Profiel nr. 103627

Meubel- en interieurzaak

13/04/2022 Geplaatst

Gevestigd in

Oost-Vlaanderen

Algemene informatie

Branche

Detailhandel Non-Food

Soort bedrijf

Wonen en slapen

Rechtsvorm

bvba

Transactievorm

Aandelentransactie

Levensfase onderneming

Groeiend

Aantal medewerkers (in FTE)

< 5

Type koper

  • MBI kandidaat
  • Strategische overname
  • Investeerder


Financiële informatie

Omzet indicatie

1.000.000 - 2.500.000

Indicatie overnamebedrag

500.000 - 1.000.000

Resultaat voor belasting

250.000 - 500.000


Bedrijfshistorie / achtergrond

OMSCHRIJVING EN ACTIVITEIT Meubel- en interieurzaak die reeds een aantal jaren een ruim cliënteel bedient in de inrichting van hun woning, bedrijf, ... Deze zaak werkt samen met een grote mix aan leveranciers van stijlvolle en betaalbare hedendaagse meubel- en designmerken uit binnen- en buitenland, en is vnl gericht naar de hogere middenklasse meubelen. Het bedrijf biedt een uitgebreide waaier aan producten en diensten aan: verlichting, kleur en behang, raambekleding, maatwerk, meubilair, accessoires, ... De winkel is erg gekend in de regio en heeft 2 vestigingen: een winkel gelegen in de belangrijkste winkelwandelstraat van de stad + een designhuis waar in alle rust interieuradvies kan gegeven worden aan klanten. In 2020 werd tevens de beslissing genomen om met een webshop te starten. In totaal zijn 4 personen actief in deze zaak + de eigenaar, waaronder 2 deskundige interieur- of binnenhuisarchitecten. Omzetniveau ca 1.050.000 EUR. EBITDA genormaliseerd ca 158.000 EUR


Onderscheidend vermogen

LIGGING Het bedrijf is gevestigd in de provincie Oost-Vlaanderen en is gelegen op 2 zeer commerciële locaties in de stad: 1.  een winkel gehuurd via een handelshuurovereenkomst 2.  een designhuis gelegen aan de rand van de stad - is een volledig gerenoveerd herenhuis en eigendom van de vennootschap Daarnaast wordt nog een magazijnruimte gehuurd via een huurcontract van onbepaalde duur.


Overig

TRANSACTIE Er wordt de mogelijkheid geboden om de aandelen van de exploitatievennootschap over te nemen. Een handelsfondstransactie is eveneens bespreekbaar, maar minder gewenst. De huidige eigenaar is bereid om de overnemende partij te begeleiden om kennis & contacten mee over te dragen.  De periode en modaliteiten waarin dit kan gebeuren, zijn bespreekbaar. Alle overname-modaliteiten zijn te bespreken. Alle gedetailleerde informatie is verkrijgbaar na reactie op dit profiel.