Profiel nr. 103784

Wie wordt de nieuwe touroperator?

05/11/2021 Geplaatst

Gevestigd in

Nederland

Ook interessant voor

Heel België

Algemene informatie

Branche

Horeca en recreatie

Soort bedrijf

Overig

Rechtsvorm

Buitenlandse rechtsvorm

Transactievorm

Activa / passiva transactie

Levensfase onderneming

Groeiend

Aantal medewerkers (in FTE)

< 5

Type koper

  • MBI kandidaat
  • Strategische overname
  • Investeerder


Financiële informatie

Omzet indicatie

250.000 - 500.000

Indicatie overnamebedrag

250.000 - 500.000

Resultaat voor belasting

250.000 - 500.000


Bedrijfshistorie / achtergrond

Na een mooie tijd van 22 jaar is het tijd om nieuwe plannen te verwezelijken en wil ik mijn bedrijf verkopen. Begonnen met het aanbieden van fiets reizen in Nederland is het in de afgelopen jaren uitgebreidt met reizen in Europa en daarbuiten. Bewust heb ik er voor gekozen om het bedrijf hapbaar voor 1 persoon te kunnen runnen, maar het is heel makkelijk om het heel vlug groter en breder in de markt te zetten. De reizen vinden hoofdzakelijk plaats in de zomermaanden.


Activiteiten van het bedrijf

Te koop aangeboden wordt een bedrijf in het organiseren van individuele fietsvakanties. Deze fietsvakanties vinden plaats in meerdere landen in Europa, Indonesië en Suriname. De overnachtingen vinden plaats in hotels, mobile home's en in tenten. De fiets en tentreizen is de main business van dit bedrijf. Circa 100 tenten met inventaris en zelf uitgezette fietsroutes alsmede een online reserverings systeem gekoppeld aan de website en boekingssysteem wordt ter overname aangeboden. Tevens wil ik graag het kantoor inventaris, 2 aanhangers en een bedrijfsbus verkopen.


Onderscheidend vermogen

Doordat de meeste reizen plaatsvinden in tenten, deze door onze medewerkers schoongemaakt worden, de routes uitgezet zijn en de bagage rondgebracht wordt is dit een uniek concept. Onze gasten fietsen in een bepaalde periode en in een bepaald gebied langs 3 campings waar de tenten compleet ingericht voor 13 weken staan. De reizen worden geboekt voor 1 of 2 weken. In deze periode moet er 3x gefietst worden naar een andere camping. De rest van de dagen zijn vrij invulbaar. Rondroutes vanuit iedere camping zijn ook beschikbaar. Onze doelgroep bestaat voor 80% uit gezinnen met kinderen. 


Overig

Het kenmerk van dit bedrijf is de persoonlijke benadering en uniek concept. Na 22 jaar is het tijd voor verkoper om andere plannen te gaan realiseren. Overname van het bedrijf gaat in overleg met de wensen en voorkeuren van de koper.