Markthandel over te nemen via Bedrijventekoop.be

 
Sta je ervoor open om een markthandel om over te nemen? Bedrijventekoop.be helpt je graag verder. Ons platform krijgt dagelijks nieuwe markthandels aangeboden ter overname. Zo kan je via onze site zoeken naar een gepaste onderneming en zelfs een eigen zoekprofiel plaatsen. Zo kunnen ondernemers die hun markthandel verkopen op jouw profiel reageren.
 
Om een markthandel over te nemen, kan je jezelf best goed voorbereiden. Hieronder geven we een aantal tips:
 1. Start met een grondige voorbereiding;
 2. Stel een gedetailleerde selectie van markthandels op;
 3. Laat een waardebepaling maken van potentiële markthandels om over te nemen;
 4. Schakel tijdig een adviseur in.
 

De start: een grondige voorbereiding

Stel jezelf eerst de vraag wat je met de bedrijfsovername wil bereiken. Wat voor soort markthandel zoek je over te nemen? Wat zijn je financiële mogelijkheden? Breng deze in kaart zodat je niet voor verrassingen komt te staan. Bekijk hierna de verschillende stappen die komen kijken bij het overnemen van een markthandel. De blog op Bedrijventekoop.be beschikt over verschillende artikels over het proces van bedrijfsovername.
 

Vervolgens: een gedetailleerde selectie en professionele benadering

Als je een markthandel zoekt over te nemen, stel je best een afgelijnd zoekprofiel op. Hierdoor kijk je kritisch naar de elementen die voor jou belangrijk zijn bij een overname:
 • regio;
 • sector en activiteiten;
 • levensfase en omvang van het bedrijf;
 • organisatiestructuur en bedrijfscultuur;
 • financieringsstructuur;
 • positie van directeur en aandeelhouders;
 • personeel;
 • overnamesom.
Nu je een lijst hebt samengesteld kan je bepalen waar je dit profiel gaat uitzetten. Je kan bijvoorbeeld je zoekprofiel plaatsen op Bedrijventekoop.be of je kan meteen de hulp van een specialist inschakelen. Deze gaat dan in jouw naam op zoek naar een passende markthandel om over te nemen. Zij beschikken over een netwerk en kunnen zo op een professionele manier markthandels benaderen. Zo kan je daarna zelf de eerste kennismaking zelf aangaan.
 

Onderhandelen en overeenkomst

Voor de onderhandelingen starten, is het aangeranden om een waardebepaling uit te voeren. Zo kom je tot de waarde van de markthandel. Dit schetst een duidelijk beeld van de financiële situatie van de markthandel en meteen ook het bedrag dat je in zou moeten brengen voor de overname. Wanneer je tijdens de onderhandelingen tot een overeenkomst komt, laat je deze best vasteleggen in een intentieovereenkosmt. Deze vormt vaak daarna de basis voor de finale koopovereenkomst.
 

Afronding en implementatie

Als je een overeenkomst bereikt en het financiële plaatje rond krijgt, kan de koopovereenkomst ondertekend worden. Je kan nu de markthandel officieel overnemen. Het is raadzaam om hiervoor een realistisch toekomstplan op te stellen. Zo ben je goed voorbereid voor de eerste maanden na de overname.

Blijf je graag op de hoogte van ons actuele aanbod?

blog-1
 • Schrijf je hier in op onze gratis nieuwsbrief;
 • Volg ons op TwitterFacebook of LinkedIn;
 • Meld je hier aan voor de zoekservice en ontvang een bericht wanneer een profiel dat interessant is voor jou online wordt geplaatst;
 • Plaats hier uw zoekprofiel.