Profiel nr. 104118

Exclusief koffiehuis in imposant gebouw

18/01/2022 Geplaatst

Gevestigd in

West-Vlaanderen

Algemene informatie

Branche

Horeca en recreatie

Soort bedrijf

Cafetaria, lunchroom

Rechtsvorm

bvba

Transactievorm

Activa / passiva transactie

Levensfase onderneming

Groeiend

Aantal medewerkers (in FTE)

5 - 10

Type koper

  • MBI kandidaat
  • Strategische overname
  • Investeerder


Financiële informatie

Omzet indicatie

500.000 - 1.000.000

Indicatie overnamebedrag

250.000 - 500.000

Resultaat voor belasting

100.000 - 250.000


Activiteiten van het bedrijf

OMSCHRIJVING EN ACTIVITEIT: Dit exclusief & trendy koffiehuis is een spin off van een producent van koffie en thee. In een luxueuze setting wordt vers geroosterde koffie geserveerd, naast een selectie van heerlijke gerechtjes en een variëteit van andere dranken. Het uitgebreid getraind personeel staat de klant ten allen tijde bij met een uitstekende service. Er bestaat een unieke samenwerking met de koffiebranderij, die een grote verscheidenheid aan koffie-variëteiten aanbiedt. In 2012 werd deze zaak opgestart, waarbij de keuken volledig professioneel werd ingericht met de beste materialen van gekende merken. De ruime lounge van ca 900 m² biedt plaats aan ca 120 personen.  Buiten is een terras ingericht met een capaciteit van ca 70 plaatsen. Tevens zijn er 2 vergaderlokalen ter beschikking. Dit horecabedrijf is alle dagen geopend van 09u00 tot 18u00, behalve op zon- en feestdagen. Momenteel werken een 10-tal personen in deze zaak. Er wordt een omzet gerealiseerd van ca 1 mln EUR.  


Onderscheidend vermogen

LIGGING: Deze zaak is gevestigd in Kortrijk in een imposant pand op een uitstekende commerciële ligging met veel passage en meer dan voldoende parkeergelegenheid. Het gebouw wordt gehuurd via een handelshuurovereenkomst. STERKTES & OPPORTUNITEITEN: Unieke samenwerking met de familiale & Belgische koffiebranderij. Compleet assortiment aan koffie- en theeproducten en verse gerechten.             Een overnemer met een commercieel profiel die bereid is zijn schouders onder dit bedrijf te zetten, kan hier op korte termijn een sterk groeiend verhaal van maken.


Overig

REDEN VERKOOP: De aandeelhouders van het moederbedrijf wensen zich te focussen op hun core-business:  de  productie in de koffiebranderij en wensen dat deze horecazaak zich onder eigen vleugels verder ontwikkelt. OVER TE NEMEN: Er wordt de mogelijkheid geboden om het handelsfonds over te nemen, bestaande uit alle materiële activa die zich in de zaak bevinden. Er wordt tevens de mogelijkheid geboden tot het verder huren van het handelspand. Er worden verschillende overnamevormen aangeboden, naar ieders wens. Alle overname-modaliteiten zijn te bespreken. Alle gedetailleerde informatie is verkrijgbaar na reactie op dit profiel.