij-machines. De totale oppervlakte van de bakkerijruimte bedraagt ca 190 m² en is opgedeeld in verschillende ruimtes met veel licht. De handelszaak bestaat reeds 35 jaar en is gevestigd in de winkelstraat van een gemeente op Linkeroever, aanpalend aan een topslagerij. Er wordt een ruim assortiment aan brood, pistolets, koffiekoeken, banket, ... aangeboden. Door uitsluitend gebruik te maken van eersteklas grondstoffen, wordt de basis gelegd van het kwaliteitsniveau. De exploitatie gebeurt via een BV. Omzet ca 450.000 EUR. Er wordt ca 50 ton witte bloem verwerkt via een silo + ca 15 ton bloem in zakken.


Onderscheidend vermogen

HANDELSPAND Het volledige handelspand met handelsgelijkvloers en privé-woonst op 1ste en 2de verdieping, is eigendom van de privé-personen.  Daarnaast is er een kelder + een zolder. Grondoppervlakte = ca 491 m² - met losmogelijkheid langs de achterzijde van het perceel. Het handelsgelijkvloers werd optimaal ingericht voor het uitbaten van de bakkerij. Het woongedeelte bestaat uit een living met dakterras, badkamer, 3 slaapkamers, berging en een aparte garage. 


Overig

TRANSACTIE Er wordt aan de kandidaat de mogelijkheid geboden om de bakkerij-activiteit aan te kopen via een handelsfondstransactie  (= aankoop volledige winkelinrichting + bakkerij-uitrusting + goodwill).  Aan de overnemer van de bakkerij wordt de mogelijkheid geboden om het handelspand ofwel aan te kopen ofwel te huren en dit alles tegen een perfecte prijs-kwaliteit-verhouding. Alle informatie kan op aanvraag verkregen worden. Interesse?  Alle verdere informatie is beschikbaar op aanvraag.