Franchiseformule

Vind enthousiaste franchisenemers via Bedrijventekoop.be!

 
Bedrijventekoop.be brengt niet alleen kopers en verkopers van bedrijven bij elkaar, maar ook franchisegevers en
franchisenemers. Via ons platform kom je snel en eenvoudig in contact met geschikte franchisenemers. Zelfs als je over de landsgrenzen zoekt!
 

De voordelen voor jou als franchisegever:
 

 • 95.000 bezoekers per maand
 • 68% van de bezoekers wil een bedrijf of franchise starten
 • direct inzicht in de te koop aangeboden franchisebedrijven
 • direct in contact komen met geïnteresseerde ondernemers
 
Bedrijventekoop.be is sinds 2002 actief als overnameplatform. In die tijd zijn wij uitgegroeid tot grootste bedrijfsovernameplatform van België en Nederland. Op ons platform vind je ondernemers die willen kopen of verkopen. Dat kan zijn ter uitbreiding, omdat ze willen starten of zich aan willen sluiten bij een bekende franchiseformule. Wil je meer informatie over het zoeken naar franchisekandidaten en zelf je formule onder de aandacht brengen van onze bezoekers? Neem vandaag nog contact met ons op voor de mogelijkheden. Bel ons op +32 (0)470 041 785 of vul onderstaand formulier in dan nemen wij contact met je op.

Wat bieden wij:

 • Je formule wordt op professionele wijze getoond. Je bepaalt zelf welke informatie je wil laten zien. Wij verzorgen de opmaak.
 • Op basis van deze informatie maken wij een anoniem zoekprofiel op dat meegenomen wordt in de reguliere advertenties.
 • Informatieaanvragen komen per mail bij je binnen en je bepaalt zelf hoe deze verder voorzien worden van informatie.
 • Maximaal bereik voor zowel de organisatie als voor het zoeken naar nieuwe partners.
 • De mogelijkheid opvolgers te zoeken voor bestaande vestigingen. Je kan zelf de advertenties voor te koop aangeboden vestigingen aanmaken en beheren.
Bekijk hier ons huidige aanbod aan formules en meld je aan!
Bedrijf verkopen

Ga op zoek naar franchiseformules via Bedrijventekoop.be. Zo brengen wij niet alleen kopers én verkopers van bedrijven bij elkaar. Maar ook franchisegevers- en nemers. Via ons platform voor franchiseformules kom je snel én eenvoudig in contact met franchisenemers. Oók als je het buiten de Belgische landsgrenzen zoekt.
 

Een andere manier van ondernemen

Ons kleine kikkerlandje telt momenteel bijna duizend franchiseformules. Een enorm aantal dat de afgelopen jaren ook nog eens in de spreekwoordelijke lift zit. Over het algemeen wordt franchise gezien als een ‘andere manier’ van ondernemen. Wat is er anders? Als franchisenemer ga je namelijk zelf ondernemen. En ben je dus ook zelf verantwoordelijk voor de omzet en bijbehorende kosten. De resultaten zijn vervolgens voor jou, wat dat betreft is er dus geen verschil met regulier ondernemen.
 
Vaak betaal je een omzetpercentage aan franchisegevers voor gebruik van de naamsbekendheid van de formule. De kosten worden door de franchisegever vervolgens gebruikt om de formule verder uit te bouwen en naamsbekendheid te genereren. Hierdoor wordt gebruik gemaakt van één marketingplan dat meerdere vestigingen vertegenwoordigd als collectief.
 

Franchise afwegen

Bij de keuze voor franchiseformules is het van belang om alle voor- en nadelen tegen elkaar af te wegen. Hierdoor kom jij er steeds meer achter of een franchiseformule bij je past. Te beginnen bij een aantal voordelen.
 
 • Lager risico: doordat je direct kan meedraaien op de naamsbekendheid van franchiseformules én met collega-ondernemers een klankbord hebt.
 • Strategisch plan: wordt vaak door de franchisegever bepaald waardoor jij direct kan ondernemen zonder uitgebreid marktonderzoek te doen.
 • Ondersteuning: vanuit de franchiseformule krijg je ondersteuning, zie het als zelfstandig ondernemen met voordelen van een uitgebreid netwerk, opleiding én intro verzorgd vanuit franchisegever.
 
Naast alle voordelen van franchiseformules zijn er ook nadelen om rekening mee te houden.
 
 • Vrijheid: als franchisenemer ben je niet geheel vrij om te doen en laten wat je wilt.
 • Voorwaarden: deze zijn vaak leidend, denk aan marketingbeleid óf de uitstraling van een formule.
 • Omzetdeling: een deel van de omzet dient vaak afgedragen te worden.
 
Al met al zijn er veel voor- en nadelen. Ben er in ieder geval van bewust dat het volledige ondernemersrisico voor jou is. Een franchiseformule moet persoonlijk bij je passen én er moet een ‘klik’ zijn. Ga het gesprek aan en kom via ons platform in contact met potentiële franchiseformules.
 

Franchise via Bedrijventekoop.be

Veel franchisegevers hebben moeite om een geschikte franchisenemer te vinden. En vice versa. Daarom ontwikkelden wij een speciaal franchiseplatform om franchisegevers- en nemers bij elkaar te brengen. Dit is dé uitgelezen mogelijkheid om snel én eenvoudig in contact te komen met potentiële franchisenemers.
 
Ons platform kan als een prima startplaats worden gezien voor franchisegevers die willen uitbreiden. Niet alleen binnen België, maar ook daarbuiten. Zo zijn wij in het buitenland actief met sites als bedrijventekoop.nlfirmenzukaufen.de én bizalia.es. Laagdrempelig én discreet om vraag en aanbod bij elkaar te brengen.
 
Via ons platform wordt je franchiseformule op een professionele wijze getoond. Bepaal zelf welke informatie je wilt laten zien. En wij verzorgen een anoniem zoekprofiel dat meegenomen wordt in de reguliere advertenties. Informatieaanvragen krijg jij vervolgens via de mail binnen, waardoor jij zelf kan bepalen hoe verder contact verloopt. Kortom het maximale bereik voor organisaties die zoeken naar nieuwe partners.