Handelszaak over te nemen via Bedrijventekoop.be

 
Ben je van plan om een handelszaak over te nemen? Bedrijventekoop.be helpt u graag bij uw zoektocht. U kan zeker interessante handelszaken vinden in ons aanbod. Je kan via onze website tevens een zoekprofiel plaatsen om zo op de hoogte gehouden te worden van de nieuwste toevoegingen. Zo neemt u een goede start in uw zoektocht.
 
Uit ervaring weten we welke zaken belangrijk zijn en waaraan je moet denken als een een handelszaak zoekt over te nemen. Hieronder vind je enkele tips:
 1. Maak een grondige voorbereiding;
 2. Stel een gedetailleerde selectie op van het soort handelszaak dat je over wil nemen;
 3. Doe een waardebepaling van potentiële ondernemingen om over te nemen;
 4. Schakel tijdig een adviseur in om je bij te staan.
 

Stap 1: voorbereiding

Stel jezelf enkele vragen: Wat wil je bereiken met de bedrijfsovername? Wat voor soort onderneming wil je overnemen. Wat zijn je financiële mogelijkheden bij de overname van een handelszaak? Verdiep je daarna in de verschillende stappen die komen kijken bij het overnemen van een handelszaak. Bekijke onze blog voor verscheidene artikels over het proces van bedrijfsovername. 
 

Stap 2: selectie en contact

Eén van de meest cruciale stappen in bedrijfsovername is het opstellen van een afgelijnd zoekprofiel. Zo kijke je met een kritische blik naar de vereisten die je hebt om een handelszaak over te nemen. Denk hierbij aan zaken als:
 • sector en regio;
 • omvang van het bedrijf;
 • activiteiten;
 • levensfase;
 • organisatie- en financieringsstructuur;
 • personeel en bedrijfscultuur;
 • positie van directeur en aandeelhouders;
 • overnamesom.
Nu je een volledig zoekprofiel hebt, kan je ervoor kiezen hoe je dit gaat uitzetten. Je kan het profiel plaatsen op Bedrijventekoop.be of je kan vanaf het begin de hulp van een specialist inschakelen. Een specialist kan voor jou op zoek gaan naar een passende handelszaak om over te nemen. Zij beschikken dankzij hun netwerk over de juiste basis om een onderneming te benaderen. Je kan vervolgens zelf een eerste kennismaking aangaan. Wanneer de gesprekken vorderen en je gaat spreken over voorwaarden en condities, is het zeker interessant om een specialist hierbij te betrekken.
 

Stap 3: onderhandelen en overeenkomst

Voor je start met onderhandelen om de handelszaak over te nemen, kan je bet een waardebepaling uitvoeren om zo de waarde  te weten. Op die manier heb je ook een goed idee van de financiële situatie en hierdoor ook het bedrag dat je nodig hebt om de zaak over te nemen. Wanneer jullie tijdens de onderhandelingen tot een overeenkomst komen, is het aangeraden om deze te laten vastleggen in een intentieovereenkomst. Deze kan later de basis zijn voor de uiteindelijke koopovereenkomst voor de bedrijfsovername.
 

Stap 4: afronden en implementeren

Heb je een overeenkomst bereikt en kan je het geheel financieren? Gefeliciteerd, nu kan de koopovereenkomst getekend worden en kan de echte overname plaatsvinden. Stel hierna zeker een realistisch toekomstplan op, zodat je goed voorbereid de eerste 200 dagen na bedrijfsovername doorkomt.

Blijf op de hoogte van ons actuele aanbod

Contract toelichting man vrouw
 • Schrijf je hier in voor onze gratis nieuwsbrief, waarin wekelijks het nieuwste aanbod voorbij komt!
 • Volg onze sociale kanalenTwitterFacebook of LinkedIn!
 • Meld je hier aan voor de zoekservice en ontvang als eerste bericht wanneer een profiel geplaatst wordt!
 • Plaats hier uw gericht zoekprofiel!