Profiel nr. 102671

Belgische marktleider in on-premise en full SaaS verhuursoftware met internationale klanten

03/03/2021 Geplaatst

Gevestigd in

Vlaanderen

Algemene informatie

Branche

ICT-Dienstverlening

Soort bedrijf

Sofware ontwikkeling

Rechtsvorm

bvba

Transactievorm

Aandelentransactie

Levensfase onderneming

Volwassen

Aantal medewerkers (in FTE)

< 5

Type koper

  • MBI kandidaat
  • Strategische overname


Financiële informatie

Omzet indicatie

250.000 - 500.000

Indicatie overnamebedrag

N.o.t.k.

Resultaat voor belasting

0 - 100.000


Bedrijfshistorie / achtergrond

De software is een carve-out van een private equity gesteund groter softwarebedrijf dat voortaan wenst te focussen op 1 businesssegment (niet overlappend met verhuursoftware). 
De carve-out levert on-premise en cloud softwareoplossingen voor verhuurbedrijven in een multi-user, multi-language omgeving en biedt onder meer volgende features: automatisering van het verhuurproces, publicatie van de verhuurcatalogus met optionele diensten en meerdere prijszettingen, real-time product- / voorraadinformatie, personeel- en transportplanning, reparatiemanagement, facturatie en nog vele andere. 


De carve-out omvat de volledige klantenbasis, alle activa en IP gerelateerd aan de verhuursoftware alsook de aandelen van het Franse dochterbedrijf dat instaat voor de verkoop van de verhuursoftware in Frankrijk. Naast een overdracht periode door de huidige managing director, blijven twee sleutelpersonen aan boord samen verantwoordelijk voor sales in Frankrijk, R&D, Training en support. 
De carve-out bezit een gediversifieerd en loyaal klantenbestand, geïllustreerd door de top 5 klanten  met een gemiddelde anciënniteit van meer dan 10 jaar. 
 


Activiteiten van het bedrijf

De verhuursoftware bedient +600 gebruikers in verschillende talen, met installaties in o.a. België, Engeland, Frankrijk, Duitsland, Italië, Marokko, Nederland, Singapore en Zwitserland, samen goed voor een omzet die voor +65% recurrent is.


De verhuursoftware onderscheidt zich door zijn functionaliteit, sterke prestaties en stabiliteit. Daarnaast zal de onlangs gelanceerde mobiele applicatie niet alleen de toekomstige groei bij bestaande klanten versnellen, maar ook de verkoop bij nieuwe klanten stimuleren.
Het bedrijf heeft in 2020 een genormaliseerde contributiemarge gerealiseerd van +€150K op een omzet van +€350K (65% van de omzet is recurrent).
Het bedrijf heeft in 2020 laten zien veerkrachtig te zijn tijdens de COVID pandemie dankzij de loyale & diverse bestaande klantenbasis, aangevuld met nieuwe customer wins.


Deze verkoop is interessant voor een MBI kandidaat met commerciële ervaring in de IT sector of als een add-on voor aanbieders van aanvullende softwareoplossingen.